PC na Vistę

Mam zamiar przejść z XP Pro na Viste Ultimate.

Mój PC:

Procesor : AMD Athlon 1700+ (1,47Ghz)

Pamięć : 256MB DDR PC2100 133Mhz

Karta Graficzna : Galaxy GeForce 6200 256MB (350/400) AGPx4 , 64 bit

Dysk Twardy : Seagate 60GB 2MB 5400RPM ATA100

Napęd : LG H-12N

Płyta Główna : Epox EP-8KHAL+

Mam pytanie co zmienić , aby móc normalnie pracować.

ile masz na te zmiany?

Zostałbym przy XPeku.

Pozdrawiam

Zależy co

Ja polecam pocztać forum, to kolejny temat juz poruszany,

jesli wzrok masz ok to Vista Ci bedzie sluzyc ale forum i tez jak bedziesz je uwaznie czytał :evil:

Jak masz kasę to:

Procesor - C2D E630

Ram - min 1 GB DDR2 np. Geil/Kingstone/GoodRam

Karta graficzna od biedy mogłaby zostać :stuck_out_tongue:

Dysk - zmień na min 120Gb 7200prm jak masz kasę bierz z SATA II

No i płytkę będziesz musiał do tego dobrać :stuck_out_tongue:

Sorry co Ty XXXXX pomysl nim polecisz ja mam dysk 80 GB. 1 GB ram i jest ok

zależy kto ile potrzebuje :wink: według mnie 120 Gb w dzisiejszych czasach to minimum, ja mam 410 Gb i mi nie za dużo :stuck_out_tongue:

No racja a pomysl kto ile zarabia a ile mu na Viste potrzeba, i co z tego ile masz ??? ja mam 80 GB i wykorzystuje max 35 GB i co ? i nic logika sie kłania…jesli polecasz to badz sponsor a jak doradzasz to realnie…

więc dysk niech dobierze według swoich upodobań :slight_smile:

MS Vista HomePremium z włączonym Aero + Sidebar

Stabilne na:

Intel Core 2 Duo E 6300 1,86GHz, motherboard Intel Lemont DP965LT, RAM 3xKingston 512MB DDR2 667MHz, GeForce 7600GS 256MB DDR2,

Brakuje mu tylko obsługi pełnego DirectX10, no ale to wizja GeForce 8800 kiedyś podobnie jak 4x1024MB RAMU futurystyka.

:slight_smile:

Złączono Posta : 02.03.2007 (Pią) 21:43

i hdd 160 GB SATAII

No z płytą będzie problem bo na LGA 775 nie ma złącza AGP tylko PCIEx

Pozdrawiam

nom całkowicie o tym zapomniałem :mrgreen: w takim razie masz dwa wyjścia albo kupić nową kartę graficzną albo w zestawie który wymieniłem zmienić C2D na jakiegoś AMD’a. Radziłbym zmienić kartę, co może okazać się tańsze :wink:

Panowie, bez przesady. Wystarczy dokupić 1 GB RAM i będzie dobrze. Mój znajomy zainstalował u siebie Vistę na podobnym sprzęcie, tylko minimalnie lepszym procesorze (1800+) i 1 GB RAM-u i naprawdę ładnie wszystko śmiga, oprócz gier oczywiście.

Ja na Twoim miejscu zmieniłbym procka na 64-bitowego a zarazem zaopatrzył się w Viste 64-bitową. Dorzuc 256ramu i to starczy… A tak przy okazji, to co rozumiesz przez pracowac? : P Chcesz na nim grać czy załóżmy tylko korzystac z internetu?

Ja bym wymienił Ramy na 2 GB DDR2 667 MHz GoodRama, grafika też jest już trochę słaba…

Raczej tak… Nie rwij się z motyką na słońce… :slight_smile:

Ja bym dorzucił jeden GB ramu i zmienił procka aprzykład na C2D E4300 i było by gites. Lepiej zmienić procek na E4300 bo chodzi na starszych płytach jest prawie identyczna w parametrach :mrgreen: (bo podkręceniu lepsza o dużo) :mrgreen: :mrgreen: no i tańsza o stówę.

Pozdro

Dybos :mrgreen: :mrgreen:

Ciekawe jakbyś zamontował procesor INTELA jak proponujesz na jego płycie głównej. Przecież to AMD s.462.

Pozdrawiam

No tak srry pl gracz ma racje

nie chciałem nowego tematu zakładac wiec napisze tutaj. czy Vista musi zajmowac az tyle ramu? ponad 500 mnb w moim przypadku?u kazdego tak jest?moze da sie to zmniejszych do 300 np. wylaczylem pare uslug ale malo to dało.