A pod regulaminem jest “Najczęściej zadawane pytania”
FAQ też można wreszcie przetłumaczyć, bo w połowie jest po angielsku.
A pod regulaminem jest “Najczęściej zadawane pytania”
FAQ też można wreszcie przetłumaczyć, bo w połowie jest po angielsku.
To jest już akurat robota dla tłumaczących skrypt phpBB na polski.
Akurat takich tłumaczeń jest kilka - więc nie byłoby chyba problemem nawet przenieść FAQ z innego tłumaczenia.
a może by utworzyć dział windows ce. Można dużo o tym systemie pisać oraz rozwiązywać wiele problemów przede wszystkim w nawigacjach.
To może jeszcze Windows Mobile? Lepiej byłoby zmienić nazwę kategorii “Systemy operacyjne Microsoft Windows” na “Pozostałe systemy Microsoft” (przecież coś o MS-DOS raz na parę miesięcy też może się trafić) i zmienić kolejność tak żeby najnowsze systemy były na górze. Tak więc:
System operacyjny Windows 7
System operacyjny Windows Vista
Pozostałe systemy Microsoftu
Systemy operacyjne GNU/Linux
Systemy operacyjne Mac OS (albo “Inne systemy operacyjne” - bo z tego co widzę dział o Makach nie zdobył popularności, można też podpiąć Mac OS X do uniksów)
Bardzo dobry pomysł z przypominaniem na Jabbera. Nie będzie mnie męczyć teraz poczta, tylko od razu jak dostane odpowiedz to dostaje info na jabberze. Gratuluję pomysłu i oby tak dalej
Akurat to nie był pomysł administracji, tylko twórców skryptu phpBB
Możliwe, tego nie wiem bo nie jestem na bieżąco, ale w takim wypadku dobry pomysł, że to wprowadzili bo nie musieli
PS. Szkoda, że nie chcę ode mnie przyjąć zapro, bo kontakt mi świeci na niedostępny
Wprowadziłbym pewną zmianę dotyczącą postów moderatorów.
Skoro nie widzimy wiadomości któa trafiła do kosza to post moderatora też z całą pewnością jest OT więc czy nie powinien być widoczny tylko dla zainteresowanego?
W szczególności dotyczy to wiadomości typu “Zmień temat”, “OT”, “dodaj informacje zgodnie z regulaminem”
Skrót “Wątki bez odpowiedzi” powinien wskazywać także na te tematy przy których jedyną odpowiedzią jest prośba moderatora o doprecyzowanie czy zmiana tematu.
Informacja typu ‘zmień temat’ jest nie tylko dla autora wątku, informuje także pozostałych forumowiczów, że moderator już interweniował w danym temacie i trzeba go ponownie zgłaszać.
Zgadzam się. Posty wysyłane przez moderatorów nie powinny być liczone jako odpowiedzi (moim zdaniem )
Akurat chyba ta kwestia trudna by była do zrealizowania
No właśnie o tym piszę. Informuje że moderator już interweniował a tymczasem nic takiego się nie stało.
Chyba że sugerujesz że forumowicze sami zgłaszają błędy tytułów?
Oczywiście, że tak. Każðy ma możliwość zgłoszenia postu/tematu niezgodnego z regulaminem, służy do tego przycisk
Proponuję wprowadzić w poszczególnych działach obowiązek podawania pewnych danych, które są konieczne do udzielenia pomocy w większości przypadków. Np. w dziale Sieci komputerowe przy problemach z działaniem łącza internetowego można wprowadzić obowiązkowe podawanie: systemu operacyjnego, typu i nazwy łącza internetowego, routera (jeśli jest), typu komputera (stacjonarny, laptop, konsola do gier, inny).
Bo mnie trafia kiedy po raz kolejny muszę prosić o podanie tych danych w każdym temacie.
Więc nie pisz. To chyba jedyna metoda, żeby zmusić kogokolwiek do zakładania tematów, tak jak to powinno wyglądać. Myślisz, że jak ktoś nie robił tego do tej pory, to obowiązek ten cokolwiek zmieni? Podobną sytuację mamy na Giełdzie. Mimo wyraźnych próśb, użytkownicy to olewają.
A co z motywami kolorystycznymi. Zielony + szary, albo niebieski i szary. Nie ma nic lepszego ? To trochę daje po oczach.
hashminder , nie spodziewaj się rewelacji. Ten motyw trzyma się od samego przejścia na phpBB 3.0 i jakoś nikt na niego nie narzekał.
ja mam taką prośbę do adminów
jak jest jakiś link na forum czy na stronie
żeby po kliknięciu na niego
otwierał się on w nowej karcie oknie