W fakturze były moje dane i dane tej firmy.
Z resztą wysłałem ci Lora na pw tą fakture jak ona wygląda.
Napisałem też do UOKIK w tej sprawie.
W fakturze były moje dane i dane tej firmy.
Z resztą wysłałem ci Lora na pw tą fakture jak ona wygląda.
Napisałem też do UOKIK w tej sprawie.
…Faktura pro-forma nie powoduje konsekwencji podatkowych
Przedsiębiorca powinien zatem wiedzieć, że wystawienie faktury pro-forma nie powoduje żadnych konsekwencji podatkowych, ani nie wymaga zaksięgowania w odpowiednim rejestrze księgowym. Ponadto nie zwalnia podatnika z obowiązku wystawienia faktury na zasadach ogólnych, którą co do zasady, wystawia się najpóźniej do siódmego dnia od dnia dostawy towaru lub wykonania usługi.
Dominik Mędrzycki, księgowy Tax Care
Wysyłać odstąpienie od umowy na adres??:
G and G LTD.
ul. Postępu 15c
Warszawa 02-676
Ten adres jest aktualny??
Dokładnie tak żadnych konsekwencji podatkowych… I żadnych oświadczeń do tej firmy. Przeczytajcie sobie art 384 i nast. kc według prawa konsumenckiego nikt z was nie zawarł umowy. Poza tym ten podmiot na 100% nie istnieje, niby na początku to ma przedstawicielstwo w Polsce, a na fakturze już pisze ze na Malcie jest zarejestrowane. Haha… Szkoda tylko ze zapomnieli o jednym szczególe na Malcie NIP ma 8 cyfr a nie 9, czy tez 10 jak podawali na samym poczatku, po za kiedy twierdzili ze maja przedstawicielstwo w warszawie, a ten szwindel to po to zeby UOKIK ich nie dopadł i nie wydał zadnej decyzji. Zgłaszajcie ich do organów ścigania jako stalkerów. Nekanie jjest karane z art 190a kk 3 latami pozbawienia wolnosci
W regulaminie pisze,że przedstawicielstwo firmy znajduje się w Warszawie przy ul. Postępu 15c.
Jak im zapłace to bedę miał spokój, a tak to pozostaje myślenie co dalej będzie…
Każdy mówi żeby nie płacić,ale jak przyjdzie co do czego, to póżniej ja bedę się martwił.
Ja podałam im prawdziwe dane(wiem jestem głupia) i jestem pełnoletnia i się oczywiście martwie i zastanawiam czy płacić czy nie. Z drugiej strony gdyby zaczęli wszystkich wywlekać do sądów, to chyba nie wiem ile spraw musieliby toczyć. Czy naprawdę oni działają na fałszywej zasadzie czy naraz się okaże że wszystko jest legalne i że nic nie można z tym zrobić. Czy ktoś ma już to za sobą i przestali się odzywać?? Wysłali mi tą ala fakturę i już sama nie wiem. Bo faktycznie potem nikt za mnie nie zapłaci.
Witam,
mam ten sam problem co Wy.
Dziś przyszedł do mnie mail “wezwanie do zapłaty”. Mail o aktywacji konta otrzymałam 4.06.2012.
Naczytałam się tu o pisaniu rezygnacji z umowy.
Problem w tym, że nie jestem pełnoletnia. Dane podałam fałszywe, coś w stylu: kjdsghlduf
Moje pytanie: czy mogą mi coś zrobić? Czy faktycznie są w stanie pociągnąć mnie do odpowiedzialności prawnej za nie uiszczenie zapłaty?
Na poprzedniej stropnie - poza danymi - taki sam przypadek, mój. Poza tym, że nawet u dorosłego żadna umowa zawarta nie została, to nieletni umowy prawnej zawrzeć nie może.
Absolutnie nic nie zrobią. Raczej kwestią czasu jest, kiedy im cos zrobią.
Ja faktury nie dostałam, jestem dopiero po ‘‘5 dniach dobrowolnego uiszczenia’’ : D, hm, ciekawe.
Sprawdż czy nie masz faktury w załaczniku wiadomości.
Dobrze bybylo jakby ktoś z FK lub UOKIK się wypowiedział w tym temacie… ,bo takie pisanie to można w nieskończoność kontynuować.
Szkoda ,że brak takiej osoby tu :?
Sprawdzałam. Nie mam.
Przestańmy sie nakręcać, powysyłają tych strasznie serio maili i tyle.
Czyli według prawa kodeksu cywilnego art. 384 w przypadku zawarcia umowy elektronicznej powinni nam wysłać regulamin na maila, abyśmy go mogli w każdej chwili przeczytać lub nawet pocztą abyśmy mogli go czytać w zwykłym toku czynności czyli nie posiadając internetu tylko po prostu go przeczytać na własne oczy drogą papierową. Tak to zrozumiałam. Bo oni się tłumaczą, że regulamin jest na ich stronie, ale mogą mi internet odciąć i co wtedy. Nie będę mogła go przeczytać.
Ludzie przestańcie się nakręcać, kilka stron wcześniej nerwusik wyjaśnił wszystkie kwestie, UOIKK i inne instytucje również podpowiadały by nie płacić a wy dalej nakręcacie tą spirale.
Witam
Przeczzytałam cały wątek i postanowiłam sprawidzić IP z “wezwania do zapłaty” z moim IP i się nie zgadza. Czy ktoś z was już to sprawdzał???
Pozdrawiam
Z moim też się nie sprawdza. Wczoraj specjalnie popatrzyłam, bo nie mają numeru IP bo niby skąd. Mi poradzili abym wysłała im pełne dane, wraz z numerem nipu itd., żeby mogli wysłać mi kolejną fakturę proformę, chyba są śmieszni. Z tym, że mają moje dane no może nie całkiem bo adres zamledowania mam inny niż korespondencyjny, ale i tak się martwie czy aby nie wyślą mi pisemka do domu, a wtedy zaczne się już bać.
Temat powinien być zamknięty już dawno bo będzie się ciągnął jeszcze 100 stron z któych nic nie wyniknie. Ktoś się będzie chciał czegoś dowiedzieć to przeczyta temat i się dowie.
Nikomu nic nie wyślą, nikogo nie pozwą, nic nie zrobią bo nie mają takiego prawa! sami sobie pętle na szyje zarzucą.
Przeczytałam wszystko i z tych nerwów nadal nic nie rozumiem!
Proszę o rzeczowa odpowiedz na moje pytanie…
Mianowicie, co mam zrobic gdy podalam im swoje prawdziwe dane?
Czytać ze zrozumieniem to co zostało wyżej napisane.
Jako że temat został już przewałkowany na wszystkie możliwe sposoby - zamykam go. Gdyby ktoś miał coś nowego do dodania - proszę o PW>