Podkładka pod mysz a raczej jej brak

Czy jeśli nie używam podklądki pod mysz to ona ma krótszą żywotność ??

Myszka optyczna oczywiście :smiley:

Zależy na jakie powierzchni jej używasz, bez podkładki co najwyżej szybciej Ci się zetrą “ślizgacze” nic więcej. Myszy opyczne mogą pracować na każdej powierzchni (z wyłączeniem szkał)

ja od poczatku uzywam opytcznej bez podkladki i chodzi bez problemu 2 lata

mi optyk działa tylko na podkładce odwróconej do góry nogami - dziwne

Do myszy optycznych podkładki jednokolorowe.

Sensor optyczny nie bada koloru podłoża tylko mikro nierówności i na ich podstawie określa położenie kursora. Mozesz mieć nawet podładke we wszytkich kolorach świata a mysz i tak bedzie działała popranie. Oczywiście im wiecej “dpi” tym mysz dokładniejsza.

A mi taki jeden (koleś z internetu) żebym se kupił jednolitą podkładke :?

Wierz mi że używałem wielu podkładek i nie zauwałyłem róznicy miedzy jednolitymi i kolorowymi. Fakt faktem że jeśli używasz jakiejś lepszej myszy laserowej typu Logitech G5 lub A4Tech X750F Które mają po 2000, 2500dpi to może ma to jakieś znaczenie, ale do nich można kupić specjalne szkane podkładki, lecz jeśli masz mysz optyczną 800dpi to kup sobie podkładke w kolorach tęczy i też będzie działała OK :slight_smile:

a ja się nie zgadzam z Twoją wypowiedzią :slight_smile:

mianowicie kupiłam sobie nową mysz optyczną ( taką za 20zł, więc nie najlepszą ) i do tego zakupilam pikną podkładkę z różami. i jak zaczęłam używać mojej nowej myszki to zaczęła mi ona uciekać, a jak ‘przesiadłam’

się na blat to wszystko działa ok

Ja nigdy nie używałem podkładki bo mnie one ‘denerwowały’.

Teraz korzystam na blacie biurka i jest Ok. :smiley:

Ja pod swojego optyka używam podkładki żelowej i jest ok 8)

Własnie mam tą mysz, kupilem zwykłą podkładkę za 4zł i jest trochę lipa :stuck_out_tongue:

Moglibyście mi jakąś polecić z Allegro tak max do 10zł żeby z przesyłką nie wyszło więcej niż 20zł?

http://allegro.pl/item114077274__icemat … adka_.html

cossmo alce chyba Kyniu6 napisał, że mysz chce do 10zł, a nie 100

Ja nigdy nie używałem podkładki, ale ostatnio sobie kupiłem, bo ładnie wyglądała :stuck_out_tongue: Nie ma to różnicy dla mnie czy się jeździ po biurku, czy po podkładce.

Ale bzduury… Weź jakąś gazete i pojeździj po niej myszką optyczną, kursor ucieka w górę ekranu!

Biurko też mam jednokolorowe, a na biurku mój optyk też skacze i co dziwne, optyk, który wcześniej miałem działał na podkładce od TP z reklamą SDI ale na podkładce z krajobrazem nie działał - obydwie są kolorowe.

Stara myszka była firmy e5

Nowa myszka jest firmy Comat

a4tech optyk 2k dpi i bez podkładki :slight_smile:

na podkładce mi tak dziwnie sie jeździ mysza…wole bez =]

ale kto co lubi moim zdaniem =p

Tiaaa sama podkłada kosztuje 97 zł a gdzie koszty wysyłki :?

Sam stosuję pod myszy optyczne podkładki firmowe Verbatim (są różnokolorowe, ale przeznaczone specjalnie do myszy optycznych) i jeszcze się nigdy na nich nie zawiodłem, praktycznie 100 % gwarancja poprawnego działania + estetyka, dostępnych jest bardzo wiele wzorów.

KLIK

Chyba coś się komuś pomyliło z płytami. A co do podkładek to polecam te z wizerunkami słoni (najlepiej na tle afrykańskim - sawanna itp). Nigdy się nic nie przycina, a myszka chodzi bardzo lekko. Dla wzomcnienia przylepu oddolnego do blatu polecam zastosować taśmę 2- stronną - np. “lepaka”.

A patrzyłeś pod linka który podałem w poprzednim poście :?

Więc zanim coś “mądrego” inaczej napiszesz najpierw to sprawdź :stuck_out_tongue: