Generalnie w AQQ też jest taki filtr, ale testowałem wtyczkę wyłączającą go i zapomniałem jej usunąć #-o Choć nie wiem po co ją usuwać, skoro i tak zawsze jak w prawym dolnym rogu wyświetla komunikat że zablokowało wiadomość-spam to z ciekawości sprawdzam co zablokowało Jak się da CTRL i któryś tam klawisz (nie pamiętam który) to wyświetla podgląd odrzuconej wiadomości. Szkoda, że nie ma nigdzie listy JID i numerów GG które z miejsca można zablokować.
To się nazywa prawdziwy bestseller. Już widzę jak zostawia w tyle cykl “Zmierzch” S. Meyer i inne tego typu komixy XD
Osobiście polecam (ale tylko dla hardkorów) literaturę S. Lema - “Solaris”,“Dzienniki gwiazdowe”. To niesamowite, jak Lem igra z językiem za pomocą neologizmów, jak i gierek słownych, z których można się sporo nauczyć. Na moim drugim miejscu jest słownik ortograficzny XD
Ale spójrzmy prawdzie w oczy i z podniesionym czołem - każdemu mogą się zdarzyć błędy (mniej lub bardziej celowe). W dzisiejszym świecie komórek, czatów, GG i Internetu ułatwiamy sobie życie skrótami typu: ■■■, lol, rotfl, asap, w8, itp. Nie dziwmy się, że te formułki przenikają do naszej mowy i zachowania (JP, pożal się, Boże).
Dzięki Wszystkim za poparcie. Postawiłbym Wam coś, ale…
Co do JP - moje zdanie na ten temat to zniszczyć, spalić i zasypać solą, żeby się nie odrodziło XD
To samo dotyczy dzieci neo, pokemonów i innych dziwolągów.
Wracając: równie denerwujące jest nadużywanie emotikonów, po których mój Złomek (komputer - przypis własny) dostaje zimnego resetu. Rozmawiam sobie spokojnie na GG, a tu kolega mi wysyła całą swoja kolekcję emotów (ok. 700!
No to akurat jest dość zrozumiałe dla mnie :P. Ktoś polecił gościowi forum, na którym ludzie mają wiedzę, są zdolni, więc ktoś zdolny może mu pomoże z tym pingiem
Dzięki za radę, ale GG używam tylko pobieżnie. Póki nie mam internetu na moim laptopie, korzystam z komputera stacjonarnego, na którym jest ten szajs. Osobiście wolę WTW albo Tlen.
Wracając:
Musimy coś z tym zrobić. Jeżeli Internauci nadal będą stosować swoją własną “gwarę”, to niedługo będziemy się musieli uczyć ich języka. Widziałem już próbki takowej mowy w SAMPie u kolegi. Nie zrozumiałem nic z 10 wypowiedzi, które tam padły, a on spokojnie odpisuje im, używając symbolów $, %, skrótów i innych (nie chodzi mi tu o komendy systemu MP - te są poprzedzane slashem - ). Czułem się trochę dziwnie - niby polski serwer, a grają na nim jacyś Marsjanie. Podobnie mam, jak patrzę po niektórych forach internetowych…
Cytat znajomego polonisty na temat języka polskiego XXI wieku.