Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

Z FPSów częściowo taktycznych w Delta Force, ale ww. grach nie wiem czy fabuła się toczy w 1. poł czy 2. poł. XX wieku.

Newton , Battlefield: Bad Company 2 ,może Rainbow Six ,Ghost Recon .

Witam szukam starej gry(w zasadzie nawet minigry) w której grało się w 2 osoby statkami kosmicznymi i atakowało się nawzajem, gra była w 2D. Jak się nie mylę to w nazwie było Deluxe ale nie jestem pewien.Pozdrawiam i proszę o pomoc :slight_smile:

Czy to może Space Empires IV Deluxe?

niestety nie :frowning: sprecyzuje bardziej o jaką gre mi chodzi -----> Poszukuję gry o statkach kosmicznych/rakietach, można było w nią grać na jednym komputerze w 2 osoby. Ekran był przedzielony na pół.Celem w tej grze było zniszczenie statku przeciwnika, startowało się z 2 różnych miejsc (lądowisk). Do wyboru były różne bronie a najbardziej przypominam sobie taki zielony klej. Może ktoś kojarzy tą grę? Gra 2D

Dodane 20.08.2010 (Pt) 15:42

mam ta gra to Jetmen-Revival

Witam

Moja konfiguracja: athlon 64 X2 3800+, 2GB ram ddr, geforce 6600GT 128.

Zastanawiam się nad tym czy na moim kompie pójdzie PES 2011? Pes 2010 nie ruszył nawet ale przypuszczam że to wina słabej karty graficznej…

Gdybym wymienił kartę np na radeon 4850? dałoby radę? wiem że to narazie gdybanie bo nie ma jeszcze ani gry ani wymagań oficjalnych ale jak sądzicie?

No trzeba poczekać aż będzie bo co mamy Ci odpowiedzieć… Na pewno specjalnie dla tej gry nie zmieniaj grafy bo możesz stracić kasę 2 razy.

Ja poszukuję gry = wyścigi samochodowe, widok z góry, mapa mieściła się na ekranie, można było naprawiać swój wóz podczas wyścigu -podjeżdżało się do takich ludzików, tylko im czapki było widać więc wyglądali jak kropki, gdy się nie wyhamowało, można było ich przejechać, zostawała wtedy czerwona plama :smiley: Grafika przypominała filmy kreskówkowe. Z góry dziękuję za pomoc

PS gra ma raczej powyżej 4 lat.

Szukam gry “PINKIE” z Amigi.

Gra była świetna jak byłem mały, no i teraz chciałbym w nią pograć :slight_smile:

Poszukuje gry strategicznej coś typu AEO tylko żeby akcja toczyła się w czasach obecnych.

Witam.

Temat poruszany już zapewne wiele razy na innych forach, lecz nie znalazłem tam odpowiedzi, więc zadam pytanie ponownie tutaj:

Czy i gdzie się da dzisiaj kupić oryginalnego, nieużywanego Quake’a III?

Jak na razie widziałem go jedynie na Steamie (ale nie w wersji BOX) i na amazonie (ale 80$ dawał nie będę). Zna ktoś jakieś inne źródła?

Proszę o odpowiedź

Z góry dziękuję

Pozdrawiam.

Witam, poszukuję gry, kiedyś w nią grałem i nie pamiętam nazwy. Miało się 2 bazy czerwoną lub niebieską i tworzyło się czołgi lub samoloty które potem same jechały przez mape do bazy wroga, jak sie dużo kasy uzbieralo to można było kupić taki wielki samolot lub czołg. z tego co pamietam te samoloty były do obrony bazy a czołgi do ataku

Obecnie korzystam z acer’a e machines

Jego parametry to:

Oprogramowanie

System operacyjny Windows 7 Start 32 bit

Wersja językowa polski

Podzespoły

Procesor Intel® Atom® 1,6 GHz

Model procesora N270, FSB 533 MHz

Pamięć podręczna CACHE 0,5 MB

Ekran 10,1’’, WSVGA 1024 x 600 (5:3)

Pamięć RAM 1 GB,

Dysk twardy 160 GB, SATA

Model karty graficznej UMA

Pamięć karty graficznej brak danych

Pójdzie na nim jakaś gra typu FIFA?

Ściągnąłem FIFĘ 10 Demo i po włączeniu pokazał się czarny ekran, błąd i się wyłączyło.

Na Starym AMD 2.2GHz i 1.5GB RAM i starym GF4 chodziła płynnie 07, z 08 było już gorzej, obawiam się że nowsze już by na nim nie ruszyły.

Pytania teraz takie - jak należy porównywać te parametry z nowymi komputerami i czy ta grafika u Ciebie ma wbudowany RAM czy korzysta z normalnego RAMu? Bo 1GB to trochę maławo chyba biorąc po uwagę to, że W7 może pobierać ok. 400MB z antywirusami itp. już nie licząc jak masz jakieś apltety/widgety w systemie.

Widgety to np. to po prawej stronie na pulpicie? Jeśli tak to ich nie mam (wyłączyłem).

Nie za bardzo wiem z tym RAM’em, ale to netbook, czyli to małe :slight_smile:

Karty graficzne zintegrowane mogą mieć własny VRAM (Video RAM), mogą mieć VRAM i korzystać dodatkowo z normalnego RAMu albo korzystać tylko z RAMu.

Tak przykładowo jeśli zintegrowana może korzystać (wg producenta) ma 512 RAMu (Video RAMu) to ok. Ale jeśli może korzystać z 512MB RAMu no to łatwo policzyć że twoje 1GB - 512MB = 512MB pozostałej wolnej pamięci operacyjnej, a to trochę maławo…

No raczej ma inne zastosowanie, już lepszym wyborem byłby laptop, ale jak wiadomo cena też jest inna. No ale na netbooku też można pograć, przecież to nie jest słaby sprzęt.

czy GTA IV wejdzie na:

Pentium Dual Core E2160 1,8GHz

2 GB ram ddr2

GF 8600 GT 256 mb ddr3

???

Na razie korzystam z czyjegoś komputera (zastępczego, szukam sobie PC) i trochę mi się nudzi :slight_smile:

RBB , No to polecam starszą FIFĘ, czy ewentualnie PESa - obie gry w temacie a i godzin zabawy jest dużo.

Zawsze możesz pod DOSBoxem pograć w stare wersje DOSOwskei FIFA, aby powspominać lub się pośmiać :stuck_out_tongue:

Zna ktoś jakąś fajną grę typu latanie samolotami po sieci, by można było sobie na lanparty postrzelać?

Mogą być z drugiej wojny, chociaż nowoczesne też przejdą :slight_smile: