Nauczyciele cię pewnie uczyli że nie zaczyna się zdania od:
Zdanie rozpoczęte od ale jest poprawne.
Nauczyciele cię pewnie uczyli że nie zaczyna się zdania od:
Zdanie rozpoczęte od ale jest poprawne.
Na pewno chodziło o ‘ale’, bardzo lubiłem przekomarzać się z panią od polskiego w ten sposób… ;p
No niech będzie że się mylę, nie chce mi się dyskutować na temat pierdoły skoro mam asy w rękawie.
http://img690.imageshack.us/img690/3703/27926359.png
Tu są 2 błędy…
Jeden: ‘że’ napisany przez ‘z’, drugi to brak kropki. ;p
Ciekaw jestem czy ktoś tu zamierza naprawić to popsute forum. ;>
O to lepiej nie zaapelować? Wyszukiwarka nie działa poprawnie… -,-
– Dodane 22.12.2009 (Wt) 12:15 –
Swoją drogą, ciekaw jestem ilu osobom mam jeszcze wytknąć błędy… xD
Coś ci się chyba lejce pomyliły, bo zdaje się że nie ty tu jesteś od wytykania błędów.
To podsumowuje cała Twoją osobę.
To nie asy, tylko takie same pierdoły …
fiesta
Ty tym bardziej, tak samo jak każdy z piszących w tym topicu - ja wytykam błędy ignorantom, sam jestem świadom że je popełniam, jednak nie robię z siebie świętej Glorii i się nie wywyższam jak pewna grupa zakompleksionych użytkowników tego forum.
Mylisz się i zupełnie mnie nie zrozumiałeś. Podobno czytasz dużo książek…
Tego co przytoczyłem nie da się podważyć i przedyskutować, dlatego to nie jest ■■■■■ół. ;]
Czy nie rozumiesz tego, co to jest literówka wynikająca z niedociśnięcia Alta ??
Czy nie nie widzisz różnicy pomiędzy rażącymi błędami, czy wręcz świadomymi bykami wynikającymi z nowomowy, rodem z “sweetaśnych” blogasków małolatów ??
Cofnij się o kilka postów w tył, masz 100% odpowiedź na ten post.
Tobie przeszkadzają sweetaśne blogaski a mi przeszkadzają tacy co się do sweetaśnych blogasków przyczepiają.
Prowadziłem bloga, znam ból trollingu pouczających o “poprawnym pisaniu po polsku”.
Ty masz czelność nazywać pokemonami ludzi którzy posługują się różnymi internetowymi upiększeniami a ja mam czelność wytykać drobne błędy.
Reklamujecie się jako poprawnie piszący i zadzieracie nosa - czy nie powinno się od Was wymagać wzoru i ideału? Skoro jesteście sztandarem swojej ideologii, powinniście być wzorowi w swoich poczynaniach.
hmmm…
Roobal Czy Twoim zdaniem 2pac był pokemonem?
Fiesta Czy Twoim zdaniem 2pac był pokemonem?
Przypominam:
Był. I jak dla mnie zawsze będzie pozerem.
Trolling to jest właśnie świadome kaleczenie języka.
Rozwiń proszę… Nie do końca rozumiem…
– Dodane 22.12.2009 (Wt) 13:51 –
…i jeszcze mała poprawka…
Napiszę w nowym poście aby nie robić galimatiasu.
Roobal Czy Twoim zdaniem 2pac’a można nazwać pokemonem z powodu ‘kaleczącego’ język pseudonimu?
Fiesta Czy Twoim zdaniem 2pac’a można nazwać pokemonem z powodu ‘kaleczącego’ język pseudonimu?
Tamtego nie było jakby co.
Bardzo proszę o argumentacje.
Czy przypadkiem nie masz błędu Panie kolego ? Dziękuję. Nie wytykaj, jak sam nie lubisz wytykania, bo to się staje żenujące. Możesz wymagać, ale nie musisz się naśmiewać, że ktoś popełni jedną czy dwie literówki, ale zrobi je przez przypadek, a nie bo tak piszę to tak będzie
, bo, jak mniemam, o to Ci właśnie chodzi.
Już niejednokrotnie na forum, a także w tym temacie, były poruszane tematy dot. pisowni, regulamin jest wyraźny, nie piszesz z obowiązującymi w Polsce zasadami interpunkcji, ortografii (nie mówię już o poetyckim pisaniu postów, w 75% przypadków da się rozczytać i zrozumieć post), to drzwi otwarte, nikt Cię tu na siłę nie trzyma, możesz przejść na inne forum, jeśli Ci nie pasuje taka zasada na tym. Zastanawia mnie to, czemu taką batalię teraz o to robisz zamiast pogadać z administratorami i moderatorami forum. Nie widzę głębszego sensu w Twoim działaniu, bo choć byśmy chcieli, to regulamin nie od nas zależy, a bynajmniej nie w tak dużym stopniu, żebyśmy mogli na niego wpływać znacząco.
A co do wspomnianego przez fiestę świadomego kaleczenia języka w postaci trollingu, to zgadzam się z tym, ponieważ tacy ludzie świadomie kaleczą język polski, mało tego, jak ktoś się przyczepi, to potrafią zbluzgać tak, że uszy puchną.
A co do tematu 2pac’a, to tak nie bardzo jest się o czym wypowiedzieć, jak dla mnie bynajmniej, bo jest to pseudonim artystyczny, coś jakby nasz nick na forum. Więc to nie jest według mnie powód do rozważań.
