Wybacz ale Ty chyba nie wiesz co piszesz. Lepper i Giertych dostali funkcję wiceministrów i tyle a nie dostali się do żadnej większej władzy. To oni bardziej trzęsą portkami niż PiS bo mają mniejsze szanse na wejście do rządu.
Wasz problem polega na tym że za łatwo ulegacie mediom które są przychylne PO. Łatwo być partią która krytykuje a nic nie robi a media tylko podsycają sytuację. Oceńmy ten rząd bynajmniej po roku urzędowania.
Oglądam dużo wywiadów z politykami i mam pewien obraz tego co sie dzieje.
Bardziej wierzę braciom kaczyńskim i partii PiS niż 3w1 Janowi Marii Rokicie i Donaldowi który ładnie sobie poleciał w kulki tym co ostatnio oglosił.
Złączono Posta: 08.07.2006 (Sob) 22:55
I macie wielkie pretensje że PiS jest w koalicji z LPR i Samoobroną co wy byście zrobili skoro PO jest tak zachłanne że chociaż przegralo wybory chcieli więcej niż zasługują. Chyba lepiej coś zrobić dla Polski starać się a nie co pół roku wybory
Nastąpił wzrost gospodarczy, zmniejsza sie bezrobocie czy Wy myślicie że Polska od tak w ciagu 10 lat będzie na równi z Niemcami Francją itp. Ludzie byliśmy pod zaborami dostaliśmy od Niemców a na dodatek Ruscy nami rządzili po wojnie do lat 90 tego sie nie da tak o odbudować i odpowiednio pokierować
Złączono Posta: 08.07.2006 (Sob) 23:00
i o tym pogadajmy i podsumujmy po zakończeniu rządu PiS a nie teraz
Prawdę mowiąc nic sie nie zmieni w tej Polsce. MInie kolejne 10 lat i odkąd jak uzyskalismy demokracje 17 lat temu to po 27 (17 lat plus 10) latach bedzie gorzej niz lepiej. Polacy nie potrafia budować.
Heh…gdybys sie znal troche na ekonomii i polityce to byc wiedzial ze tego “wzrostu” nie zawdzieczamy pis tylko sld, a raczej samym przedsiębiorczym polakom. Takie zmiany sa dlugookresowe, ze skutkiem kilku lat. Jest to oczywiscie wzrost minimalny i niezauwazalny dla szarego Kowalskiego, w porownaniu z np. slowacją ktora wprowadzila swietne reformy gostpodarcze i zapowiada sie na taka irlandie europy srodkowej.
Odwolywanie sie do zaborów czy II wojny swiatowej przez niektorych polaków w tym ciebie jest po prostu smieszne. To nie ma ZANDEGO ZNACZENIA
Dla przykladu - Niemcy byly zaorane wzdłuz i wszerz po wojne, zniszczenia byly wcale nie mniejsze niz w Polsce - a jednak zdolali sie podnieść (mając tylko połowe swojego kraju) i zrobic z siebie najbogatsze panstwo na swiecie. Tak i tu zaraz ktos powie “no ale oni dostali plan marshala a my nie” - kazde pieniadze mozna przejesc i zmarnowac. Niemcy nie dość ze nie zmarnowali to jeszcze zrobili z siebie gospodarczą potęge.
Jesli kaczory wygraja kolejna kadencje przegonią nas nie tylko czechy, wegry, estonia czy slowacja ale kto wie czy nie ukraina
PS: Zmniejszylo sie bezrobocie bo 1 mln Polaków wyjechalo na stale do Anglii :roll:
który jest wynikiem przystąpienia do unii, a nie żadnych zasług kaczorów. Wzrost już był jak jeszcze daremne SLD rządziło. W PiSie wkurza mnie to, że od wyborów zmarnowali kupe czasu ciągle dążąc do władzy i kłucąc się o stanowiska. Już dzisiaj w TV Lepper gadał, że PiS wział ich do koalicji, a teraz nie liczy się z ich programem, tylko nieudolnie usiłuje osiągnąć własne cele.
Jeszcze teraz wywalają najmądrzejszego z ich bandy - Marcinkiewicza. Jak narazie tylko on zyskał moją sympatię i zaufanie.
A wogóle oni wszyscy już byli przy korycie, tylko pod inną nazwą partii :?
Zauważ, że Niemcy otrzymali potęzny zastrzyk finansowy od amerykanów w wyniku planu Marshala. Samo przez się nie uzyskali takiego wzrostu gospodarczego.
Dix , ale powiedz po co statystyczny Kowalski ma iść głosować, skoro kto nie przyjdzie to nakradnie się przez 4 lata, urządzi się do końca życia i mu to lotto. Potem przychodzą następni i to samo.
W polsce (nie poprawiać! specjalnie z małej bo teraz to jest polska: a może kaczogród :? )
Liczba ludzi diametralnie spadnie (powyjeżdzają), poziom życia będzie zdecydowanie niższy, podatki wyższe bo z czegoś trzeba kupować limuzyny, latać samolotami i rozdawać pieniądze na becikowe itp.
Nie mówiąc już o scenie międzynarodowej: każdy naród będzie nas wytykał palcami :?
To się nazywa błędne koło z którego jeśli nie wyjdziemy będzie … jescze gorzej… Też tak sobie teraz myśle, że skoro mam tylko 1 ( słownie: jeden! ) głos to i tak nic nie zdziałam, przy NASZYM narodzie… nic tylko być tym 2 000 001 polakiem i uciekać… bo juz się nie wyjeżdża… ucieka się… za 4 lata… będzie “Czarnobyl” na ziemiach Europy… talibowie nas wysadzą… albo my ich i siebie przy okazji… BUM!
Między innymi wziął się za reformę systemu prawnego, za konkurencję(UOKiK), dzięki niemu Hiszpania, Portugalia, Grecja i Finlandia udostępniły nam całkowicie swoje rynki pracy…
No prosze PiS z pieniędzy podatników już puszcza reklamy jak nm dobrze, bezpiecznie w naszym kraju :x
ja nie rozumiem jak ktoś mógł głosować na braci K. tak myślałem nasz naród jest … i zobaczyli że jedyna reklama jaka leciała w tv to oczywiście ‘‘Lech Kaczyński prezydent IV Rzeczpospolitej’’ i reklamy jego partii.
mamy mniej autostrad od 4 razy mniejszych Czech, PKP upada, infrastukrura Polski jest na jednym z ostatbich miejsc w Europie budynki były głównie budowane w latach 1945-1970 (pisze to jako analityk)
Tak jak wynika z sondaży na PiS głosowali głównie ludzie starsi, powyżej chyba 50 lat. Niestety takim ludziom nie przegada zbytnio do rozumu i trzeba o tym pamiętać.
Do 45 lat bezapelacyjnie wygrało PO, również SLD. Widać młodzież wie co dobre
A to iz nic się nie zmienia lecz pogarsza. Było do przewidzenia po tym, co PiS wyprawiało na telu prezydenta Wawy (wiem iż to był sam Lech ale to od razu dało do myślenia).
Jednak mentalność starszych ludzi jest taka a nie inna i trzeba liczyć że może nie pójdą na wybory (oby przyśpieszone)
Tak jak wynika z sondaży na PiS głosowali głównie ludzie starsi, powyżej chyba 50 lat. Też był sondaż apropo inteligencji ludzi, którzy głosowali. Zdecydowanie większość ludzi inteligentniejszych głosowała na PO a ci mniej na PiS. Pamiętam to bo podawali od razu po wyborach ;). A co do reprezentatywności anszego prezydenta i jego współmałżonki :x :x :x :x :x
Nie wiem na jakiej… Wiem, że zaraz po wyborach podawali jakie grupy społeczne ( pod różnymi względami ) głosowały na daną partię. Pamiętam, że napewno było takie coś… I zdecydowana większość ludzi inteligentniejszych głosowała na PO :D. A jeszcze c do: