Jego prawnik już do Ciebie dzwonił? 
Nie każdy ma świadomość tego, że pokopią sobie w papierach i że ktoś jednak pójdzie na policje.
Witam wszystkich. Może jestem naiwny, ale myślałem że ta sprawa jest definitywnie zakończona. Niestety, wczoraj napisał do mnie dobrze znany jegomość z Gdańska z prośbą o podanie nr. konta bankowego w celu uregulowania zaległości. Niezwłocznie napisałem do allegro z opisaną sytuacją- odpowiedzi jeszcze nie dostałem. Dzisiaj dostałem kolejnego maila z podobną treścią. Odpisałem że czekam na allegro aż się wypowie na ten temat. Odpowiedź pana R.brzmiała:
Jakieś pomysły?
Jeśli otrzymałeś pieniądze od Allegro to on nie ma ci czego oddawać, teraz niech się szarpie z Allegro i policją.
Jeśli nie dostałeś żadnej kasy to podaj nr. rachunku i czekaj na przelew po czym poinformuj Allegro i policje o tym fakcie.
Sprawy i tak nie da rady wycofać z policji bo wyłudzenie jest ścigane z urzędu.
Jednym słowem sam sobie problemów narobił a jeszcze na koniec próbuje z ciebie zrobić “przestepce”
Czyli nie podawać nr konta?
Jak dostałeś już zwrot to nie.
Musisz mu jakoś zakomunikować,że korespondencja z nim nie interesuje Cię,gdyż pieniądze odzyskałeś.
Jeśli nie poskutkuje to załóż blokadę na jego emaile.
Albo człowiek jest mało kumaty albo udaje takiego i chce się wywinąć od odpowiedzialności.
Sprawa między wami jest zakończona.Nie warto podawać żadnych danych bo nie wiadomo jakie ma człowiek pomysły.
Jeśli faktycznie chce oddać pieniądze to nie Tobie.Nie wiadomo czy masz prawo przyjmować nienależne pieniądze.
Nie jest Ci już winien żadnych pieniędzy.
Jak koledzy napisali, nic nie przyjmuj od niego. A to z pozwem to bajka jak wszystko co pisał.
Allegro mi napisało żebym podał mu nr konta, a następnie przelał pieniądze do allegro. Tak samo poradzono mi na komisariacie. Od czasu kiedy mu napisałem ten nr- zamknął się od razu przy czym forsy nie przelał.
Dali mu szansę aby szybko naprawił szkodę co wiązałoby się z niższą karą albo może nawet jakimś zawieszeniem.
Człowiek ten czeka na zachętę a powinien niezwłocznie uregulować zapłatę.
Z jakiej racji masz się bawić w pośrednika? Ja bym nawet kijem przez szmatę tych pieniędzy nie dotykał. Same kłopoty będziesz miał, a sprawę już dawno zakończyłeś. NIE JESTEŚ POŚREDNIKIEM, SPRAWA CIĘ JUŻ NIE DOTYCZY. Nakaz z sądu dostałeś, że masz być pośrednikiem w czymkolwiek? Nie, olej sprawę.
– Dodane 09.12.2012 (N) 20:17 –
W ogóle to zablokuj jego adres. Nie pisz z nim, nie pisz z Allegro. On ma to sobie z Allegro załatwić, nie Ty.Sprawa jest zakończona.
No tak czy siak gościu zamilkł. A adres swoją drogą zablokuje.
Być może winowajca uregulował zaległości i nastąpiła ugoda między stronami,albo nastąpiły jakieś inne nadzwyczajne okoliczności.Pozdrawiam.