Przydałoby się cytowanie selektywne…
Skończycie Wy kiedyś? Użyjcie komunikatora do prywatnej kłótni, bo jakieś idiotyczne błędy można sobie wytykać w nieskończoność.
Moim zdaniem najważniejsze test to, żeby nie popełniać rażących błędów, nie sypać błędami ortograficznymi w co drugim wyrazie i starać się nie przekręcać liter, pisać polskie znaki. Można używać przeglądarek i komunikatorów, które podkreślają błędy ortograficzne, literówki itd.
Będziecie teraz na 5 kolejnych stronach tego forum wytykać, że jeden napisał “CZY” gdzieś, a drugi niepotrzebnie zrobił spację w innym miejscu. Wy tak poważnie? :shock: Do tego obrażanie się nawzajem, rzucanie jakimiś trollami - przyganiał kocioł…
Problem nie polega na tym, że ludzie nie piszą pięknie w internecie, ale nie potrafią pisać w ogóle. Zdarzają się tacy, którzy kompletnie nie potrafią przelać swoich myśli na “papier” - pisze taki kilka zdania ciurkiem, żadnego przecinka ani nawet kropki i ■■■■■■■ wie, o co mu chodzi. Do tego kilka błędów ortograficznych, kompletny brak ładu, jeden wielki chaos. To jest problem i to ogromny, bo co chwilę trafiam na takie osoby w sieci.
wytykasz, ale drobne literowki, co kazdemu moze sie zdarzyc raz, a dwa… do czego sluzy ‘edit’ :?:
inna sprawa, ze probujesz zamieszac rzucajac sie na przeciwnika z gola piersia… tfu, przepraszam… z Gloria w reku :rotfl:
problem nie polega na ortografi czy interpunkcji, ale na tym ze coraz trudniej zrozumiec co autor ‘mial na mysli’, innymi slowy o co chodzi…
dół napewno :roll:
Kto mi posty kasuje?
-,-
Panowie, odpowiem tak bardzo na szybkiego bo nie chce mi się powtarzać ;/
m4rciniak
Na razie nikt się nie kłóci…
clockwork
Napisałem czemu wytykam literówki, nie wytykam ich każdemu…
To tak w skrócie!
Nie ważne, czy jest to kłótnia czy nie - można to różnie nazwać. Jak dla mnie możesz to nazwać nawet przyjacielską pogadanką, ale przecież nie o to chodziło. Po prostu czytając ostatnie posty w tym temacie odniosłem wrażenie, że macie do siebie jakiś “problem” i tylko do siebie nawzajem, więc można by było to innym darować.
Tyle w sumie, nie ważne - wyżej napisałem co dla mnie ważniejsze w temacie.
Ale po co przerywać dyskusję? Nie widzę sensu! Toczy się debata o to czy należy tępić ludzi robiących straszne błędy czy starać się im pomóc i nie dyskryminować.
Moim zdaniem ważny temat! ![-o<
gothmori-śledzę Twoją dyskusję(?) i mam nieodparte wrażenie że chyba wypiłeś za dużo albo zjadłeś za mało i masz problem. Jestem pewien że nawet gdyby do dyskusji włączyli się profesorowie:Bralczyk, Miodek czy ktoś inny z naszych słynnych językoznawców to z Tobą i tak ich szanse byłyby ŻADNE!. Ty bowiem uważasz że" to nie ważne czyje co je, ważne to je co je moje". Naparzasz kolegów o których mogę z całą pewnością powiedzieć że ich znajomości j. polskiego nie można nic zarzucić a ich posty czyta się z przyjemnością i bez trudności ze zrozumieniem. Nie wiem kim jesteś ale masz w sobie coś z Chucka Norrisa-walisz z półobrotu każdego kto ośmieli się znaleźć się w Twoim zasięgu. Jeśli zaś chodzi o temat dyskusji to całkowicie zgadzam się z innymi dyskutantami. Te perełki które można na forum trafić nie są niczym innym jak zupełnym niechlujstwem językowym. A tym stwierdzeniem:"Na forach, w komentarzach i różnych kontaktach międzyludzkich (przyjacielskich - tak to nazwijmy ) powinna panować swobodna forma wypowiedzi."rozwaliłeś mnie kompletnie. Jeżeli według Ciebie “w kontaktach międzyludzkich” to językowe niechlujstwo jest uzasadnione to ja nie mam pytań. Któryś z kolegów napisał że czytelnictwo wzbogaca nasze słownictwo doskonale uczy języka. Święte słowa-znam to z autopsji Ty natomiast nawet z tym się nie zgadzasz, a to ogólnie znana prawda. Pytasz komu by jeszcze wytknąć błędy językowe?-zacznij od siebie i niekoniecznie musi chodzić o Twoje zdolności językowe. A przede wszystkim: ZRÓB TRZY GŁĘBOKIE WDECHY. Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji i życzę zdrowych i spokojnych świąt.
Daruj sobie tego typu uwagi, zdradzę Ci mały sekret: nie lubię ich.
Nie obchodzi mnie obecnie ani Miodek ani inny językoznawca, jedynie ignorancja i brak konsekwencji.
Powtórzę…
Poruszyłem problem ignorancji i braku konsekwencji.
Może teraz dotrze. ;]
Nazywacie kogoś trollem za ‘3’ w słowie a postępujecie jak typowy troll.
W ten sposób:
Mi chodziło o post, do którego podałeś odnośnik
Pozdrawiam!
…a mi chodziło o inne. ;C
Możecie już skończyć? Bo inaczej jakiś mod będzie musiał w końcu zamknąć ten temat, a tego przecież chyba nie chcemy.