knapik ja sie moge pzyznac do tego , że kiedys ściągałem mp3 z neta, ale zakończyłem to dokładnie rok temu, wtedy zacząłem kupywac płyty audio i ripowac je do mp3. A ściągam muzyka z legalnego serwisu, wysyłam SMS’a raz na tydzien i dostaje kod na codziennne ściagniecie 100 mp3-ujek. SMSm kosztuje 5 zł,a mam legalną muzyka na kompie, wiec widzisz na wszystko jest rozwiazanie:)
Nie chce mi sie dalej kontynuowac dyskusji z niektórymi powyzej myszak, cece, fiesta bo albo maja problemy z czytaniem albo z rozumieniem tekstu. Kosior no ok, ja nie kwestionuje tego co napisales. Mozna i tak
Cece chcesz miec reputacje kapusia na forum?
Co za ograniczenie. To, że ostrzegam przed chwaleniem się piratami, nie oznacza, że mam zamiar na kogokolwiek kapować :shock:
knapik a Ty masz problemy w kwestiach etyczno, moralnych.
Ściągasz nielegalne mp3 z neta jesteś takim samym złodziejem jak ten co sięga po portfel do czyjejś kieszeni.
EOT
to nie znaczy ze jestem z tego dumny, jak sobie zalozyles…jjest mi to obojetne szczerze mowiac. A poza tym wyjasnie wam cos jeszcze raz na zawsze - piractwo jest POZYTECZNE dla producentów wszelkiej masci. Dlaczego? Ano dlatego ze bez p2p o wiele mniej muzyków, artystów mogloby sie wypromowac. Ktos kto 1 raz uslyszy np. Zespół X z mp3 i mu sie spodoba to pojdzie na koncert i juz pieniązki są, a jesli nadal bedzie wielkim fanem, to oprócz koncertów kupi także koszulke, ktora zareklamuje zespół 20 kolejnym osobom. To samo z oprogramowaniem.
Przykład windowsa - dlaczego Bill nie wyłączy piratów? Bo pan Zdzisio pracujacy w urzedzie, a w domu majacy pirata, przyzwyczajony do windowsa nie zainstaluje darmowego linuxa, i w razie przejscia na linux urząd bedzie musial zaplacic panu zdzisiowi za przeszkolenie - wiec wszyscy dalej jada na oryginalnych windowsach.
To chwal się gdzie indziej. Nie tutaj. Poczytaj regulamin:
http://forum.dobreprogramy.pl/rules.php
I proszę uważać na słowa, bo nie będzie później innego wyjścia.