No więc ostatecznie budżet przekroczony ale kupuje
MSI H110M PRO-VD
8GB Ram goodram
Intel Pentium G5400
Geforce GTX 1050 2GB GDDR5
Dysk 1TB
Chieftec GPS-400A8
Na tej płycie G5400 nie ruszy. Jeśli chcesz G5400 to potrzebujesz płytę z chipsetem H310.
Dobrze dzisiaj skladam zamowienie wiec zmienie
Edit: Wszystko przyszło do tego udało mi się samodzielnie po raz pierwszy złożyć komputer. Wydajność nawet przerosła moje oczekiwania. Dzięki za pomoc
Trzeba to oblać
Mam pytanie bo być moze bede mial nie dlugo przyplyw gotowki i czy na ta h110m bo jednak sie zdecydowalem. Bede mogl bez problemu zamontowac. Intel Core i5-7400 kub cos lepszego nowego w cenie do 1000
i3-8100 będzie lepszym wyborem Tyle, że potrzebujesz do niego płyty z którymś z tych chipsetów: B360, H370, H310, Q370, Z370.
Płyta jest nowa więc odpada czy ta która podałem współgra i się nada?
Nie potrafie cos na niej sie odnazelc moze to wina tel
Nie kupuj teraz nic bo ceny procesorów są chore! potrafią być o 60% droższe niż 2 miesiące temu.
Obawiam sie zejak bede zwlekal to pojawia sie nowe wydatki jak zawsze i bede mogl zapomniec. Dalej nikt nie chce odp cY procesor pojdzie na tej plycie
Szkoda trochę, że już masz płytę, bo w tym momencie Ryzeny są jeszcze bardziej opłacalne przez wysokie ceny Intela, a same Ryzeny też są już tańsze - 1600 kosztuje tak naprawdę grosze. Niestety 7400 jest teraz drogi, ale mieścisz się w 1000 zł. - był po 700 zł, a teraz jest za 1000. Na posiadanej płycie masz zaktualizowany BIOS? Bez tego montaż intela siódmej generacji jest niemożliwy. Ewentualnie kup używanego i5 6500 z półroczną gwarancją sprzedawcy - lepsze to niż łapać się za tak drogi 7400.
Listę aukcji masz tu, może weźmiesz coś innego:
Hej,
Według specyfikacji producenta jak najbardziej będzie współgrać z i5-7400.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Zależy czy jego płyta z obecnie wgranym Biosem go odpali. Do wielu plyt H110 był wymagany update bios by odpalić serię siódmą. Niewiele płyt H110 zostalo wydanych za czasów siódmej generacji.
Hej,
Oczywiście i pewnie tak będzie w tym przypadku. Niemniej jednak po zaktualizowaniu BIOSu o mikrokody procesorów, płyta powinna bez problemu współpracować z i5-7400.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Problemem jest jedna rzecz - by zaktualizować BIOS, trzeba mieć wcześniej procesor, który na tej płycie się odpala. No chyba, że powierzymy to serwisowi.
Hej,
Wyszedłem z założenia, że skoro kolega zakupił komputer, to kupił gotowy komputer z procesorem, a nie samą płytę główną.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Szczerze, to ja się już sam pogubiłem. Miał być chip H310 z G5400, potem nie pykło i jest H110m… Niech kolega lepiej rozwieje wątpliwości - potrzeba info co już ma i czego potrzebuje.
Najpierw komp działa, a za chwilę całkiem inna płyta i nie działa…
Chyba działał cały czas, ale kolega chce zrobić upgrade.