32stopnie w idle? Wygląda OK.
…ale miałeś zdezinstalować WSZYSTKIE dodatkowe sterowniki i programy i zostawić tylko sterowniki WIndowsa. TZn. te, które Windows sobie sam wgra, jeżeli na nich byłoby stabilnie, to mamy winnego, a tak… zaczynamy kombinować coraz nowe rzeczy.
W jaki sposób to zrobić?
Odinstaluj to software, które masz na screenie. Później odinstaluj kartę w menadżerze. Windows sam pobierze sterownik z netu. Nie wiem, może ustawiłeś jakieś tryby boost i stad te problemy. Obiektywnie 110c może powodować niestabilność.
Ten software ustawił jakiś tryb boost i dostroił gpu oraz vram, może przez to…
Wszystko jasne ale w jaki sposób odinstalować kartę przez menadżer?
Jak już pozbędziesz się Radeon blabla, to prawy myszy na mój komputer-> sprzet/urządzenia-> rozwijasz listę i prawy myszy na rx 5700 i “odinstaluj”
Czy jest odinstalowana. OK. To kliknij aktualizuj, a jak nie pomoże “wyszukaj aktualizacje windows”/ uruchom ponownie. Powinien za moment zacząć szukać.
Dobra, czyli tearz już normalnie ze strony sterowniki do karty pobrać, czy pobrać ten software?
Czy mówisz o tym microsofcie…
Nic.
Odinstaluj tę kartę, może W10 sam zainstaluje 5700.
Jak nie, to “aktualizacja” tej pozycji.
Chodzi o to żeby uruchomić gre z Radeonem, ale bez tego całego software, jeżeli będzie czysto… jest winny.
Okej, mam napisane, że mam 2 dostępne aktualizacje: micro devices blablabla. Pobrać je teraz czy wejść najpierw do jakiejś gry?
Pobieraj:)
Dobra już klikam
OK, teraz po prostu wejść do gry? Te aktualizacje się zrobiły, nie pobierać żadnych innych sterowników?
Jeżeli w tamtej karcie menedżer masz teraz rx 5700-> odpal grę.
Jeżeli “nie wykrył” i psize “inna karta”, to pobierz ze strony producenta sam sterownik, ale z 1-2 wersje starsze do Twojej karty.
Mam rx, odpalam
No to czekamy.
Słuchaj! Działa! Nic nie przerywa, nic sie nie zrestartowało! Jestem CI ogromnie wdzięczny.
Ale mam wrażenie że troszkę fps’ów ubyło, tak miało być?
Efekt uboczny, odinstalowałeś te najnowsze sterowniki, które trochę poprawiały.
Dodatkowo nie masz Radeon software i nie ustawiłeś trybu “boost”.
Poczekaj do następnej aktualizacji tego oprogramowania i spróbuj wgrać nową wersję, jak będą problemy-> zrób tak jak teraz. Ogólnie ja w swoim dziadzie rx 560 nawet w Radeon software nie uruchamiałem żadnych boostów.
Ok dzięki wielkie, a w jaki sposób mam się dowiedzieć o nowych wersjach amd software, żeby je zainstalować?