Podzespoły się przegrzewają

@karolgt1 Nowa buda na pewno coś tam pomoże. Jednak puki co możesz trochę pokombinować w celu poprawy cyrkulacji.Tutaj jest podobny temat może Ci się przyda to co tam napisano. Kiedyś były tam zamieszczone obrazki ale niestety zanikły.

W budzie noname można mieć porządek:

image_id: 5199

Trochę pracy i można mieć bardzo czysto i poukładane.

@40rozbojnik

Mam Regnum od dnia premiery i z czystym sercem nie polecałbym już jej nikomu, pewnie, ładny wygląd, sporo miejsca ale tak dużo niedoróbek że w głowie się nie mieści, opisywałem kiedyś na forum w skrócie wady. Mówiąc bez ogródek, 300zł to stanowczo za dużo za Regnum :stuck_out_tongue:

@Autor, M40 jest całkiem przyzwoitą budą za “normalne” pieniądze, Silentium PC sporo poprawił w jakości itd: http://www.morele.net/obudowa-silentium … 77-529266/ :slight_smile:

chyba się i tak zdecyduje na Brutusa 410 ponieważ tak ja mówiłem chce jak najwięcej zaoszczędzić na procesor

@semtex

Ja na swój egzemplarz narzekać nie mogę, podobnie jak sporo zadowolonych użytkowników. Jak pisałem w komentarzach na morele.net to jedynymi “wadami” tej budy są koszyki na HDD z dosyć cienkiego plastiku i gumowe, odklejające się przy przesuwaniu nóżki. Ale chyba mało kto regularnie przesuwa ciężką obudowę i bawi się w ciągłe wysuwanie dysków? Co do nóżek to nie ma co narzekać - ostatnio przyszedł do nas do roboty nowy serwerek od HP (tower) do celów testowych/deweloperskich i co? Wszystko cacy, oprócz tego, że nóżki zostały na podłodze:P

@40rozbojnik

To o czym wspominałem w poprzednim poście, dodatkowo zapomniałem tam wpisać te nieszczęsne stopki, które są farsą :smiley:

Teraz mój kontroler wentylatorów dostał całkowitej “korby” :stuck_out_tongue: Jeżeli jest skręcony na minimum to to żaden wentylator nie wystartuje na starcie systemu, trzeba go podkręcić do maksimum, zostawić na kilka sekund i dopiero można skręcić na minimum :smiley:

Może trafiłeś na lepszy egzemplarz, podobno wyszło w międzyczasie kilka rewizji tej budy, oby służyła Ci lepiej niż mi :wink:

a o jakiej budzie piszecie ? Gladius m40 ?

o Regnum L50 :slight_smile:

Pisałem Ci wcześniej że M40 to przyzwoita buda za relatywnie małe pieniądze :slight_smile:

a brutus by nie był dobry do nie podkręcanych podzespołów ?

Brutus też jest OK ale ma swoje wady, ciężej utrzymać porządek w kablach, brak przepustów. W M40 nasz kontroler obrotów dla 3 wentylatorów (jak dobrze pamiętam). IMO Lepiej dołożyć do M40 i mieć przyzwoitą budę, w mojej skromnej opinii Brutus wygląda “słabo”, jak dla mnie jego front trochę odpycha :smiley: Ale to moje prywatne zdanie :wink:

@semtex

hah faktycznie trafiłem chyba na nowszą rewizję. Kabli mam od groma, a wszystkie udało mi się puścić “w kanał”, wentyle nie wyją ani nie przestają działać na minimalnych obrotach - szału bym dostał…ale ogółem fakt że potencjometr to paździerz - z tym że u mnie działa jak trzeba no i nic mi się nie w rękach nie połamało. Gdybym doświadczył podobnych “przyjemności” w życiu bym tej obudowy nie polecał.

Karolgt1 jak już zakupisz, którąś z tych obudów to daj znać jakie są tego efekty, ja się jeszcze na razie wstrzymuje z zakupem. Co do wypowiedzi semtexa, to nie liczy się wygląd tylko wydajność, także chyba nie ma co zwracać na to uwagę jak ta obudowa wygląda, no chyba, że ktoś ma jakiegoś fioła na tym punkcie