Mam Windows XP oraz program pocztowy Outlook Express w wersji 6 (kompilacja: 6.00.2900.5512).
Wszystko było dobrze od długiego czasu, a od paru dni zauważyłem że jak otrzymuje wiadomości głównie z banku (zestawienia, podsumowania czy też wyciągi) to otrzymuje puste wiadomości z taką informacją od Outlook Express
Nie można wyświetlić wiadomości
Podczas wyświetlania wiadomości program Outlook Express napotkał nieoczekiwany problem. Sprawdź, czy w komputerze znajduje się wystarczająca ilość pamięci i wolnego miejsca na dysku, a następnie spróbuj ponownie.
Outlook Express
I przyznam że nie wiem za bardzo w czym jest rzecz i problem.
Czy ktoś z Was może pomóż mi ustawić tak Outlook Express by można było nadal odczytywać wiadomości z banku?.
Mam inne pliki co zostały utworzone z racji zakładania folderów w Outlook Express jest ich 343 i nie mam jak za bardzo wrzucić screenu żeby je wszystkie razem ująć.
Patrzyłem raz jeszcze i cały folder Outlook Express ma 6.6 GB. Owszem są tam inne pliki dbx co zajmują też i 140 MB.
A druga sprawa usunąłem nie co wiadomości, zrobiłem czyszczenie i kompaktowanie wszystkich folderów i powiem że jest tak jak było, nie mogę zobaczyć / odczytać wiadomości pojawia się komunikat
Nie można wyświetlić wiadomości
Podczas wyświetlania wiadomości program Outlook Express napotkał nieoczekiwany problem. Sprawdź, czy w komputerze znajduje się wystarczająca ilość pamięci i wolnego miejsca na dysku, a następnie spróbuj ponownie.
Dziś to nie problem. Mamy zaraz 2020 rok. Komputery nawet z takim Pentium G spokojnie pozwalają wirtualizować systemy (na Celeronie prawie 10 lat temu wirtualizowalem XP). Na nowszym systemie stawiasz XP w VM i po sprawie.
Sama zmiana może nie pomóc. Takiego Thunderbirda trzeba jeszcze przekonfigurować, bo domyślne ustawienia sprawią, że folder z wiadomościami będzie limit do 4GB - ograniczenie pliku.