Połączenie dwóch partycji z różnych dysków

Male pytanko odnosnie czy mozna i jak polaczyc dwie partycje z roznych dyskow?

Mam jednego Quantum Fireball 2.1gB i Samsung sp080n 80.1 gB.

Bo mam win xp na quantumie i nie moge zainstalowac net fx4.0 po miejsca malo… Nie mam ochoty instalowac XP-ka na innej partycji.

EDIT:

Posiadam win XP mini :smiley: dlatego sie mieści ale .net fx 4.0 client profile nie wniknie do niego.

Podajcie liste folderów jaką mogę skopiować. Instrukcje tez plose :smiley:

no właśnie jak ty chcesz połączyć 2 dyski razem?

Zespawasz je, wywiercisz dziurę i połączysz w SLI jak grafikę?

odpowiedz to: nie

Co nie zmienia faktu, że można sobie poradzić w inny sposób.

ROZWIĄZANIE 1:

O ile chodzi o partycje - można zwiększyć rozmiar partycji systemowej np. za pomocą programu Gparted.

ROZWIĄZANIE 2:

Można przerzucić jakieś foldery na drugi dysk, a na pierwszym stworzyć do nich linki symboliczne.

Chcesz zrobić RAID z dwóch różnych partycji znajdujących się na dwóch różnych dyskach? Tak się nie da. A przynajmniej nie dało się tak zrobić kiedy ostatni raz zajmowałem się łączeniem dysków w RAID.

Stwórz linki symboliczne i po problemie. Sposób prosty i elegancki.

instalacja-gry-skyrim-wybor-partycji-t474641.html?hilit=junction#p2995127

2.1GB? To chodzi płynnie? Zrób obraz i przenieś system na drugi dysk. Nie dość, że Samsung większy (zrobisz większą partycje, będzie szybciej chodzić) to jeszcze szybszy.

Połączyć dyski można np. z wykorzystaniem technologi JBOD. Tylko co Ci to da? Wszystko tylko zwolni.

Możesz spróbować drugą partycje usunąć z menedżera dysków i podpiąć ją jako folder do istniejącej partycji. W przeciwnym razie musiał byś robić RAID 0 ale to musisz mieć kontroler do tego i liczyć się z przeinstalowaniem systemu.

Dodane 05.04.2012 (Cz) 13:09

PS. Nie zauważyłem wielości dysków. Facet ty tego 2,1GB na system używasz??? Weź to i wywal nie rób scen.

T1G3R97 ,

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

To co? Można? i jak…

Można, ale po co używać tego zabytkowego dysku? On tylko spowolni pracę całości.

No to teraz tak: Klonowanie windowsa :smiley:

Według mnie najlepszy sposób na pokonanie tego problemu.

Proszę o poradnik dokładny.

Próbowałem XXClone ale po uruchomieniu tamtego zatrzymalo go jak sie zalogowalem. :smiley: