Plik wymiany na ile ustawić?

Hmm,zrób tak,podepnij ten dysk wymienny,wejdź w ustawienia “pliku stronicowania” i zobacz czy system widzi ten dysk i plik stronicowania,jeżeli tak to zastosuj się do tej porady w celu przeniesienia problematycznego pliku na partycję systemową

System widzi ten dysk,lecz nie widzi na nim pliku swapfile.sys.Kończę tą “zabawę”.Mam dość spory zapas RAM-u,a więc mysle ze niech tak pozostanie jak dotychczas.

Dziękuje kolegom za porady.Pozdrawiam

PS, A może mam coś wyłączonego w usługach,co blokuje w ustawieniu żądanego pliku?

Semtex wróciłem do standardowych ustawień jak już wspominałem :slight_smile: bo za długo mi się laptop uruchamiał teraz ten pasek który się przesuwa podczas startu systemu przelatuje tylko 5 razy =P~ czyli się system już chyba ustabilizował,mało tego z prawie z 20 GB zajętego miejsca jakie miałem wtedy gdy zaczynałem ten wątek mam obecnie nie całe 15,5GB :D.Może do za sprawą Cclenara bo mam ustawione,że uruchamia mi się przy starcie z systemem :slight_smile: no i wyłączyłęm usługę Windows search

Pozdrawiam :wink:

Dlaczego akurat 1.5? Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć? Ktoś, kiedyś tak napisał, bo akurat dla jego systemu i trybu pracy było dobrze. Nie znaczy to jednak, że wszyscy mamy w ten sposób ustawiać rozmiar pliku wymiany.

Pliku wymiany wymagają niektóre programy. Bezpiecznie ustaw 512 MB na sztywno maks i min

Ja już wróciłem do standardowych ustawień pliku wymiany i nic nie kombinuje bo zamula komputer :slight_smile:

Pozdrawiam