Plagiat(y) na blogu?

@DjLeo, rzuć okiem: https://www.dobreprogramy.pl/Sirck/Test-Asustor-AS6404T-domowy-serwer-na-zawolanie,90571.html#komentarz-2496883

btw. z jakiegoś powodu nie mogę nikogo oznaczyć (@ + nick) w komentarzu pod wpisem.

Gdyby to był plagiat, to gość nie miałby takiego samego zdjęcia, ale bez znaku wodnego :slight_smile:
pierwsze jest ze strony, drugie z bloga:

1 polubienie

Kiedyś był pomysł zgłaszania plagiatów na blogu, ale umarł… może warto chociaż kategorię na forum założyć? Taką tylko dla zaangażowanych (nie wiem jak się ta kategoria dostępu do forum nazywa).
W każdym razie żeby to nie było dla hejtu, tylko dla pomocy modkom z bloga.

Może obaj plagiatują? :slight_smile:

Adobe Photoshop Elements 2018 ma prostą opcje po zaznaczeniu wybranego pola : wypełnienie kolorem tła tak pozbywa się znaki wodne.

1 polubienie

Zdjęcie na blogu jest w wyższej rozdzielczości.

PhotoZoom Pro

Litości :wink: Nie wpadajmy w paranoje napodstawie poszlak. Nie wiemy na 100% o co tutaj chodzi. Wiemy, że sprawa wymaga wyjaśnienia. Być może to są teksty z agencji marketingowej, która daje je każdemu chętnemu do ich publikacji.

Ja nie sugeruję, że kolega pisze plagiaty :wink:

Ale sugerujesz, że photozoom pro działa jak czary- mary w CSI :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Czekam na odpowiedź autora jak to nie ten sam to wpis poleci. Dzięki za info i polecam nie linczować bo wstępnie nie wygląda, że to nie ta sama osoba. Zobaczymy.

1 polubienie

BTW. Dzięki za info. @januszek

@DjLeo Zwróć tez uwagę na fakt, że większość wpisów tego usera to kopie z jakiś innych miejsc.

Nie przyszło Wam do głowy, że jeden gość działając dla agencji marketingowej obskakuje kilka miejsc w sieci? Żeby efekt był lepszy, część dubli może być prawdopodobnie na stronach, które są postawione na jego hostingu, a część z racji na większą ilość wyświetleń ląduje np. na blogach DP.
Byłbym więc ostrożny z tym posądzaniem o plagiat.

Dlatego napisałem do użytkownika i czekam na odpowiedź, póki co nie logował się na portal od 3 dni. ale poczekam cierpliwie, jak oleje, to niestety będzie trzeba się z nim pożegnać.

@DjLeo pożegnać ? Zdjąć blogi do nieopublikowanych i dać info, aby skontaktował się z administracją. Tyle, że kontakt z Wami to tragedia.

Z Wami czyli z kim? Bo ze mną chyba nie ma tragedii jeżeli chodzi o kontakt? Co do blogów tego autora, poczekam jeszcze chwilę i pewnie tak się stanie. Nie chcę też pochopnych decyzji podejmować, bo było już kilka sytuacji, które były mocno niejednoznaczne, mimo iż takie sie nie wydawały na początku. W obecnej sytuacji fakt, żo to będzie może jednen dzień jeszcze wiele nie zmieni. Muszę jeszcze uzyskać IMO kluczową informację dot. PP tego użytkownika. To ważne w kontekście ew. plagiatu.

@DjLeo odpisałem na priv.

Dla ciekawskich. Wydzielili na stronie kontaktu osoby odpowiedzialne za blogi, więc dobrze że teraz każdy wie kto jest odpowiedzialny za blogi.

@anon72825314 od zawsze było to wydzielone :slight_smile:

Oj niee, chyba nie… ostatnio chyba miesiac temu tam zaglądałem to nie było, albo przegapiłem. W sumie bardziej zawsze chciałem skontaktować się z administracją, a Ci odpisują baaaardzo rzadko. Ale to już pisałem w innym temacie… bla bla bla. Wracając do tematu ciekaw jestem rozstrzygnięcia tej sprawy.