Witam, mam pytanie, pracowałem na umowę zlecenie przez okres wakacyjny, i dostałem PIT do rozliczenia i jestem ciekawy ile mogę dostać, o to wgląd do dochodów.
A gdzie widzisz problem w pobraniu jednego z darmowych programów do rozliczeń i samemu sprawdzeniu tego?
Taki, że jestem w Niemczech a tutaj zabronione jest pobieranie
556zł jeżeli to były jedne twoje dochody w 2014 ( nie trzeba nic pobierać wystarczy potrafić dodawać , odejmować i obliczyć procent czyli wiedza z 5 klasy podstawówki)
Sorry, ale bredzisz Nikt Ci nie może zabronić pobierania oprogramowania, które jest darmowe
Teraz to rozbawiłeś mnie do łez
Mi kiedyś tata zabraniał.
Kiedyś pewna sędzina powiedziała, że darmowe oprogramowanie to pewnie jakieś “DEMO”.
Sędzina, czyli żona sędziego?
To jeszcze nic nie znaczy w sytuacji, gdy ma się dokumenty (umowę licencyjną) potwierdzające że jest inaczej.
Kpc21 - miałem na myślI nie potrafiła odróżnić TRIAL od DEMO - to nie jest to samo.
TRIAL - można korzystać przez określony czas i wszystkie funkcje są aktywne jak w wersji pełnej.
Bywa również i tak, że niektórzy producenci blokują niektóre funkcje aby zachęcić do zakupu programu.
DEMO - Można korzystać z programu bez ograniczeń czasowych, ale nie można korzystać ze wszystkich funkcji jaki ma dany program.
Jest informatykiem? Ty z kolei na pewno nie jesteś w stanie odróżnić wielu pojęć z zakresu prawa.
Wiem, że to niby podstawowa wiedza, ale nie każdy jest biegły w obsłudze komputera.
Jeśli pracodawca odliczył ulgę podatkową, to nie dostaniesz żadnego zwrotu. Jeśli nie, to jak pisano wyżej, otrzymasz 556zł. To była umowa zlecenia, a nie czasem umowa o dzieło?