Miałem trialową wersję Panda Internet Security 2007 przez miesiąc. Bokowała dość pokaźną liczbę programów szpiegujących.
Okres jej ważności minął, a ja kierowany pochlebnymi opiniami o Kasperskym zainstalowałem Kaspersky Internet Security 6.
Oczywiście po instalacji programu i aktualizacji przeskanowałem cały system dla pewności czy Panda czegoś nie przeoczyła. I wszystko było w porządku.
Kaspersky’ego mam jakiś tydzień-dwa.
Dziś zaobserwowałem, że 2 programy nie chcą się uruchomić bo brakuje im plików…
Od razu zapuściłem pełny skan komputera, jednak KIS nic nie znalazł.
Zdziwiony uruchomiłem Panda Active Scan (skaner on-line Pandy), który wykrył kilka programów szpiegujących, jak również wirusa, którego od razu usunął.
Kiedyś (jakieś pół roku temu) miała miejsce podobna sytuacja, ale na innym komputerze.
I moje pytanie brzmi:
Jak to się stało, że Kaspersky nie widzi zagrożeń, z którymi bezproblemowo radzi sobie Panda???
Chciałem zakupić roczną licencję Kaspersky’ego ale te wydarzenia pokazują mi, że skuteczność KISa nijak ma się do pochlebnych o nim opinii.
PS. Zaznaczam, że oba programy aktualizowały się zawsze gdy były dostępne dla nich jakieś aktualizacje.
Kaspersky miał ustawiony najwyższy poziom ochrony.
dla mnie Kwon takim ze jeżeli jesteś zadowolony z czegoś bardziej a… z czegoś drugiego mniej… wiec korzystaj z Pandy i… nie oczekuj odpowiedzi na takie pytanie :
bo… chociaż ja nie korzystam z tych"antywirkuw " to i tak nie sądzę żeby ktoś mógł Ci odpowiedzieć na tak skonstruowane pytanie :?
wiec… to wiem na pewno ze jest to niepotrzebne zamieszanie wokół tych dwóch programów antywirusowych
zainwestuj w Kaspersky Internet Security moim zdaniem Panda nijak ma się do Kasperskiego więc zastanów się dobrze panda jest bardzo “wrażliwa” na różne pliki problem z działalnością niektórych programów miałem trial przez 4 dni i uważam nigdy więcej
Miałem Avasta.Pande i Nortona.I musze stwierdzic że tydzień temu zainstalowałem Kaspersky Internet Security 7.0 i wykrył mi 13 wirusów a 2 minuty przed instalowaniem Pnada skończyła skanowanie i zaraz ja usunąłem.Według mnie Kaspersky jest najlepszy i naj mnie muli kompa.Mój komp to : Windows Vista 2 gb ram3.80 GHz Inter Pentium
kacper1344 , tak, masz rację, kaspersky jest dobry, mi wykrył 6 wirów i od razu odparł ataki i zneutralizował te wiry ale 9/10 bo kaspesky’ego mam po angielsku