Były na tych Mistrzostwach ładne momenty… Najbardziej podobali mi się Niemcy :). Strzelili na Mundialu najwięcej bramek, stworzyli najwięcej akcji, oddali najwięcej strzałów. W Finale nikomu nie kibicowałem ale z pzebiegu gry wolałbym, żeby wygrała Francja ponieważ była znacznie lepsza od Włochów. Kiedy na bosiku nie było już wielkich liderów Francji ta niestty przegrała w żutach karnych… Cuż to kolejny dowód jaki futbol może być nieprzewidywalny… Wszyscy obstawiali Brazylię, Anglię, Argentynę oraz mimo wszystko Niemcy a tu zonk :). Wygrywają Włosi, którzy oprócz bardzo konsekfentnej grze w obronie w ofensywie mieli mniej atutów niż np. Niemcy czy argentyna. Ale MŚ to turniej i wszystkie 7 meczxy musi być dobrych a nie tak jak w przypadku Argentyny pierwsze 3 :D. Mam nadzieję, że Klinsmann zostanie z kadrą Niemiec i finał Euro 2008 będzie Niemcy vs Anglia ;).
Gratuluje zwycięstwa Włochom,według mnie zasłużyli
Od samego początku byłem za Tą Drużyna
A według mnie drugi gol powinien byc uznany poniewaz zawodnik oddający strzał nie był na spalonym a było widac ze piłka nie była kierowana do zawodnika który był na spalonym :?
:drinking: :drinking: BR** AW O W ŁO CH Y** :drinking: :drinking:
Uważam że Włosi nie zasłużyli. Zwycięstwo w karnych to prawie nie zwycięstwo. Buffon nie obronił ani jednego karnego. Barthez też nie, ale to szczegół.
Co racje, to racja. Ale w meczu z Niemcami jeden gol był na spalonym.
Niemcy dostali sie fuksem bo jak juz wspomniałem sędzia w meczu z Argentyna oszukał ich. Argentyna pokazała piekny i ofensywny futbol. Troszkę szkoda, ze trener podjał taka taktyke a nie inna a wiec popelnił ten sam błąd co Janas.
Teraz jest wielka afera w sprawie Zidana. Po raz pierwszy główny sędzia podjął decyzje o wykluczeniu zawodnika na podstawie zapisu video czyli sędziego technicznego. Natomiast sędzia główny i jego asystenci nie widzieli tego momentu.
Więc wynika z tego ze trzeba anulowac pozostałe wczesniejsze mecze ?
Powinna wygrać Francja. Francja pokazała piękną gre (joga bonito). Włochy nie miali szans z Francją, a jednak Francja przegrała :(. Viva de France. Dla mnie i tak Francja jest najlepsza.
Nic nie będzie anulowane.
A prawda jest taka że sędzia główny ma prawo konsultować swoje decyzje z asystentami, tylko żadko któy z tego przywileju korzysta: a szkoda :!:
Pierwsza połowa zdecydowanie dla włochów, reszta gry do dominacja francji, jednak co z tego, że się dominuje na boisku jeżeli niepotrafi się strzelić bramki?? Napastnik który odbija się od stojącego obrońcy…
Nie wszyscy muszą grać ofensywnie, mi gra włochów przypadła do gustu, po wyeliminowaniu przez niemcówe argentyny to oni stali sie moimi faworytami i niezawiedli…
Zizu, tak nie postępuje zawodnik… Uwarzam uznanie go za najlepszego zawodnika mundialu za błąd, wsumie tylko za tę jedną “akcję”, za to ze nieposzedł odebrać pucharu…
aju
Z tego co wyczytałem to był sędzia techniczny, czyli czwarty sędzia a nie asystenci. Oczywiscie ma prawo do konsultacji ale najczesciej to robi z asystentami a sędziego technicznego to w ogole nie brali pod uwage podczas Mundialu. To był jedyny wypadek kiedy sedzia główny z tego skorzystał.
A jak boczny nie widział tylko techniczy sędzia głowny ma prawo konsultować się z kim tylko chce natomiast decyzje podejmuje sam a tak w ogóle popieram w 100% tą opinię
Napisałem to juz na jednym forum zidan był i będzie moim idolem
Patrzy sie na gre a nie na zachowanie ciekawe jak byście wy sie zachowali gdy za was bolący bark walneli z łokcia… a tak pozatym powinien być 2 karny dla francji :evil: :evil:
Merxor a tak poza tym, to powinien być gol dla Italii na 2:1 Toniego
Podam Wam ciekawostkę
Oto reprezentacja FRANCJI i wykaz zawodników skąd pochodzą:
Vieira - Senegal
Cisse - WKS
Zidane - Algieria
Henry - Gwadelupa
Gallas - Gwadelupa
Thuram - Gwadelupa
Wiltord - Gwadelupa
Silvestre - Gwadelupa
Makelele - Kongo
Govou - Benin
Malouda - Gujana Francuska
Boumsong - Kamerun
Dhorasoo - Mauritius
Diarra - Mali
Trezeguet - Argentyna
Ty chyba przespaleś jak piłka doniego leciała :mrgreen: taki spalony …
Na spalonym był zawodnik przed nim, do którego piłak nie była adresowana. NAtomiast Toni wszedł zza obrońcó, i nie było mowy, żeby Luca był na spalonym. A zresztą, żyj sobie nadal w błogiej nieświadomości, że Francja jest najlepsza. A prawda jest taka, że to Italia rozdaje karty w światowej piłce. Pozdrawiam.
Dobra nie będe sie z tobą kłucił ale Zidan i tak górą :!: :mrgreen:
edit:
:o mój błąd… :oops:
gurą to może i tak :mrgreen:
To coś nowego :o
to pewnie od guru
Szkoda, że odchodzi w takim stylu, ale w mojej pamięci i tak pozostanie jako jeden z największych wirtuozów tego świata. Cuż teraz ma chyba godnych następców ( Ribery ). Ale i tak został wybrany graczem całego turnieju ;).