Witam może ktoś już miał taki przypadek zawsze jak rano załączam monitor to pokazują się paski na ekranie na dole zdjęcie przykładowe…po chwili paski znikają , monitor tylko był podłączony kablem zasilającym żeby zdiagnozować ze to wina monitora co już matryca pada co to może być jak go rozebrać i sprawdzić ? (gwarancja wygasła) dzięki za odpowiedz. C32HG70QQU
Podepnij TV zamiast monitora rano, innym kablem. Te objawy mogą też wskazywać na padającą grafikę. Jeżeli nie wyskoczą artefakty, to miałeś rację monitor, jak wyskoczą, to grafika.
Dlatego nic nigdy od Samsunga. koniec gwarancji ,koniec sprzętu. Tylko drogie flaki do kompa dobre robią, dyski itd.
Jaki inny kabel, matryca poszła się kochać.
Ale monitor pracuje kolory wszytko ok jest , tylko rano to występuję jak go włączam…
A daj czarne tło na zrzucie
właśnie zawsze nie zdążę zrobić fotki … bo zaraz wraca do normy
wyobraź sobie na czarnym tle białe lub kolorowe paski…
A może rzeczywiście kabel.
ale jaki kabel zasilający wymieniałem bo tylko takim kablem podłączyłem żeby wyeliminować kartę itd
Kabel od komputera do monitora, nie zasilający.
też wymieniałem ale nie podłączałem żeby wyeliminować inne podzespoły.
Jak tylko monitor jest podłączony kablem zasilającym i jak go załączam i są paski to co powiesz mi że to wina karty grafiki ?
Jak tylko sam monitor, bez kompa i paski. No to umiera. Tego się raczej nie naprawia. Nie kupuj Samsunga
Może pada powoli bo jak podłącze kabel to potem normalnie chodzi nie ma żadnych pasków na pulpicie lub w grze.
Mi to wygląda na kartę padającą teraz jak napisałeś
Zrób test karty w OCCT i zobaczymy
Tylko test karty, nie całego kompa
Podkręcałeś?
Nie rozumiesz monitor ma paski na samym kablu zasilającym!! to jak może karta padać ? jak nawet nie jest podłączony kabel od karty. To robiłem test żeby właśnie wyeliminować kartę itd . Nic nie podkręcałem.
Od monitora wychodzą 2 kable. Do prądu(zasilający) i sygnałowy do komputera. Który odłaczyłeś?
Jak odłączysz jakikolwiek, to nie zrobisz żadnego testu bez karty
Możliwe że sekcja zasilania monitora/matrycy, np: kondensatory, jak pochodzi dłużej to się podładują i problem znika…
Ten problem znika na chwilę
Średnio ogarnięty elektronik z miernikiem ogarnia takie rzeczy dość szybko…
Ktoś się w to bawi jeszcze ?