Pasek wyszukiwania na pasku zadań nie działa

Witam! Pojawił się u mnie problem po złożeniu nowego komputera i skonfigurowaniu go. Wyszukiwanie na pasku zadań nie działa pomimo tego, że wyszukiwanie w eksploratorze windows już tak. Z tego co pamiętam kiedyś już miałem z tym problem i jak nie działało właśnie w eksploratorze jak i na pasku zadań a tym razem dzieje się to tylko na pasku zadań. Ktoś ma jakieś propozycje co można z tym zrobić? Próbowałem sam z poradników ale nic nie pomagało.

Masz legalnego Windowsa czy pobranego z zatoki?

Sprawdź kondycję dysku, może wyszedł uszkodzony z fabryki lub przez poprzedniego właściciela.

Coś o martwych polach:

Nieaktywowany, na starym komputerze miałem też system nieaktywowany i nie miałem problemu.

Dysk wygląda Ok. Hd Tune Error Scan nic nie ma a CrystalDiskInfo pokazuje 100% sprawności. Dodam, że udało mi się próbując jeszcze raz wszystkiego z yt i wygląda na to, że dodanie takiego czegość jako program który uruchamia się z systemem pomogło… ale jednak tylko w wyszukiwarce windows finalnie emoji się pokazują gdy na nie kliknę. Jeśli odpale Chrome czy Opere to tam nadal brak życia…
image

Jak cft loader startuje z czystego pliku ctfmon.exe to po części jest to podobna awaria jak ta linkowana.

1 polubienie

Kurdę myślałem że wspomniałem ale z wyszukiwaniem w windows już jest ok :sweat_smile:
Problem teraz jest taki, że te emoji windowsowe działają na w wyszukiwarce windowsa a w przeglądarce czy jakiś programach to już nie za bardzo… Jakieś pomysły co z tym można by zrobić czy teraz o tym mówiłeś bo mogłem nie ogarnąć ze względu na brak opisania tego przeze mnie w pierwszym poście.