Pomóżcie mi z wyborem Dobrego Neta

Witam Wszystkich… Słuchajcie Mam do was sprawę Męczę Się z internetem z Lejkiem i żadnej gry nie mogę pobrać Filmy też zacinają Przeglądarka Wolno się ładuje wkurza mnie to bo mam zamiar Kupić Konsolę PS5 i jeżeli będą pobierane gry w takiej prędkości to ja nie wiem… Znalazłem Ofertę Internetu
Fiber 300X 300M / 20M Aktywacja 49 zł Abonament miesięczny 75
Fiber 600X 600M / 20M Aktywacja 1 zł Abonament miesięczny 99 zł

To jest PODSTAWOWE pytanie, które powinieneś zadać owemu Dostawcy.

PS. Dalej nie chce mi się czytać, bo … się nie da.

Najpierw sprawdź, co możesz w ogóle założyć w swojej okolicy. Czasami na wioskach jest 1 dostawca na krzyż. Monopol i koniec.

Kaloon48 Co o tym sądzisz

Znasz się Powiedz mi jak szybko pobierałbym cokolwiek mając 300 lub 600 ??? orientujesz się może ile by trwało pobieranie gry na konsolę albo takiej która ma 40GB i więcej :wink:

Jeśli interesuje Cię tylko prędkość pobierania to wystarczy, że wyszukasz sobie “kalkulator pobierania” i wyliczy Ci ile mniej więcej będą pobierać się pliki. Co do konsoli, to wyższą prędkość uzyskasz tylko przez kabel, na WiFi idzie się zamęczyć.

Kaloon48 Rozumiem A lepiej płacić 99zł i mieć to Fiber Coś 600 czy wystarczy 300 Kolego :wink:

To już sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie. Jak dla mnie wystarcza 300, ale można mieć różne zapotrzebowanie :wink:

Wróć do mojej odpowiedzi i przeczytaj ją jeszcze raz.

Naprawdę tak trudno zapytać o to dostawcę ? Czy może jednak wolisz wróżby … bo jeśli tak - to odpowiedź jest prosta: tak - ma SZANSĘ. Jaką ? Odpowie na to dostawca, bo tylko on wie, gdzie ma doprowadzone światłowody, czy ma wolne porty / półki, i czy ewentualnie będzie w stanie dociągnąć te 6 km światłowodu.

Oraz ile za to zabulisz.

Pewnie Jakieś 6000 Tysięcy płacisz za zamontowanie światłowodu Jednej osobie Albo więcej skoro przyłącza się jedna osoba Czyli ja… ale MacOSuser napisane jest że
W przypadku przyłącza poza linia inwestycji przyłącz zostanie wyceniony indywidualnie.
Podane ceny zawierają podatek VAT. czyli na jak dużą kwotę zapłaty za zamontowanie instalację Światła Mogą Wycenić… ?

szklanakulabsod

Zobaczyłem Na UKE i na mapie mojej miejscowości widnieją Takie zielone znaki Czy ktoś orientuje się co to może być ?

Sugerując się Tą Mapą Co Mam Przez To Rozumieć… Ktoś mi to wytłumaczy :slight_smile: o co chodzi z tymi punktami

Ja mam w play 4G LTE i mam średnio 4mb/s ale muszę doładowywać 100gb po 20zł średnio zużywam 300gb.
Spokojnie wystarczy na 2h dziennie na yt i granie po 5h dziennie itp.

kolman123 Ja mam Z limitem T-Mobile Wcześniej było 60 więc nie chcę internetu z limitem bo nic się nie da robić nic nie ściągniesz nic nie oglądniesz… lipa

Przejdź się po sąsiadach. Czasem tzw. ‘wolniejszy net’ wg. tabelki będzie lepszy w Twojej okolicy, niż rura teoretycznie x10 szersza.

Co to masz za internet T-Mobile, że lamentujesz?

macOSuser bo był bez limitu prędkość 60 albo 20 ale teraz dali limity 100 200GB więc wiesz według Tej Mapy UKE Jakieś usługi widnieją

Wszystko zależy od miejsca zamieszkania, czasem wystarczy przejść 100m, żeby był słaby zasięg. Ja obecnie mam NJU via Orange, świetny zasięg na mieście. Jadę do rodziców, nadajnik praktycznie 500m od domu - fatalnie działa wszystkim co mają Orange/NJU.

Dla nowych abonentów, jak miałes bez limitu, a z limitem prędkości sam nie podpiszesz aneksu to nie moga ci zmienić bo promocyjna oferta przechodzi tylko na czas nieokreślony.