I od tego przybędzie postów?
Popatrz na ich ilość w poszczególnych działach i wtedy zastanów się dlaczego tylko Windows jest tak rozdzielony.
I od tego przybędzie postów?
Popatrz na ich ilość w poszczególnych działach i wtedy zastanów się dlaczego tylko Windows jest tak rozdzielony.
tux35 , jak zwykle cuś musi wydumać (chyba z nudów).
Niech zostanie jak jest. Można ewentualnie wrzucić poszczególne edycje Windows jako podkategorie do działu MS Windows, ale może się to skończyć na tym, że ludzie będą pisać w dziale głównym, a nie w działach szczegółowych.
taki podział jest nie bez powodów: Vista różni się dość mocno od poprzedników i stąd dostała nowy dział, potem 7 też miała spore zmiany i nie można ich wrzucać do 1 “worka”.
Jedyne nad czym bym pomyślał to zrobienie na głównej tylko jednego odnośnika “Systemy Windows” i utworzył podfora:
xp/starsze
Vista
W7
W8
tylko, że to kosmetyka jest tylko…
A XP od poprzedników już się nie różni? Bardziej nawet niż 7 od Visty.
Kiedyś był dział Systemy operacyjne Windows. Gdy wyszła beta Visty, utworzono nowy dział - pewnie dlatego, że dyskusje nt. systemu będącego w fazie testów różnią się znacznie pod względem tematu od tych nt. systemu będącego na rynku od dłuższego czasu. Jeśli dobrze pamiętam, dział Visty miał chyba nawet zostać zlikwidowany (scalony z działem ogólnym dla Windows) po wydaniu wersji finalnej tej edycji. Tak się jednak nie stało. I biorąc pod uwagę to, że forum się rozrosło, efekt jest raczej pozytywny.
Ja chciałbym, aby zawitało tutaj coś w stylu punktów reputacji. Czasami się osoby namęczą, że tylko pomóc, a tutaj ma jedyne słowne dziękuje i za 5 min o tym się zapomina. Co wybitniejsi na pewno by potwierdzili ten pomysł, bo zawsze coś ten jeden punkt, a jak sie ma ich sporo, to ludzie na ciebie inaczej spoglądają.
Chciałbym jeszcze, a by był tutaj jeden temat, w którym wszystko byłoby zebrane do kupy. Czyli ponumerowane propozycje, które zostały odrzucone. Łatwiej by się sprawdzało, czy nie zdublowaliśmy pomysłu.
Popieram twój pomysł, Zolwiq
Zolwiq , ten pomysł już padał kilka razy, kiedyś nawet było zrobione coś takiego jak plusiki przyznawane przez innych użytkowników. Niestety, za dużo tu niezbyt uczciwych userów którzy zakładali po kilka kont żeby tylko sobie tych plusików nabić, wiec zostało to zlikwidowane i na pewno nie wróci.
Moim zdaniem chyba istnieje taki punkt w Regulaminie że nie wolno zakładać kilka kont. Jeżeli tak to opłacałoby się wstawić plusy
Co znaczy “opłacało”? Może rozwiniesz swoją wypowiedź?
Chodzi mi o to że skoro zakładanie nowych kont jest zabronione to jakby były wprowadzone plusy to by nikt nie zakładał nowych kont dla plusa…
Ten zakaz nowy nie jest, a mimo to kombinatorzy zakładali multikonta.
Inni zaś handlowali “plusami”, jeszcze inni wymieniali się z kolegami.
Po co do tego wracać?
Ja jestem “młodziszem” i nie wiedziałem że było coś takiego. Ale i tak jestem przeciwnikiem takich punktów reputacji. Jak to mówił adpawl “Po co do tego wracać?” To tylko problemy.
Witam.
Mam pytanie do administratorów. Czy jest możliwość dodania na forum przycisku “Subskrybuj wątek”? Myślę, że dobrym miejscem dla takiego “knefla” byłoby miejsce obok przycisków “Zgłoś post” oraz “Cytuj”. Naturalnie wiem, że istnieje opcja “Poinformuj mnie o odpowiedzi” w lewym dolnym rogu pola wprowadzania tekstu.
na samym dole obok przycisku strona główna masz i obserwuj i dodaj do zakładek
Haha, dzięki. Wyskoczyłem jak Filip z konopii … “Patrzeć, a nie widzieć …”
spoko akurat te przyciski są w nietrefionym miejscu według mnie
Proponuję poprawić opis działu “System operacyjny Windows 8”. Tam jest napisane:
Jednak zauważyłem że to jest podobny opis, podobne opisy mają działy o Windows Vista i Windows 7. Tylko że WinVista i Win7 to edycje stabilne a Win8 to edycja niestabilna. Dlatego uważam że powinien być zmieniony opis działu na taki:
PS: Przy okazji powiem że właśnie odkryłem podkreślenie (co widać przy wyrazie “testowej”).
Ja nie widzę takiej potrzeby, bo Windows 8 na razie występuje tylko w wersji testowej. A gdy pojawi się stabilna - dział zacznie dotyczyć również wersji stabilnej.
Nie mam nic przeciwko takiej zmianie, ale nie widzę by miała ona jakiś sens.
A dlaczego nie ma UserAgenta? Za dużo roboty z tym nie ma, a całkiem fajny i w pewnych wypadkach przydatny bajer