To już coś. Jeszcze podstawy interpunkcji, ortografii i można będzie się porozumieć…
Akurat ten post napisany jest całkiem dobrze, spotkać można dużo gorsze. Tutaj jedyne mankamenty to brak polskich znaków (ciężko się takie rzeczy czyta, ale znacznie ciężej jest kiedy ktoś napisze posta wersalikami lub niestandardowym fontem). Jeszcze jest kilka literówek oraz brak zdań, ale przecież na forum nie trzeba pisać zdaniami. To jest coś co można nazwać pismem potocznym.
Niestety, masz rację. Ten post jest w miarę “normalny”.
Szkoda, że to pismo potoczne staje się językiem obowiązującym w Internecie…
Wy to chyba, chcecie z wiatrakami walczyć?
Tak. Do ostatniej kropli krwi. Niekoniecznie mojej
PS. Po co wstawiłeś ten zbyteczny przecinek?
specjalnie uwierz lub nie
- Nie specjalnie, lecz pomyliłeś się pisząc podczas “zabawy z ukochanym” . Pozdrawiam.
“Spal żute kalendarze …”
-nieszczęsny nie znalazł tych sterowników i dlatego tak"gryzmoli" . Przecież bez sterowników inaczej się nie da . Pozdrawiam tępiciela " nygusów… .
Bez komentarza.
A tam czepiasz się. Po prostu zna jej wartość
Swój post już trzy razy edytował, błędów w nim jeszcze na kilka edycji mu wystarczy.
Wirtuoz pisania… :lol:
Macie rację, że zwracacie uwagę na to jak pisane są posty.Bo mimo sporej wyobraźni czasami trudno pojąć o co piszącemu chodzi. Problem wydaje mi się nieco poważniejszy, ponieważ to jak piszemy jest odzwierciedleniem tego jak mówimy. Kiedy słyszę na ulicy jak młodzi ludzie rozmawiają między sobą,to wcale się nie dziwię, że i w ten sam sposób piszą. Nie zawsze w szkole uda się poprawić to,co się wyniosło z domu rodzinnego. Taka prawda i nic na to nie można poradzić. Jedyny sposób, to piętnować poprzez wskazywanie błędów a kiedy są rzeczywiście rażące - to ich wyśmiewać.
ELIKA
Dzisiejszy rodzynek w Telefonii Komórkowej:
Każda popularna przeglądarka ma teraz sprawdzanie pisowni i ludzie dalej robią takie byki #-o
W czasie pisania takiego tekstu, każda popularna przeglądarka, która ma sprawdzanie wpisywanego tekstu by się “wykrzaczyła”
Jak zrobić program WirelessKeyView? Bo ja nie znam tego programu… jak pisac dokładnie po polsku…?? Bo jestem osobą niesłyszącym
Dziękuję…
■■■ ?