biera , ciekawe jak to sobie wyobrażasz :roll: Może przytocz chociaż jeden, sensowny argument.
Scroll w myszce nie wystarcza?
biera , ciekawe jak to sobie wyobrażasz :roll: Może przytocz chociaż jeden, sensowny argument.
Scroll w myszce nie wystarcza?
W FF Tab Mix Plus daje takie możliwości, wszystkie “zewnętrzne” linki otwierają się w nowej karcie, zresztą można to sobie ustawić “pod Siebie” ;]
Wielu osobom by to przeszkadzało. Obecnie możliwości otwierania stron w nowej karcie w HTML-u nawet nie ma (trzeba to robić na JavaScripcie). Od tego masz środkowy przycisk w myszce.
Kpc21 , że słucham ?? Wystarczy dodać tag target=’_blank’ a to zależy jak przeglądarka ustawiona jest czy otworzy w nowej karcie czy oknie.
Ten parametr jest wycofany (zdeprecjonowany jak to mądrze mówią) w HTML 4.01.
Mam prośbę. Czy w górnym lewym rogu pod “Strona główna forum” nie można by dodać linku do vortalu? Czasami nie można się połapać w kartach przeglądarki
kliknij na napis ‘dobreprogramy’ w logo
Człowiek uczy się całe życie
Witam ,mam pytanie czy jest możliwość subskrybowania wiadomości z głównej strony Dobrychprogramów ,które pojawiają się w okienku “Ostatnio na forum”,szukałem i nie znalazłem wątku na ten temat.Jeżeli jest możliwość to proszę o instrukcję,jeżeli nie ma to było by to całkiem fajne.
Tak pół żartem, pół serio:
Jak dla mnie powinny być zrobione tematy (lub przynajmniej nie zamykane i kasowane) dotyczące wojen. Sam nie mam zamiaru raczej w tym brać udziału, ponieważ raczej do niczego sensownego to nie prowadzi, ale niech się mają gdzie wyżyć.
Dlaczego “pół serio”?
To i tak ma miejsce codziennie i będzie miało, pod każdym możliwym newsem (niezależnie od jego tematyki) jest wojna. Różnica polega na tym, że kłótnia się rozpoczyna codziennie na nowo, wojna spod poprzedniego newsa odchodzi w zapomnienie. Na forum przynajmniej mieliby nieprzerwaną i niezburzoną dyskusję, ciągłą, będą się do usranej śmierci nawzajem cytować i licytować, chyba że wcześniej dojdą do słusznego wniosku, że jeden drugiego za cholerę nie przekona (stopniowo będą odpadać znudzeni). Wiem, że to nie przejdzie i dlatego jest “pół serio”, ale nie macie wrażenia, że naprawdę przydałoby się miejsce, gdzie mogliby się spokojnie wypłakać? Niech sobie siedzą na forum, odświeżają co 10 sek temat i opluwają wzajemnie, przynajmniej tysiące innych użytkowników unikną czytania tego pod newsami.
Bo ile to już trwa lat? Nie pamiętam, od kiedy odwiedzam dobreprogramy, ale spokojnie można by wziąć komentarze sprzed 5 lat przypuszczam i wkleić pod dzisiejszego newsa o podobnej tematyce i wyjdzie na to samo.
Myślałem nad pomysłem założenia małego sub-forum w dziale “Sprawdzone porady”, w którym użytkownicy mogliby linkować znalezione ciekawe i nowe, małe programy/narzędzia, z krótkim opisem i linkiem do pobrania, wielu z Nas przeglądając strony w poszukiwaniu rozwiązania problemu natrafia na takie “perełki”, czasem mogą być przydatne dla innych, co ciekawe, czasem trafia się na taką stronę tylko raz i często się zdarza że jest to jeden jedyny raz, rzucam tym pomysłem na “luźno”, można go przedyskutować albo pogrzebać na starcie.
Widzę fajną zmianę ale nie bardzo wiem gdzie wyrazić wdzięczność.
Moderatorzy poprawiają post z błędami ale na niego nie odpowiadają, wszystkie informacje są w stopce.
Bardzo dobry pomysł z tą eydcją. Może jeszcze czcionka mogłaby być większa ale to drobiazg.
Witam.
W kwestii wyjaśnienia postu utrivv ,
Taką funkcjonalność ma ta wersja forum. Czasami z niej korzystamy, w zależności od okoliczności ;).
Większa? Nie ma potrzeby. W końcu ważniejsza jest treść posta, a nie uwaga skierowana do autora. Dobry pomysł? Czy ja wiem. Niestety, część z użytkowników i tak to ignoruje, ale to już inna kwestia.
To tyle w kwestii wyjaśnień.
Pozdrawiam.
najlepiej by się zrobiło funkcje taką jak własny email wiem że mają takie coś moderatorzy ale chcę żeby było to dla wszystkich
Odrzucone Sprawdzone porady
Brakuje czegoś takiego jak Odrzucone Sprawdzone porady, ponieważ skąd ja moge wiedzieć, czy moja porada jest przydatna czy nie? Dla mnie moja porada jest przydatna/interesująca, a dla kogoś innego nie. Napisałem ostatnio krótką porade jak zrobić efekt Matrix używając skryptu BAT, ale nie została ona umieszczona, ponieważ się nie kwalifikowała - tak uznał moderator, dla moderatora może nie była interesująca, ale ktoś inny może by skorzystał. Co się dzieje z odrzuconymi poradami, kto z nich korzysta: tylko moderatorzy czy administratorzy też. Przyklejony temat Odrzucone Sprawdzone porady dawałby wgląd jakie porady odrzucono, kto był autorem i powód odrzucenia - krótkie informacje i już. W takim przypadku nie opublikuje już żadnej porady, bo nie mam zamiaru pisać w próżnie.
Proponuję wprowadzić blokadę wpisywania słowa “problem” w tytule tematu. W ten sposób tematy będą nazywane odpowiednio Nie będzie łamany regulamin, a admini będą mieli mniej pracy
ORZECHgda , strzał w dziesiątkę ,można by było jeszcze dodać do tego: help,
Hej,
Sprawa była już zgłaszana, ale nikt “władny” nie wypowiedział się w tej kwestii. A chodzi o spolszczenie działu Najczęściej zadawane pytania (FAQ). Oczywiście to czysta kosmetyka, tym bardziej że napisana jest bardzo prostym angielskim, ale jednak spolszczone wyglądałoby zdecydowanie lepiej. Wiem, że brak tłumaczenia umiejscowiony jest na poziomie skryptu forum phpBB, bo występuje na wszystkich forach opartych na phpBB. Czy możliwa jest zmiana czy też jej brak wynika z jakiś obostrzeń licencji??
Pozdrawiam,
Dimatheus
Proponowałbym usunąć nakaz stosowania polskich znaków.
Wiele osób korzystających z np. IRC’a, jest przyzwyczajonych do pisania bez polskich znaków.
Dodatkowo każdy ma różne systemy i wyświetlanie polskich literek może skończyć się wyświetlaniem “krzaczków”.
Proponował bym lekturę regulaminu i tematów przyklejonych na forum.
Złe przyzwyczajenia należy likwidować. A świadomy user IRCa potrafi się dostosować do norm tutaj obowiązujących.