Podwyższenie płacy minimalnej ,a wzrost bezrobocia?

10km drogi krajowej za 2 mld złotych .

http://finanse.wp.pl/kat,104126,title,T … omosc.html

lith dotąd żyliśmy na kredyt a motorem naszej gospodarki był nasz popyt teraz to się zmieni.

http://www.rp.pl/artykul/2,623585_3-tys … tnika.html

Najlepszy sposób to skok na OFE i podwyższenie podatków

http://www.rp.pl/artykul/2,623589-Wszys … rzadu.html

Patrząc na najnowszy sądarz PO zyskała 15% a PIS stracił 4% ,w skali tygodnia (może i ty wierzysz w te brednie bo ja nie).To jest żywne manipulowanie środkami masowego przekazu .

Ekonomistą nie jestem ale powiem ci ,to ze gospodarka jeszcze jakoś ciągnie .To jest zasługa niektórych ustaw PIS ,za poprzedniego rządu .Ale kiedyś się skończy sielanka ludzie już nie będą mieli z czego spłacać kredytu ,podatek wzrośnie do 25% jak rząd przewiduje w 2013.Ba koszty pracy dla twojej firmy mogą spaść ,jeszcze może się okazać ze ludzie będą się bili o pracę u ciebie za 1386 brutto .Tylko kto u ciebie kupi coś jak nie będzie ludzi na to stać ,

widzę ze cie ciągnie na wschód ,to zatrudnij sobie Ukraińca lub Chińczyka.

Polacy mają na zachodzie renomę a dlatego ze dla pracodawcy jest opłacalny pracownik który wypracuje 1.5 Euro względem 1 Euro .

W Polsce na pracowniku pracodawca zarobi 10zł do 1zł a i tak mu mało .

lata 90 rozpieściły was a teraz chcecie się wścieknąć ,sam słyszałem jak szef rozmawiał jaka Unia zła ,wszyscy pracownicy chcą więcej .

lith chciałbyś pracownika za 1zł na godzinę [-X .Dlatego tak często zachwalasz wschód ![-o<

Mnie to dziwi jedna sprawa. Podobno rząd krzyczy, ze wszystko drożeje na świecie. To pytam się, dlaczego nic nie zdrożało w UK, Niemczech, Norwegii??? :o Cena cukru w Niemczech to 70 centów.

@Parinok:

1. nie “sądarz” tylko “sondaż”. Chwalisz się, że przeczytałeś książkę - super, teraz weź kolejną lekturę i poczytaj o poprawnej polszczyźnie. Pomijając ortograficzną kreatywność stawiasz kropki w środku zdania i w dziwny sposób je konstruujesz, co niebywale utrudnia lekturę Twoich postów.

2. na kredyt żyjemy od bardzo dawna - spójrz w dane o finansach publicznych jakie mamy zadłużenie i od jakiego czasu się ciągnie.

3. Popyt wewnętrzny był/jest i będzie jednym z motorów naszej gospodarki, ale równie ważny jest m.in eksport. Poza tym oceniasz gospodarkę tylko z perspektywy detalisty, co jest daleko idącym uproszczeniem.

4. Piszesz “Więc nie tłumacz po raz 100 ze rząd jest uczciwy jak łza bo to staje się nudne .” Nudne jest to że nie rozumiesz tekstu pisanego i masz problemy z właściwą interpretacją tego co czytasz. Lith nie pisał, że rząd jest uczciwy jak łza- a jeżeli tak to wklej kilka przykładów z jego wypowiedziami, a przyznam Ci rację. Tymczasem utwierdzasz mnie w przekonaniu, iż system w którym ludzie tacy ja Ty mają prawa wyborcze jest zły i niebezpieczny. Wystarczy Ci bowiem rzucić kilka liczb, postraszyć zachodem/prywaciarzem/układem a łykniesz wszystko jak pelikan. A jak tylko stawia Cię pod ścianą prosząc o konkrety to zmieniasz temat. Odróżnij w końcu ocenę obecnej sytuacji i warunków życia od oceny obecnie panującej partii.

5. Nie pisz "Ze to dzięki nam Polakom udało się wyjść z ustroju komunistycznego " bo twoja jak i moja w tym zasługa żadna. Teraz wszyscy się tym chełpią, a wtedy to jednostki porywały masy i to one codziennie i przez wiele lat ryzykowały życiem swoim i swoich najbliższych, często siedząc w więzieniach.

6. Odnośnie Twojego przykładu z kimś kto założył własną działalność - jaki problem powtórzyć jego wyczyn? Sprzedaj co masz, zadłuż się u rodziny, ZARYZYKUJ i będziesz żył jak król. A dopóki tego nie zrobisz nie generalizuj bo jest to krzywdzące dla tysięcy przedsiębiorców w tym kraju którzy odwalają codziennie ciężka robotę.

Dodane 09.03.2011 (Śr) 17:29

i jeszcze jedna sprawa - co do przywołanego “sądarzu”. Przeczytaj np. na onecie albo gazecie.pl dokładnie cały artykuł i nie pisz bredni że się zmieniło “w skali tygodnia”…

Nom, nigdzie nie piszę, że obecny rząd jest cudowny, bo nie jest. Np. za akcję z OFE maja u mnie dużego, dużego minusa. W końcu to ja wybieram OFE, to ja podpisuje umowę w OFE, a w tym momencie państwo sięga po prostu po nie swoje pieniądze. I g. mnie obchodzi, że ZUS mami zapewnić to samo, bo to nie z ZUSem się dogadywałem.

lith , … Ale i tak popieram i zagłosuję na PO.

Wiem, że będziesz w szoku, ale w wyborach parlamentarnych nie głosowałem ani na PiS, ani na PO :> Chociaż nie ukrywam, że wybierając z tych dwóch zagłosowałbym pewnie na PO. A niezależnie od tego któa partia jest u władzy cudów nie oczekuję i zmian z dnia na dzień.

lith , to nie głosuj wcale :stuck_out_tongue_winking_eye:

Znam takie osoby co głosowały na … , aby sprzeciwić się rodzicom :wink:

Czemu miałbym nie głosować wcale?

Żeby J.Kaczyński miał większe szanse :stuck_out_tongue:

Źródło i całość materiału:

www.fakt.pl

Wystarczy.

W sieci jest wiele miejsc, gdzie osoby chcące komentować politykę mogą się wykazać.

Wątki o tematyce z zakresu polityki - nie na tym forum.

Temat zamykam.