@tomekb nie wiem czy to możliwe, ale wyłączyłbym jakiekolwiek ograniczenie ilości postów jakie może dodać użytkownik w pojedynczym temacie. Ograniczenie i tak nie chroni przez spamem.
Tak samo sztuczne wydaje się ograniczenie maksymalnej liczby powiadomień poprzez @nazwę.
Przy okazji nie zaszkodzi podnieś do 3 linków jakie nowy użytkownik może dodać do posta - wystarczy zajrzeć do działu Bezpieczeństwo i zobaczyć, że obecne ograniczenie ilości linków nie sprawdza się najlepiej.
Na temat reszty niech wypowie się moderacja- tutaj albo w dedykowanym dla nich dziale, oni chyba wiedzą najlepiej co jeszcze wymaga korekty.
W dziale bezpieczeństwo dodaje się raporty jako pliki tekstowe które można załączyć bezpośrednio do posta. Limit takich plików ustawiony jest na 3. Linki zewnętrzne ustawione są na 2.
Limit powiadomień przez @ jest ok, bo chyba nie chcesz nawoływań nowych użytkowników Chociaż to chyba nie jest problemem
Zgadzam się, jednak nie każdy dołączą pliki tekstowe do posta, część osób nadal wstawia logi na zewnętrzny hosting a w takim przypadku podniesienie limitu nie byłoby złym rozwiązaniem.
Mnie i tak nikt nie wywołuje, nie wiem jak innych
Wcale się nie dziwię, skoro poradnika jak pisać tam posty nikt nie poprawił od zmiany silnika forum i dalej nakazuje użytkownikom wstawiać na wklej.org
Limity - moim skromnym zdaniem, to przesadyzm.
Z uwagi na charakter forum, powinno to być rozwiązanie - przyznanie statusu.
Nowy powinien na starcie mieć deklarację - korzystam z pomocy, albo korzystam z pomocy i pomagam, bo jestem zaawansowanym użytkownikiem komputera.
Dla tych, co chcą korzystać z pomocy, nie powinno być limitów, ale mogą utworzyć tematy w działach pomocowych i odpowiadać wyłącznie w swoich tematach. Żadne tam na luzie, czyli tylko tam, gdzie można otrzymać pomoc. Amen.
Nowi zaawansowani niech produkują się na forum bez ograniczeń. przecież na tym polega aktywność na forum. A tym, co im się tylko zdaje, że są zaawansowani, to zawsze można zabrać status pomagającego.
Jeżeli już coś tam grzebiecie, to mnie np boli to, że nie mogę estetycznie formatować wiadomości, przez limit nowych lini ograniczony do 1.
Nie wiem jak innych.
Jak dla mnie to zaleta, na phpbb / IPB to się wiadomości aż rozciągały od linii z samymi enterami.
Ano wszystkim nie dogodzisz.
To może chociaż do dwóch linii?
Czasem jest potrzeba mocnego odseparowania wątków. Dwie linie byłyby wystarczające.
Faktycznie użycie słowa “nakazuje” sugerowało, że nie jest w poradniku wspomniane o dołączaniu raportów do posta.
Niemniej informacja o wklej.org bardziej rzuca się w oczy i w mojej opinii jest zupełnie niepotrzebna. Przecież silnik forum załatwia sprawę screenów, czy raportów, a jeśli brakuje jakiegoś rozszerzenia plików, to Tomek nie robi problemów z ich uwzględnianiem.
PS. Użytkownika polak14pl już nie ma w systemie, widzę, że @LORDEK wykasował konto z całą zawartością. ??
No do tematu tego wątku, czyli do niecelowości ograniczeń dla nowych użytkowników w ich własnych tematach.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem problemu, byłoby stworzenie i przypięcie poradnika jak szybko zakładać konto. Generator maili itd.
Mówisz że usunął konto użytkownika polak14pl.
Ale nie to było Twoim pytaniem, bo ja to później napisałem, niż Ty swoje pytanie.
A to, że @LORDEK usunął to konto, to napisałem po to, aby niepotrzebnie nie szukać na forum tego tematu i użytkownika. W sumie nie wiem dlaczego tak, no ale o to zapytam go gdzie indziej.
Poprawiłem ostatnio te limity, dalej jest z tym problem?
Może po części przez nieudolną identyfikacje problemu sieciowego