“Kompromis” polegał na tym, że czarni dostali zakaz aborcji, na swoich warunkach, w zamian za zgodę na wejście RP do UE… Kobiet o zdanie oczywiście nie pytano. Poselski projekt w sprawie referendum w tej sprawie spuszczono do kibla. Pierwszą próbę złagodzenia tego zakazu obalił TK w 1997…
Ja bym to ujął tak:
Niemniej Naczelnik rozedrgał wszystkich. Kropeczka.
I cyk drugi lockdown z winy protestujących (bo wirusa roznoszo!).
Weź mi tu nie wrzucaj takich obrazków, bo prycham co i rusz na monitor - w serwisie forda siedzę (na Pradze!) i ludzie gapią się na mnie jak na idiotę
Swoją drogą, mnie bardzo mocno oburza to, że osoba, która mogłaby się zajmować przesuwaniem granic kultury pisanej, która potrafi postawić pytanie, czy to jest poezja (wiersz):
1 Insert Setup Disk 1
2 At the command prompt
3 Press ENTER
całość tutaj, bardzo polecam (o ile ktoś lubi czytać):
Więc oburza mnie, że osoba, która tak podchodzi do literatury, nie może się w spokoju zająć badaniami naukowymi nad granicami literatury i ewolucją słowa, bo została zepchnięta na pozycje, gdzie musi bronić swojej płci przed nierównością:
No niezłe są, z tych przynajmniej można się pośmiać, gorzej już z tymi autentycznymi, które pojawiają się wśród członków partii rządzących
otwierać w nowej karcie.
SJP: Wolność – brak przymusu, możliwość działania zgodnie z własną wolą. Sytuacja, w której można dokonywać wyborów spośród wszystkich dostępnych opcji.
Jak to mówią: “dopóki nie było internetu, tylko najbliższa rodzina wiedziała, żeś debil”.
To oczywiście mój komentarz do ww. tweetów.
W Zielonej Górze właśnie się zaczęło.
Pierwszy raz od pół roku, zaciskając zęby, obejrzałem Panoramę w TVP Info. W celach naukowych, aby zobaczyć, co mówią.
Powiem krótko: DTV (dziennik telewizyjny z czasów PRL-u) mógłby się uczyć, jak manipulować informacją, siać propagandę i dezinformację.
O protestach było dopiero w 8 minucie i nie tyle o protestach, co narracja była taka, że znudzona młodzież, która musi siedzieć w domach, znalazła sobie za cel dewastację kościołów i obrażanie księży. Mówiono wyłącznie o agresji, pokazano jakiegoś księdza, który “chciał rozmawiać” (mówił: “opiekuję się swoim ojcem, to co, mam go teraz zabić?”), a został obrażony, a świątynia zniszczona (pokazano namalowane błyskawice na drzwiach). Potem policjant powiedział, że rzucano niebezpiecznymi przedmiotami, oraz że te demonstracje, przez formę, są w zasadzie już skończone.
Na sam koniec, na kilka sekund, pokazano, że zablokowana jest Warszawa i kilka innych miast.
Przerażające jest jednak co innego. Mianowicie to, że TVPiS jest dla wielu Polaków jedynym źródłem informacji…
Co się dzieje w Trójmieście, to najlepiej zobaczyć w aktualizowanym na bieżąco raporcie:
Zajęcia z prawa pracy, online, 4 rok, Uniwersytet Gdański.
Wykładowca jest sędzią TK, był w składzie orzekającym w sprawie aborcji:
W ZG bez zadymy całe szczęście.