jak i również tv trwam i Tadzio R. :mrgreen:
ja bym na L. Kaczyńskiego nie głosował już tylko o wygląd szczególnie ‘‘pierwszej damy’’ porównajmy sobie p.Kwaśniewskich a dzisiejszą rodzine prezydencką :^o pani Kaczyńska pracowała przez całe życie tylko 3 miesiące! :whoeva:
W porównaniu do Kwaśniewskich zarówno Lech jak i małżonka prezentują się zdecydowanie gorzej. Jedynie córkę mają fajną ale już zajęta :mrgreen:
ja przynam że głosowałem na p.Donalda Tuska wystarczy popatrzeć na jego rodzinę
żona ładna dzieci ładne a nie …
Złączono Posta : 09.07.2006 (Nie) 10:30
aju rozumiem Cie wyjść za nią to znaczy mieć dużo money!
wiadomo to co tatuś ukradnie na autostradzie to da córce ^^
właśnie ciemnotą jest to, że Polacy myślą: on sam nic nie może zrobić, a następnie idą głosować na PiS, PO, Samoobrone, LPR i SLD.
masz rację, że on jest trochę nienormalny, bo czyż nienormalnym nie będzie jeden normalny wśród tysiąca nienormalnych (jakoś tak)
ustrój demokratyczny to ustrój złodzieji, ale oczywiście lud boi się go zmienić.
A co, wolałbyś ustrój totalitarny, bo jak dla mnie lepszego ustroju niż demokracja nie wymyślono… :-x A gdyby ludowi on nie odpowiadał, to uwierz mi, że by się szybko zmioenił…
Głosowałem na PO 8)
co zrobił PiS:
-
zmniejszył pozycję Polski na arenie międzynarodowej (powiedzmy sobie szczerze g***o nie pozycję, bo i tak jak nam ruskie gaz odcieli to zachód spokojnie siedział, amerykanie wiz nie znieśli). Pogodzić się z tym trzeba że do światowej polityki do aspirować nie powinniśmy bo i z czym?
-
ustanowił becikowe ( razem ze wszystkimi innymi partiami obecnego sejmu)-
-
obiecał podwyżki lekarzom (ale nie pokazał w jaki sposób wygeneruje nowe zyski do budzetu, albo które wydatki zmniejszył…)
-
prowadzi niezwykle silną fluktuację kadr: czy to w rządzie czy w firmach podległych( co znaczy tyle że po prostu nie ma odpowiednich ludzi i tyle, bo eksperymentowac za pieniądze podatników to nie powinien)
-
podzielił kraj na trzy obozy: jedyny słuszny (PiS), mniejsze zło (LPR, Samoobrona i PSL)i zło totalne (SLD i PO)
-
obiecuje a nie realizuje.
Co mnie wkurza, hmm… chyba najbardziej te dupki z PO. Taka banda niedorajdów , która ciągle przegrywa. Patałachy. I to z kim ich zdaniem ?. Z byle kim. Przegrali z Lepperem i Giertychem. He, he “śmundaki” jeszcze większe niż ich przeciwnicy. Co za ciule - “Mohery nakryły ich beretami” i tacy chcą rządzić Polską.
Pan Maciej Płażyński dobrze zrobił, że “olał” to kiepskie towarzystwo.
Nie tak dawni kumple Tuska, nazwali jego metody sprawowania władzy w tej partii - stalinowskimi ( stalinowskie NKWD strzelało Polakom prosto w potylicę - to dla tych, co z historią “na bakier”). Niezłe szambo.
Mam nadzieję, że “platfusy” się w końcu rozpierdzielą. Chociaż lepiej byłoby dla Najjaśniejszej Rzeczpospolitej, gdyby przede wszystkim eseldeki i inne tego typu ścierwa zeszły z tego świata. Na dobre.
Amen.
"Syndrom południowoamerykańskich seriali ". Stwierdzam :lol: .
A Twoja “facjata” jest “ten-tego” czy poprostu brzydal jesteś ?.
co masz w tym ustroju dobrego? do prawdziwej demokracji mu daleko. idziesz raz na mp. 4 lata na wybory, wybierasz partię która teoretycznie jest najlepsza, a jak już dojdzie do władzy to ma wyborce głęboko w poważaniu. Twój głos od tego momentu się nie liczy. przez 4 lata nie masz nic do powiedzenia. to ma być demokracja?
Myślę,że nasi przodkowie niepotrzebnie walczyli o wyzwolenie Polski spod rozbiorów :evil: Lepiej by mi się teraz żyło w Niemczech A kto wie może nie byłoby II-giej wojny światowej :twisted: A Polacy jak zwykle gdy dochodzą do wolności,zamiast zająć się naprawą kraju rozkradają co się da.Właśnie dzięki takiej postawie doszło trzy razy do rozbiorów kraju :x
Jak tak cie gryzie brak głosu to wystartuj na posła/senatora, zobaczymy kto na ciebie zagłosuje :? I plusem demokracji jest to, że możesz zagłosować na tę partię, którą chcesz lub wcale nie głosować… A powiedz, który ustrój byś wolał :?: Przypuszczam, że anarchię, prawda ?
