No racja a pomysl kto ile zarabia a ile mu na Viste potrzeba, i co z tego ile masz ??? ja mam 80 GB i wykorzystuje max 35 GB i co ? i nic logika sie kłania…jesli polecasz to badz sponsor a jak doradzasz to realnie…
nom całkowicie o tym zapomniałem :mrgreen: w takim razie masz dwa wyjścia albo kupić nową kartę graficzną albo w zestawie który wymieniłem zmienić C2D na jakiegoś AMD’a. Radziłbym zmienić kartę, co może okazać się tańsze
Panowie, bez przesady. Wystarczy dokupić 1 GB RAM i będzie dobrze. Mój znajomy zainstalował u siebie Vistę na podobnym sprzęcie, tylko minimalnie lepszym procesorze (1800+) i 1 GB RAM-u i naprawdę ładnie wszystko śmiga, oprócz gier oczywiście.
Ja na Twoim miejscu zmieniłbym procka na 64-bitowego a zarazem zaopatrzył się w Viste 64-bitową. Dorzuc 256ramu i to starczy… A tak przy okazji, to co rozumiesz przez pracowac? : P Chcesz na nim grać czy załóżmy tylko korzystac z internetu?
Ja bym dorzucił jeden GB ramu i zmienił procka aprzykład na C2D E4300 i było by gites. Lepiej zmienić procek na E4300 bo chodzi na starszych płytach jest prawie identyczna w parametrach :mrgreen: (bo podkręceniu lepsza o dużo) :mrgreen: :mrgreen: no i tańsza o stówę.
nie chciałem nowego tematu zakładac wiec napisze tutaj. czy Vista musi zajmowac az tyle ramu? ponad 500 mnb w moim przypadku?u kazdego tak jest?moze da sie to zmniejszych do 300 np. wylaczylem pare uslug ale malo to dało.