Zbaczacie z tematu, panowie A ja dziś odwiedziłem tę stronkę: http://bykom-stop.avx.pl/
Od ostatnich odwiedzin (jakiś rok temu) nic się nie zmieniło. Może poza tym, że nie mam w podpisie linka graficznego - moderator kazał wywalić albo flagę albo obrazek bykom stop.
Opis zdarzenia drogowego na naszym forum.
Interpretację pozostawiam czytelnikom.
czy temat ten ma służyć do zgłaszania takich postów ??
A czy ja coś, komuś zgłaszam ??
Ja tylko podaję jaskrawy przykład, jakie znaczenie ma pisanie poprawną polszczyzną. Szczególnie w kontekście późniejszej interpretacji tekstu pisanego.
xulu ,
Oczywiscie, że nie ma służyć.
Jednakże stanowi wspaniały przykład braku
znajomości podstawowych zasad języka polskiego.
Nie sądzę, byś nie załapał, o co chodzi
Możliwe że kolega załapał, ale nie mógł sobie odpuścić
Przypuszczam, że akurat w tym przypadku nie chodzi tu o brak znajomości zasad językowych, co bardziej o emocje związane ze zdarzeniem. Tym nie mniej, kompletny brak interpunkcji, pozwala na zupełnie komiczną interpretację owego tekstu i zmusza czytelników do zupełnie zbytecznego domyślania się o co autorowi chodziło.
“Z niejaką przykrością muszę stwierdzić, że chyba lepiej niż większość “rdzennie polskich” internautów :)”(tu zrobiłem błąd-to też miał być cytat).
Ja stwierdzam to samo ale z przyjemnością i najwyższym podziwem dla"clockwork" Pozdrawiam.
– Dodane 27.08.2009 (Cz) 21:45 –
“fiesta”-masz rację!. Ostatnio ten wątek miał ciąg dalszy. Facet jest bomba. Przy nim kol.“clockwork” jest mistrzem mowy polskiej choć nie jest Polakiem. Pozdrawiam.
nieżle:) dziwnie gośc pisze:D
viewtopic.php?f=21&t=317037-pakierhakierxd chcesz się pośmiać(choć faktycznie to raczej smutne jest) to poczytaj. Po jego “polszczyźnie” twierdzę że będzie prezydentem. Pozdrawiam.
Zamiast się nabijać lepiej edukować i czytać,czytać i jeszcze raz czytać książki.
a mam sie przebijac przez ‘beton’ liter? :roll:
wlasnie dlatego pisalem o tym, ze jestem przeciwny akcjom jak te w temacie, bo ograniczaja sie do zainstalowania slownika w przegladarce i dopiska w sig’u… jedynie, a nie myslenia co sie pisze i jak
Pewnie że nie masz się przebijać,lepszym rozwiązaniem byłoby ignorowanie nieczytelnych postów.Możliwe że taka akcja odniosłaby większy skutek niż podpisy pod postem.
Coś właśnie w tym stylu proponowałem na początku tego wątku i staram się właśnie w ten sposób zachowywać (proponuję wszystkim innym to samo)
tylko, ze nie chodzi o ignorowanie postow, a o ich poprawe, czyz nie?
jesli ktos ma problem, ale nie potrafi sie wyslowic, choc jakos tam mozna zrozumiec, co chce przekazac - to czemu nie pomoc, zwracajac jednoczesnie uwage na bledy?
ps. podpis w sigu wiele nie znaczy, ale jednak mozna cos powiedziec o wlascicielu…
Poprawiać błędów i zwracać piszącemu na nie uwagę na tym forum nam nie wolno, ale zgłosić do moderacji to już jak najbardziej - zerknij na początek tego wątku, napisałem to w moim poście.
Jestem zdecydowanie ZA. Dla mnie to żenujące jak Polak nie potrafi pisać w swoim własnym języku
Przyłączyłbym się do tej akcji, gdyby podpis nie był ograniczony do 300/350 znaków. :x Pożyjemy - zobaczymy, może kiedyś miejsce się zwolni. ;]
Trochę lepiej wyglądający tekst:
[img=http://img2.vpx.pl/up/20090925/pol.png][i][b][url=http://forum.dobreprogramy.pl/post2262273.html#p2262273][color=#BF0000]Piszę poprawnie po polsku![/url][/b][/i][/color]