Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

Jeśli to laptop to może być różnie, układy mobilne są słabsze od desktopowych a w wymaganiach widnieje 8600gts, sporo silniejszy od 8200M.

Witam,

szukam starej gry za czasów windows 95. Była to stara gra 2D, w której układoało się trasę dla pociągu. Na początku były 2 miasta, ale w czasie gry ich przybywało. Jak pociągi się zderzyły to z jednego miasta wzywało się pociąg naprawczy. Nył tż mrugający pociąg czarno biały, który nie zatrzymywał się na żadnym semaforze.

Proszę o pomoc w odszukaniu tej gry

Track Trouble ?

Nie to jeszcze nie to :confused: na okładce jak pamiętam gra miała tory i parę pociągów nie z tej bajki takich zwykłych

Train Titans, A-Train ? 

Siema, chcę was zapytać o to czy fifa zadziała na tych wymaganiach.

System: Windows7 Ultimate 64bit

Procesor: AMD phenom™ II X4 955 Processor (4CPUs), ~ 3,2GHz

Ram: 4Gb

Grafa: Nvidia GForce GTX 260, Integraced RAMDAC

Przybl.całk.il.pamięci: 3562mb - (do nvidia)

Jeśli nie bardzo to co mam zrobić żeby poszła? Dodam, że wymiana komponentów w grę nie wchodzi. Pozdrawiam!

Która FIFA?

Oj, umknęło mi. Fifa 2015, albo np. jakies nowsze call of duty, gta iv itd… poszły by?

Zapomnij, bez modernizacji komputera a raczej wymiany na nowy nie masz co marzyć o nowych grach.

Nawet na najniższych detalach nie zadziałają?

Fifa 2015 wymaga karty graficznej z obsługą DX11, więc nie uruchomi się.

W GTA IV możesz zagrać.

Lordjahu to niestety jeszscze nie to :confused:

A w jakieś poprzednie wersje fify? Które mi pójdą? Chodzi mi od 15 w dół, które na 100% pójdą

Fifa 14 na pewno. Ma niskie wymagania.

Jeśli chodzi  o system to wystarczy ten  Home Premium bo one róznią się nie wydajnością a funkcjami. Ale mogę ci zalecić instalację w wersji 64 bitowej bo masz dużą ilość ramu.

Witam,mam do was kilka pytań, liczę na wyczerpujące odpowiedzi:

1. Jak się sprawa ma na ten czas z Windowsem 7. Tzn. mając do wyboru Home Premium a Ultimate który polecacie ? I jakie są różnice między nimi ( bardziej chodzi mi tu o wydajność, gdyż komputer będzie tylko i wyłącznie do gier )

1. ATI Radeon 4800 series czy Nvidia Geforce gtx 650.czy AMD Radeon HD 6800 series ?

1. Czy z taką specyfikacją odpalę na min. średnich następujące gry.

Karta graficzna ( patrz wyżej )

Intel Core i3 2,93 ghz

6 gb ram.

Windows (patrz wyżej)

A gry to :

-Assassin’s Creed Unity / Syndicate

-FIFA 15

-Far Cry 4

-GTA V

-Wiedźmin 3

1. Różnice to dodatkowe, niekoniecznie Tobie potrzebne funkcje (znajdź sobie w Google). W grach nie ma żadnych różnic.

2. Żadna z nich. Podaj budżet na kartę, oraz markę i model zasilacza.

3. Patrz wyżej. 

Szczerze ? To mam te 3 już kupione ( a w zasadzie je dostałem ) , i zastanawiam się którą lepiej do gier.

Seria 4800 odpada, gdyż jest stara i nie obsługuje DX11 (Fifa nie będzie działać).

Napisz dokładny model karty z serii HD 6800.

A także markę i model zasilacza. 

Witam :D.

Ostatnio(czyli od 1roku) bardzo dużo zacząłem grać na lanie :D.

Grałem w takie tytuły jak: 

CS 1.6

Minecraft

Battlefield Vietnam

The Settlers 3

Kozaki 

i powiem szczerze, że fajnie spędziłem grane godziny :D. 

Chciałem pograć w coś nowego(nie chodzi mi o nową grę tylko coś w co jeszcze nie grałem i udźwignie mój sprzęt), jednak ciężko coś mi znaleźć :(.

Specyfikacja moich trzech kompów:

1. Procek i5-2400  3.1GHz(4 rdzenei), Ram 8GB, Grafa GTX 960 4GB,  Win7 64Bit.

2. Procek Quad Q6600 2.4GHz(4 rdzenie), Ram 1GB(zamierzam dokupić), FX5700 128Mb(też słabo), WinXP 32Bit.

3. Procek AMD Sempron 3000+  1.8GHz(chyba[1 rdzeń]), Ram 1.2GB, GeForce 7300GT 256MB ddr3, WinXP 32Bit.

Chciałbym pograć w jakiegoś FPSa(bez potworów, mutantów itp…) lub jakiegoś dobrego RTSa(Najlepiej w 2D i podobnego do Settlersów, ale nie musi).

Żadnych wyścigów, RGPów lub innych gier z potworami, dużą brutalnością. Przekleństwa i dobry humor w grze oczywiście mile widziane :D. 

Z FPSów fajnie by było jak by ktoś podał może coś w podobne do Battlefielda :D.

Zna ktoś coś fajnego? ??