Pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum

Bzdurny pomysł, bo niektórzy mają potrzebę dowartościowania się plusami, wręcz o nie błagają. Dochodzi jeszcze zgadywanie się dwóch kolegów. Nie ma tego i każdy żyje, jakoś pustkami z tego powodu forum nie świeci :smiley:

Przecież ten wątek ma 42 strony :open_mouth:

To masz sporo zajęcia :wink: a my spokoju z pomysłami na jakiś czas…

Pochwały na tym forum to zbędna sprawa, pomagamy z własnej woli dla własnej przyjemności i satysfakcji jeżeli uda nam się rozwiązać dany problem…

Usuwając twój temat dałem Ci linka do posta kończącego dyskusję o pochwałach.

Wystarczy kliknąć i przeczytać - wcale nie trzeba przeglądać wszystkich 42 stron.

Nie dostaniesz go drugi raz na tacy - zajrzyj do śmietnika

Myślałem że chodzi o to że mam tu napisać o pochwałach… Dzięki Frog :wink:

EDIT: Przeczytałem ten wątek ale o coś innego mi chodziło. Nie że (jak było tam napisane) “userzy sobie plusy stawiają” tylko zgłaszają moderacji lub administracji a potem oni akceptują plusy…

odpowiedź na tą propozycję zapewne będzie taka :

Moderatorzy już teraz mają dużo roboty na forum i portalu

:slight_smile:

Nie czytasz dokładnie:

pomysly-propozycje-zyczenia-nowego-forum-t208583-360.html#p2228343

Myślę, że to wyczerpuje ostatecznie dyskusję.

Może by dodać linki / code / quote tylko dla zalogowanych (forum zyskało by nowych użyszkoników)

Pytanie po co? Po co ktoś kto szuka informacji o swoim problemie miałby specjalnie rejestrować / logować się na Forum by przeczytać w pełni dany temat. Bezsensu totalnie, to nie darkwarez czy peb, że udostępniane są linki do (zazwyczaj nielegalnych) treści.

albo spowoduje zmniejszenie nowych użytkowników :stuck_out_tongue:

ja jak szukam rozwiązania problemu i trafię na forum z ukrytymi linkami to się nie rejestruję tylko szukam dalej i omijam tamto forum z daleka :?

Ale też niektórzy użytkownicy dlatego że są zakryte linki by się rejestrowali i byście mieli więcej userów (np. jak ja zobaczę na jakimś forum komunikat “Treść dostępna dla zarejestrowanych użytkowników” to się tam od razu rejestruję" :slight_smile:

Ukryte linki itd, mogą być na forach gdzie masz do pobrania np. theme, tapety i podobną zawartość, IMO, nasze forum jest stricto techniczne, ktoś kto szuka info nie musi się rejestrować, zakładać tematu itd, to jest porządku względem Usera, jeżeli ktoś ma problem i potrzebuje indywidualnej pomocy to wtedy się zarejestruje, po co zmieniać coś co dobrze działa, taki ruch może się skończyć źle…

Takie rzeczy tylko wkurzają. Po co użytkownik który tylko szuka jakiejś informacji, a nie ma zamiaru zakładać nowego tematu, ma się rejestrować (i zajmować potem cenne miejsce na serwerach)? Przecież to nie ma sensu.

To tylko pomysł. Głównie z powodu stosunku userów do gości :slight_smile:

To też nie ma sensu. Może na warezach, ale na legalnych forach - po prostu po co? Żeby wkurzyć odwiedzających?

Linki download są tylko dla zalogowanych użytkowników, chcesz pobrać Theme, zaloguj się, odpowiedz w temacie i pobierz, jakoś forum i bazę userów trzeba zbudować :stuck_out_tongue:

Można by zablokować możliwość podbijania własnego tematu poprzez … (tutaj nie dokończę bowiem, nie wszyscy wiedzą a pewnie zaczną się nadużycia) admini pewnie wiedzą ocb :slight_smile:

Co skończy się na spamie :slight_smile:

Jak wchodzę na forum DP to zawsze widzę działy które się nazywają:

Systemy operacyjne Microsoft Windows

Systemy operacyjne Windows Vista

Systemy operacyjne Windows 7

Systemy operacyjne Windows 8

Oczywiście gratuluję tym osobom co stworzyli dział o Windows 8 ale działy o Vista i 7 to nie lepiej scalić do Microsoft Windows? Albo zamiast tych dwóch powinien powstać dział pt.: Systemy operacyjne Vista/7. Albo wszystko scalić do Microsoft Windows :slight_smile:

jestem za

jak nie to z linuxem i mac ox tak samo zrobić np linux fedora linux debian etc anie faworyzować tylko windows.