Człowieku-o 0.5 przecinka mnie gnębisz? .
Pakosińskiej(Kabaret Moralnego Niepokoju) luby w w 6 literowym słowie zrobił 8 błędów ortograficznych a ona mu na to :lol: .Pozdrawiam -wszystkich uczestników tego wątku takoż.
Człowieku-o 0.5 przecinka mnie gnębisz? .
Pakosińskiej(Kabaret Moralnego Niepokoju) luby w w 6 literowym słowie zrobił 8 błędów ortograficznych a ona mu na to :lol: .Pozdrawiam -wszystkich uczestników tego wątku takoż.
Przecinki są ważniejsze niż myślisz
Źle postawiony / nie postawiony wcale może całkowicie zmienić sens zdania
krzysiekx & Hitm3n- ja sobie doskonale zdaję sprawę że te rzeczy są b. ważne. Weźcie błagam pod uwagę że ja “ukałem” się trochę dawno i mój HDD już się trochę za,a,acina. Mimo wszystko mam nadzieję że jeszcze nienajgorzej mi idzie. A to co pisałem do kol. roobal-a to było przekomarzanie . Pozdrawiam i Dosiego Roku wszystkim życzę .
Niestety coraz więcej osób pisze “cięło”.
A poprawnie jest, jak już Kpc21 napisał, zacinało albo przycinało
@Up
Pragnę zaznaczyć, iż jestem wzrokowcem czytającym b. dużą ilością tekstów pisanych mniej lub bardziej poprawnie i mam prawo zapomnieć o wytknięciu komuś prawidłowej odmiany słowa. :?
deFco247- nie przejmuj się. Choć żaden ze mnie prof. Miodek czy Bralczyk to twierdzę że akurat Ty piszesz bardzo poprawnie =D> . Myślę że czym innym jest używanie słów czy określeń które przyjęły się w pewnych jakby to nazwać żargonach a czym innym “sadzenie” błędów ortograficznych lub pisanie bez ładu i składu. A jakiś drobny błąd każdemu może się przytrafić-nie ma mocnych :oops: .Pozdrawiam.
Używanie żargonów i celowe kaleczenie języka nieraz jest gorsze od sadzenia byków.
stosowany w określonych sytuacjach. Czy to kaleczenie naszej mowy? nie wiem. Dlaczego więc nie razi was n.p. określenie “procek, penek” czy wiele innych. Czy to nie jest właśnie taki żargon komputerowców?. Z tym że:“Używanie żargonów i celowe kaleczenie języka nieraz jest gorsze od sadzenia byków.” absolutnie się nie zgodzę a tego że napisze to “fiesta” który dla wielu może być wzorem jeżeli chodzi o pisownię nigdy bym się nie spodziewał :o . Pozdrawiam.
Żargon techniczny, żargonem technicznym (choć i tu nie zawsze). Mi chodzi głównie o żargony blogaskowe czy “hipchłopowe”.
Nie jestem wzorem i mi się zdarzają błędy (szczególnie interpunkcyjne).
Nie jestem wzorem i mi się zdarzają błędy (szczególnie interpunkcyjne)-nie bądź taki skromny, ja tam swoje wiem =D> -inaczej skąd by ta:Lokalizacja: Aleja zasłużonych :lol: .Pozdrawiam.
To nie ma nic wspólnego z poprawną pisownią.
Ostrzeżenie dla crackerów żeby na kacu nie łapali się za włamania. :silly:
“Słyszałem, że E52 jest ponądź dużym nie wypałem.”- Czy to nie jest piękne? #-o . I to przy ponad 1300 postach na forum :o !.
Dajcie już sobie spokój z tymi cytatami. Niech się wstydzi ten co robi, a nie widzi.
Może i racja, więcej nie będę ![-o<
– Dodane 08.01.2010 (Pt) 19:04 –
Kol. Monczkin-zastrzel mnie że nie dotrzymałem słowa ale nie mogłem się powstrzymać :glupek2: .Polska język być jednak bardzo trudna język . Pozdrawiam.
Akurat osoba pisząca te charakterystyczne zdania nie potrafi pisać poprawnie, do czego już parę razy się przyznawała na tym forum.
Nieładnie tak bezdusznie krytykować ludzi i do tego lekceważyć moderatorskie notki. [-X
Inicjatywę poprawnej pisowni popieram w “jakimś” stopniu, jednak nie potrafię zaakceptować wyśmiewania Użytkowników popełniających błędy co jak widzę stało się normą w tym temacie.
Nikt nie jest doskonały , nie zapominajcie o tym.
Absolutnie nie było moim zamiarem bezduszne nabijanie się. Ja po prostu zawsze jestem ciekaw przyczyn dla których ktoś nie potrafi składnie pisać. I tylko tyle.