PO nie uciekło się tak jak PIS do lizustwa Tadziowi R, przez co przegrało te wybory. Nie chce również kompromitować się kolaicją z nimi, i trudno się im dziwić.
A oni się rozlecą, gdy zniknie starsze pokolenie (rzadko kto będzie na nich wtedy głosował)
Komu zatem chciał podlizać się Tusk, biorąc ślub kościelny tuż przed wyborami prezydenckimi ?. No chyba nie ateistom ? :lol: .
Można zawsze trochę im w tym “pomóc”. Odebrać te “esbeckie” wysokie renty i emerytury. Z kasą podobną do tej, którą otrzymuje przeciętny starszej daty “Kowalski”, długo nie pociągną :twisted: .
monarchie jak coś 8)
Bardzo ładnie się sprzeczacie tylko nic z tego nie wyniknie, znowu na wybory pójdzie 40% , nic się nie zmieni i mniejszość będzie decydować. A tak w ogóle to ktoś kto nie chodzi na głosowania nie powinien zabierać głosu on oddał swoje prawo innym tym co głosowali oni wybrali i oni teraz mają prawo narzekać, a ci co nie byli mają wszystko w d… i powinni z daleka trzymać się od takich dyskusji gdyż ich nie interesuje kto rządzi. Amen.
Heh, ślub kościelny może wziąść każdy, kiedy chce 8) Pozatym ślub, to nie audycje, wywiady itp. dla TV Trwam & Radio Maryja. Rydzyk nakazał, mochery poszły do urn i grzecznie zagłowsowały na PIS… A myślisz, że czemu wygrali ??
To wszystko wyjaśnia
Nie po kilkudziesięciu latach życia w “cywilu” i “za pięć dwunasta” przed ubieganiem się o najwyższą funkcję w Państwie.
Odbiorcy tych audycji , jakby na to nie patrzeć, to też wyborcy. Tacy sami wyborcy jak ci od parad “równości” . Tacy sami, jak ci co głosowali na Tuska i PO.
Leciało w TV jakoś zaraz po wyborach - szedł sobie Tusk jakimiś schodami i zaczepiła go “moherowa babcia”, która zwróciła mu uwagę, że mówiąc o “moherowych beretach”, obraził również niektórych swoich wyborców.
I taki miałby być Prezydent wszystkich Polaków ?. Cwaniaczek. Podobnie kiedyś wypowiadał się Wałęsa o wyborcach, którzy głosowali na “Kwacha”. Pomijając już “esbeków”, którzy napewno na niego głosowali, reszta to byli najzwyczajniejsi w świecie ludzie.
Gratuluje poglądów.
jado Widzisz co teraz się dzieje w polsce ?? Na dzień dzisiejszy jakby były wybory to pewnie PiS poniósłby sromotną porażkę… A co do twoich wypowiedzi to wypada mi emota zastosować takiego -----> :x :x :x
Ja coraz bardziej zaczynam się w tym państwie czuć niewolnikiem… Za niedługo zostanie wprowadzony w telewizji tylko 1 kanał i będzie to telewizja Trwam… A teraz jeszzce oficjalnie 2 braci będzie rządzić ( cały zcas rządzą, ale jeden był wcześniej pod przykywką kaia, a kiedy Kazio chciał zacząć coś zmieniać to musiał niestety odejść ). Mówiłem już wcześniej o tej ankiecie wg. wykształcenia… Teraz już chyba wszystko jasne… Poza tym PiS miał więcej nieczystych zagrań :/.
A dziękuję.
Własnie widzę. Musi Ci strasznie zależeć na tej Polsce, skoro piszesz Ją z małej litery.
Ode mnie masz takiego ->
Na forum takim jak to czy podobnym, gdzie większość głosujących to dzieci i nastolatkowie, wygrywa PO i to nie od dzisiaj.
Rozumiem Twoje przygnębienie i spowodowaną tym frustracje, że nie możesz jeszcze (chyba ?) decydować “na serio”. Ci co mogą, jak pokazują najnowsze badania, będą częściej głosować na PiS niż na PO.
http://www.pis.org.pl/sondaze.php
Przecież tego domagał się i to od dawna, główny “herszt” PO:
Jarosław Kaczyński powinien wziąć odpowiedzialność za rząd
Donald Tusk Rzeczpospolita 31.10.05
Nie histeryzuj albo kup sobie satelitkę na tę okoliczność, he, he .
Niech sobie będzie i 150 kanałów, ale jeżeli same typu “emtiwi”, to też źle. BTW obydwu nie oglądam i nie mam zamiaru.
I co najlepsze że posiadając w domku telewizor i satelitę za ten jeden kanał nadal trzeba będzie obowiązkowo płacić. polska to taki dziwny kraj (i obecnie na takiej polsce jaka jest nie zależy mi!)