Podczas gdy wyłącza się komputer (The Sims 3 dodatek)

Uff… Widzę, że ktoś już miał podobny problem (the-sims-wylaczanie-komputera-pod-czas-gry-t365127.html) ale temat nie został skończony. Proszę wybaczyć za śmiałość, ale postanowiłam go kontynuować.

A więc: gra oryginalna, kupiona tydzień temu, zaktualizowana, zainstalowana poprawnie. Podczas gry po 15-30-60 minutach komputer najnormalniej w świecie się wyłącza. Teraz już wiem, że to wina sprzętu, lecz nie mam zielonego pojęcia jak odnaleźć dokładne źródło problemu.Przyznam się bez bicia, ale, niestety, nie wiem co znajduje się pod obudową…

Chętni do pomocy? :frowning:

Tak,sluchaj,podaj,system,na,jakim,pracujesz(sory,za,przecinki,ale,tu,masz,moj,temat,http://forum.dobreprogramy.pl/khalmnpr-t369436.html)

Zainstaluj,Everest,Home,http://www.instalki.pl/programy/download/testowanie_i_diagnostyka/EVEREST_Home_Edition.php

Wlacz,nacisnij,komputer,podsumowanie,u,gory,raport,dalej,dalej,zwykly,tekst,i,poczekaj,i,to,wklej,na,wklej.org, 8)

Podejrzewam, że winny będzie zasilacz. Odkręć bok obudowy i napisz jakiej jest firmy ten zasilacz.

Też pierwsze me podejrzenie padło na zasilacz (za dużo na forach o nim mówiono w podobnych przypadkach). Najpierw jednak zastosuję się do pierwszej rady, potem zobaczymy co dalej. Zaraz wkleję raport. A, i pracuję na oryginalnym xp.

No i proszę:

http://wklej.org/id/236073/

Co dalej? Na co mam się raz rzucić z śrubokrętem lub do komisu? :smiley:

Everest nie podaje nazwy zasilacza. Trzeba sprawdzić na naklejce.

Obejdzie się bez rozkręcania. Napis jest po wewnętrznej stronie.

MODE COM

Coś jeszcze? Numer seryjny rok wydania…? Wiecie, nie znam się:( Jedyne co wiem to mniej więcej gdzie umieszczone są podstawowe elementy, ale na tym basta:(:(:frowning:

Czy ten Modecom to FEEL i jaką ma moc ?

Na wszelki wypadek zamieszczam zdjęcie http://img163.imageshack.us/i/img0506xy.jpg/

Jednak musiałam rozkręcać, bo jakiś debil przykleił naklejkę w taki sposób, że po zmontowaniu widać było jedynie wielki napis MODE, podczas gdy reszta pięknie kryła się pod obudową…

Na 99% mogę ci powiedzieć, że to wina zasilacza.

Tak bez ogródek? Dobra, wiem, nie jest to najlepszy sprzęt ale… ujechał na wersji poprzedniej(takie same wymagania systemowe i sprzętowe) i innych grach.

Ty wymień zasilacz zanim ci komputer z dymem pójdzie powiem tak do tej pory uciągnął bo miałeś farta ale pamiętaj szczęście kiedyś każdego opuszcza oby do tej pory pojawił się nowy zasilacz. Bo będzie tragedia

Ej, no bez przesady… korbka z chomikiem to nie jest.

Jak wpadnie w łapy trochę grosza to kupię nowy, póki co pudło musi dalej uciągnąć.

I na przyszłość: miałaś. Jak widać po loginie jestem dziewczyną :stuck_out_tongue_winking_eye:

PS. czy ktoś mi w końcu powie, po czym kto wnioskuje, że to rzeczywiście zasilacz (prócz po tym, że marka słaba ^^’)? Właśnie testowałam grę o tych samych wymaganiach i uciągnęło bez wyłączenia pudła…

A, i dobra, panowie… Jeżeli już miałabym kupić nowy zasilacz to który byłby dobry, ale nie za drogi? Jak można wydedukować po moim drugim zdaniu, cienko u mnie z kasą.

Moje nie dopatrzenie słaba marka dlatego masz zasilacz niskiej klasy i ci pada komputer wyłącza sie na jakiej grze ci uciągnoł i na jakich simsach sie wyłącza

A więc tak. Gry z mojej kolekcji mające podobne wymagania systemowe do Ghotic 3, Tomb Raider Underworld i The Sims 3 (w sumie ta druga chyba ma największe jak się rozpędzi, nie pamiętam już).

Dodatek jest tylko jeden, więc odpowiedz nasuwa się sama. On ma takie same wymagania jak poprzednia wersja więc… moje zdziwienie nie ma granic. Jeszcze NIGDY komputer nie wyłączył mi się w trakcie dowolnej rozrywki. Wywaliło mnie parę razy z gry (i to niezwykle rzadko, policzę na palcach jednej ręki), ale był to zazwyczaj błąd karty graficznej, albo gry…

Choć piszę że ma te same to ma troszkę większe wymagania bardziej opciąża komputer i zasilacz nie daje rady

Sluchaj,Windows,Xp,jest,niestabilny,po,wzgledem,ramu,

Na,moje,to,nie,wina,zaislacza,tylko,sterownikow,oraz,samego,ramu

Zobacz:

Płyta główna:

Typ procesora Unknown, 2600 MHz

Nazwa płyty głównej Nieznane

Mikroukład płyty głównej Nieznane

Tak,jakbys,nie,miala,sterownikow…

Pamięć fizyczna 2048 MB

Sprawdz,wersje,sterownikow(jak,nie,bedziesz,wiedziala,ja,napisze,teraz,mam,malo,czasu)

I,pozniej,napisze,poprobojemy,cos,z,ramem,zrobic

Okej. To zaczekam i popróbujemy. W sumie to możliwe, gdyż to składak stworzony po znajomości (i to z uporu mojego ojca). Aż mi żal klawiatury na pisanie o tym, co musiałam przechodzić w chwili gdy go dostałam (rok temu). Podobno wszystko wtedy wymieniono, komputer stał się stabilny, ale widocznie znów kosa trafiła na kamień.

lorreta,(juz,mam,duzo,czasu:))sluchaj,bo,to,wazne,jak,wlaczasz,the,sims,3,czy,dodatek,to,tak,jest??

I,jak,ci,sie,wylacza,to,pokazuje,sie,niebieski,ekran??

I,on,sie,wylacza,czy,resetuje;)?

The Sims3 - mogę siedzieć do woli, grę minimalizować -NIC, nie wywala do pulpitu, działa stabilnie, ino wiatrak hałasuje, jadąc na najwyższych obrotach (ale on tak zawsze). To samo z Gothiciem i Tomb Raider.

The Sims 3 WP (dodatek) - gram 15-30- ost nawet 60 min, wszystko jest okej, żadnych niebieskich ekranów, nie wywala do pulpitu nic… Wtem komputer robi taki głuchy dźwięk, gra zacina się i bum, komputer wyłączony, pulpit czarny, normalnie, jak po start>wyłącz komputer.

TRZEBA,BYLO,TAK,OD,RAZU…

(dodatek,orignal:?)

To,albo,ram(na,80%%%jestem,pewien)

Albo,zasilacz:/

Zaraz,sproboje,cos,poradzic