Pc kręci ale nie daje obrazu

Witam, mam pewnien problem a mianowicie złożyłem pcta odpala tylko nie daje obrazu pisze ponieważ próbowałem już chyba wszystkiego co wiem tzn. Podmieniałem ram rozbierałem i składałem pcta od nowa (Bo wiem że czasem odpala), grafika działa ponieważ testowałem w swoim prywatym pc, zasilacz również działa, po wymianie ramu komputer zrobił 3 resety (może to przydatna informacja) jednak nadal nie daje obrazu
Tutaj podespoły
Cpu core 2 quad q9650
Grafika radeon hd 4870
Ram elixir 8gb 1033mhz 4x2gb
Płyta msi ms 7592
Zasilacz elementum m2 450w Zostaje tylko procesor a niestety nie mam nawet żadnego na podmianę choć mam cichą nadzieję że to nie on padł bo w sumie wyjąłem go z innego pc i działał bez problemu nie spadł mi ani nic złego się z nim nie działo, piny też proste…

A podpinasz do karty, nie płyty ? Podmień. To też wskazówka. Może płyta padła?

Tak podpinam do karty. Spróbuję do płyty ale muszę załatwić kabel DVI. A co do płyty to raczej działa ponieważ jest nowa i wszystko wskazuje na to że jest żywa

Tak po chłposku. Wyciągnij RAM, przetrzyj wódką, przedmuchaj gniazda.
To jest stary sprzęt, potrzebuje …miłości :slight_smile:

Wyjmij baterie z płyty głównej i ją płytę zresetuj.

Jak już to PINy w RAM-ie, ale to hardcorowe bo jak zaleje RAM to tylko kosz zostaje :stuck_out_tongue:

Czyściłem każdy zakamarek przed złożeniem i jeszcze patrzyłem po 5 razy czy nie ma napewno żadnego syfu

Bios resetowałem zworka i poprzez wyjęcie baterii

Kabelki Power. Reset etc dobrze podpięte? Mi się kiedyś zdążyło, ze jeden z nich coś nie stykał i prąd do wiatraków szedł, ale płyta i reszta nie.

A zdjęcie tego cuda, możesz?
Pomożemy , tylko nie wiemy z czym walczymy.

Jak narazie podpięty tylko power Bo chciałem zobaczyć czy odpali I jest podpięty dobrze na 100%

Przesyłanie: 16233496478155696734304632796254.jpg…

A co do ramu pisałem że jest 2x4gb ale zamieniałem kostki z tąd aktualnie siedzi 2gb goodrama 1033mhz

Popraw.

To znaczy zrobić inne zdjęcie, tak?

Edytuj tamten wpis i jak dodasz zdjęcie, poczekaj, aż się w edycji po prawej pojawi :slight_smile: Wtedy dopiero zapisz na forum.

Niby proste, a skomplikowane

Mówi się „Trochę techniki i się człowiek gubi” :slight_smile:

Przepraszam ale zbyt często nie przebywam na forach Plus jestem na telefonie :wink: