Polityka wg was

tak tyle że UPR to banda głupich oszołomów a PiS to prawnicy, ekonomiści i wierz mi oni nie potrzebują referendum żeby stwierdzić czy euro jest potrzebne w polsce czy nie,a w takiej PO to nawet ich przewodniczący nie jest prawnikiem to już strach pomyślec kim jest reszta tej płatfołmy… Jak będzie można wprowadzić euro to wprowadzą, nie bój się…

Jesli chodzi o Beger to prawda jest taka, że partie które będa w koalicji dogadują się dla kogo jaki stołek różnica w tym taka że renia to wszystko nagrała

debek no to fajne masz poglądy :slight_smile: jedź do chin najlepiej…

hellbound za to ty pokazałeś teraz jakim jesteś idiotą! Ale zapewne należysz do ekipy ludzi typu: nazywającej innych ludźmi neostrady a sam w takowej będący :slight_smile:

Mam nadzieję “ziomek” że jesteś niepełnoletni :expressionless:

eeee? to normalne? kurde pomyśl ta cała LPR i Samoobrona to partie idiotów i rolników którzy wcisnęli sie do rządu dzięki naciąganym obietnicom których żadnym stopniu nie spełnili(no może mundurków :mrgreen: ) więc nie ma sie czym przejmować bo Sa i LPr były w koalicji tylko po to żeby przegłosowac najważniejsze ustawy a jak Romek i Endrju zostali wydymani to próbują kąsać Kaczyńskiego Jarka po kostkach ;]

zmuś mnie

a moze ja sobie nie zycze euro w Polsce?

Poza tym: By było EURO Polska musi mieć minimalny deficyt budżetowy lub nie mieć w ogóle i stabilną gospodarkę! Tylko po co nam wtedy EURO skoro złotówka będzie STABILNYM, SILNYM pieniądzem? :smiley:

Prawo do bicia monet jest prawem każdego suwerennego państwa! I już od dawnych czasów Polska z tego korzysta!

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 18:32

ale ja mam gdzieś LPR! !!

może źle ująłem ten cały UPR ale taki program jaki oni proponują w swoim programie jest bez sens

no nasz naród wtedy będzie bardzo wyedukowany… to jeden z genialnych pomysłów UPR-u choć PO też to ma chyba w zamiarze jeszcze. To jest mądre?

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 18:46

no teraz to pokazałeś że jestes idiotą… wiesz myślę że masz więcej lat odemnie ale patrze że masz gów*iane pojęci o polityce i o podatkach więc wsadź se ich pogram w kieszeń i jedź do Kambodży tam gdzie twoje miejsce…

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 18:49

A myślisz że PiS nie kombinuje z tymi ustawami które maja uprościć te całe zamieszanie? Myślisz że na to wpadli tylko genialni posłowie UPR-u? Geniusz…

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 18:51

eee a kupione F-16, nowe mundury itd.itp. to niby nie jest modenizacja armii? a większe nakłady na armię to nie ma na celu jej modernizacji?

:slight_smile:

https://www.upr.org.pl/data/1/Banknot.jpg

Państwo powinno być bogate nie budżetem! A bogactwem obywateli!

Po to płacimy podatki by rząd nimi rozdysponowywał, czyli rozdawał nam w różnej postaci, więc:

1. Nie lepiej zostawić je w kieszeniach obywateli? I niech sami płacą sobie za lekarza jak będą potrzebować? Jeśli zostanie więcej pieniędzy w kieszeni to będzie Cię stać i na lekarza i na szkołe!

Teraz 70% wypracowanych pieniędzy jest zabieranych Tobie jako podatki!

A ile wraca? Ile jest utopionych w ZUS, szpitale…

po co płącić ZUS? Żeby mieć emeryture?

Jeśli ta kasa, którą płacisz na ZUS zostaje u Ciebie w kieszeni mozesz np:

• zainwestować, wpłącić do banku i mieć więcej niż da Ci ZUS! A dlaczego? a np dlatego ze nie trzeba opłacać biurokracji jaką jest ZUS! Tych wielkich siedzib, tysięcy pracowników!

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 18:59

Poza tym:

jeśli na miesiąc zarabiasz 1500 na ręke to w ciągu roku do ZUSu oddajesz 10 tys zł. A po 40 latach 400 tys zł!

I w wieku 65 lat masz emeryture… Tylko że średni wiek mężczyzny jest nie wiele większy i wtedy co? Państwo da wdowie na trumne… 5 tys

Poza tym uważasz że politycy powinni decydowac za Ciebie? Co jest dobre dla Ciebie i co chcesz zrobić ze swoimi pieniędzmi? Na ich sowite pensje idą Twoje podatki m.in.!

UPR chce wprowadzić wyłącznie armie zawodową! Po co płacić tak dużo pieniędzy na ludzi, którzy do wojska idą na 9 miesięcy. I nic się tam nie uczą?

Poza tym to co napisałeś to bzdury

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 19:04

poza tym ukończyłem liceum w klasie o profilu prawniczo-politologicznym więc ziomek nie mów że mam XXXX pojęcie…

Hamuj język

Asterisk

ta i na 2 zdałeś chyba…

Wybacz… Armia zawodowa to nie jest luksus na który na razie nie stać naszego kraju… Gdyby była tylko armia zawodowa to mało kto by poszedł do wojska a ludzie nie chodzą tam bo im sie tak zechce. Żeby przejść na zawodowstwo trzeba spróbować najpierw podstaw po za tym gdyby była by w Polsce tylko armia zawodowa to załóżmy nie daj boże wojna by się rozpoczeła. I co? Dostalibyśmy po tyłku jak zawsze bo nie dość że jesteśmy krajem ledwo 38 mln to większość mężczyzn nie wie jak się walczy.Poszedłbyś walczyć nie wiedząc jak się strzela karabinem?

Wątpie. Wiem że mało możliwe jest to że wybuchnie ale niczego nie można wykluczyć a gdyby nie daj boże sie rozpoczeła to z tą garstką żołnierzy nic byśmy nie zdziałali więc armia zawodowa u nas w kraju odpada.

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 20:22

a co do zmniejszenia podatków… niby skończyłeś te liceum o profilu prawniczo jakimś tam a nie wiesz tego że jeśli sie zmniejszy podatki to do budżetu wpłynie mniej pieniędzy, ludzie zaczną mniej zarabiać ,mniej pieniędzy bedzie ogólnie w obrocie, przez co nasza gospodarka się zamuli firmy przestaną u nas inwestowac pieniądze, zakładac firmy, ludzie zaczną tracić pracę…takie jest następstwo zmniejszenia podatków, a że gospodarka sie rozwija, ludzie coraz więcej zarabiają przez co można podnieść podatki.

byłaby armia zawodowa to broniliby nas świetnie wyszkoleni żołnierze. A nie np dezerterzy, którzy by uciekali z pola walki.

Teraz wojna raczej jest mało prawdopodobna. więc po co wydawać tyle kasy na armie? A poza tym skoro jestem wolnym człowiekiem to dlaczego ktoś mi każe iść do wojska?

PS. Co do oszołomów z UPR:

011_wyniki_partie2.jpg

http://iq.onet.pl/1196866,2277,artykul.html

Dlaczego nie PiS, PO? Bo chcą zachowac obecny reżym - wysokie podatki, rozdawnictwo, państwowe służbę zdrowia i edukacje, przymusowe ubezpieczenia, delegalizacje narkotyków. One się po prostu zgadzają z pomysłami socjalistów - przecież ich nie zmienili, choć mogli!

A bardziej politologicznie: PiS przez cały czas tych rządów miotał się szukając porozumienia z koalicjantami. A jak już się porozumiał nic nie zrobił. Jak życie zwykłego obywatela zmieniły powstanie CBA, likwidacja WSI? To są zmiany czysto polityczne i o działaniu dla dobra Polski nie można powiedzieć. Zapowiadnej lustracji nie było.

PO ograniczyło się tylko do gnojenia rządu za każdy pomysł. Odrzuciło propozucje stworzenia POPiSu od Kaczyńskich. Można to zrozumieć. Ale dlaczego Platforma przez całą kadencje nie spróbowała przeforsowac choćby jednej ustawy wraz z PiSem? Przecież w sporej części te partie się zgadzają. Platforma realizował swoją dziwną grę i wątpliwe, że po zdobyciu władzy zajęłaby sie reformami, skoro już teraz nie próbuje wprowadzić swoich ustaw.

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 20:30

PS: Milton Friedman - polecam

http://pl.youtube.com/watch?v=REOEcxfcqlc

http://pl.youtube.com/watch?v=57pIwRglC58

http://pl.youtube.com/watch?v=voDl_vM898U

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 20:31

hahahahaha

=D> jesteś głupszy niż myślałem

Wg. ciebie to jest reżim? to ja ci cos powiem… My nie holendrzy w żyłe nie bierzemy, nie każdego stac na prywatnego lekarza aby płacić 150 zł z wizyte a jak nie masz umieraj? tak to widzisz? państwowa edukacja jest tańsza i dlatego dociera do większej liczby ludzi przez co nie ma u nas analfabetów, ubezpieczenia są po to żeby np: rozbijesz sie samochodem i co? dokąd pójdziesz się leczyć kto opłaci twoje leczenie?państwo ma pokrywać koszty leczenia? z taka ilością wypadków w Polsce budżet stałby sie nie wypłacalny, rozdawnictwo? masz na myśli opiekę socjalną? opieka socjalna wg. konstytucji to nakaz dbania o obywatela przez państwo ale ciebie najwyraźniej boli że musisz wydac 30 zł więcej miesięcznie żeby ktos mógł nakarmić swoje dzieci… tu chodzi o mentalność polaków… wiekszość myśli “po co ja mam dawać dla tych tłumoków deb*li moje pieniądze?” ale nie myśli o tym że np. on będzie mógł się ubrać jak człowiek coś zjeść. W państwach europy zachodniej nie ma ego problemu.

Znajoma mojej matki ma syna i mąż ja opuścił. Mieszka w Belgii ma mieszkanie socjalne dostaje 1000 euro powtarzam 1000 euro zasiłku co miesiąc bo sama wychowuje syna + to co sama zarobi czyli jakieś 1800 euro. I co uważasz że to jest rozdawnictwo? Państwo musi wspomagac każdego obywatela jaki on by nie był. I przestań wklejać te szrotowe tabele. z kąd je wziełeś ze strony tych oszołomów?

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 20:56

a może dlatego żeby rozgonić to bydło co kierowało WSI i żeby pokazać ludziom co się wtedy działo naprawdę? Obywatelom to nie miało nic przynieść poza tym żeby nie rozkradano majątku narodowego

A właśnie a jest chociaż w programie UPR-u walka z korupcją czy kiedy obejmą władzę mają zamiar brać w łape?

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 20:57

to było w duzym skrócie

Miarkuj swe oceny - zaznaczę w tym momencie, że masz już dwa Ostrzeżenia - czyżbyś chciał pożegnać to Forum ?

Agaton

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 21:19

ta ty hyba mówisz o sobie. Pozatym pomyśl… wiem że ci ciężko ale spróbuj… ilu chętnych byłoby na stanowisko żołnierza zawodowego? Chyba ty i ten twój upeer bo ja bym za chiny nie poszedł chyba że by mi płacili z 10 tys miesiecznie bo inaczej to nie…

*

:slight_smile:

** haha za to teraz pójdziesz za darmo :smiley: (jest w sumie żołd ale niski)

Złączono Posta : 19.09.2007 (Sro) 21:38

O narkotykach przeczytaj tu:

http://upr.polityczne.net/Polityczne_AB … #Narkotyki

Jeśli Ci obniżą podatki “oszołomie” to będzie Cię stać nawet na 200 zł za lekarza!

nie odpowiem bo juz miałem upomnienie i nie mam zamiaru żeganc sie z forum przez takich inteligentów jak ty

A mnie i tak, kolego hellbound , nikt nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne :stuck_out_tongue:

1. Nie wcisnęli się, tylko ktoś ich zaprosił. Pytanie audiotele - Kto ?

2. Była w tym rządzie jeszcze jedna partia, która naciągnęła ludzi obietnicami. Pytanie audiotele - Jaka ?

3. Jeśli J.K. myślał, że Lepper i Giertych wejdą do rządu, zagłosują jak mości pan zechce (miałem napisać Jego Wysokość, ale to nijak nie pasuje :mrgreen: ) i grzecznie wyjdą, to albo jest głupi, albo niedojrzały politycznie, albo ma g… doradców, których notabene sam sobie dobierał.

4. Jeśli standardem moralnym PiS-u i Jarosława K. jest przyjmowanie kogoś do towarzystwa, wydojenie go i danie mu kopa w zadek, kiedy nie jest już potrzebny, to dziękuję za takie rządy.

Poza tym jest coś takiego jak program przejściowy!

Nie odrazu sprywatyzują Ci wszystko, nie odrazu bedziesz sam bulił za lekarza, szkołe…

Wpierw obniżyć podatki! Zapewnić ludziom godne życie! Potem można się zająć głębszymi reformami!

Nadworny ekonomisto hellbound zapewne znasz krzywą Laffera, a dokładniej jego dogmaty na temat wolego rynku w kontekście niskich podatków. Dla przypomnienia pozwolę sobie je wymienić. Niskie podatki to:

1. większy rozwój przedsiębiorczości i silniejsza gra popytu i podaży;

2. mniejsze wydatki państwa to, w dużym uproszczeniu mniejsze zabezpieczenia socjalne, co powoduje konieczność większej aktywności gospodarczej społeczeństwa;

3. mniejsza potrzeba ucieczki w szarą strefę (mniej opłacalne);

4. zachęta dla inwestorów zagranicznych w inwestowanie w danym państwie;

5. większa dywersyfikacja ekonomiczna społeczeństwa.

Niższe podatki to wzrost produkcji i szybszy wzrost gospodarczy. Łatwo to udowodnić, jako że podatnicy lepiej potrafią dysponować swoimi pieniędzmi niż robi to państwo, którego aparatura państwowa przejada 1/3 przychodów podatkowych.

Tak upr super partia - program z ksiezyca a u sterów człowiek który ma nie równo pod sufitem :roll: Ja pamietam co KM proponowal kilka lat temu - zebysmy weszli do NAFTA zamiast UE i karę chłosty buahaha, co za geniusz lol oprócz tego masę innych debilizmów.

Liberalizm gospodarczy, podatek liniowy - chyba jedyne sensowne postulaty, ale PO też jest za tym., więc chyba jedyny jako taki rozsądny wybór.

W przeciwieństwie do Unii Europejskiej NAFTA nie tworzy ponadpaństwowych ciał rządowych, a jej prawo nie jest nadrzędne w stosunku do prawa narodowego.

PO też jest za tym od kilku kadencji, więc podaj przykłady ustaw pro liberalnych zgłoszony i przegłosowanych przez PO?

Szczerze mówiąc nie ma na kogo zagłosować. Ciągle ci sami w polityce tylko ugrupowania zmieniają. Dla polski to już chyba nie ma ratunku :stuck_out_tongue:

Ehh no i? Jeśli jakiś dureń mówi o wstąpieniu Polski do NAFTA i jeszcze znajduje ludzi którzy twierdzą tak samo, to tylko potwierdza jak wielką miernotą intelektualną jest większość naszego narodu.

Czy ty wiesz czym jest NAFTA i czemu powstała?

A teraz pytanie za sto punktów - gdzie leży Polska i z kim powinna mieć dobre układy i wspólne interesy?