Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

Czemu Outlast ma spadki FPS ? Są momenty, że mam 45-50 kiedy sobie chodzę ale kiedy się patrzę na ludzi (na początku dodatku Whistleblower kiedy bohater coś programuje i za szybą kogoś prowadzą mam 25 FPS a kiedy idę sobie korytarzem jak mówiłem 40-45 nawet 50. Gram w 1920x1080, na niskich w dodatku z Low Patch (ściągnięty z internetu) i problemy występują. Dodam, że np. w BF3 ciągle się coś dzieje a ja mam 40 FPS więc coś jest nie tak. To samo z GTA V, mam 30-35 FPS non-stop.

Komputer:

AMD FX-4100 

Nvidia GT 640 2 GB

8 GB RAM

Windows 10 Home x64

Witam!

Kupiłem grę Pes 2016. Zainstalowałem ją. Gdy wyskoczyła mi instalacja programu vrcredist 2010 na koniec wyskoczył mi błąd bo chyba ten program jest tylko na 64 bit i 84 bit. Ja mam 32 bit. Gdy chciałem zagrać wyskoczyło mi: Nie znaleziono punktu wejścia procedury ReleaseSRWLockExclusive w bibliotece KERNEL32.dll. Gra nie chce mi się włączyć! Pomóżcie. Zapłaciłem 200 zł więc nie chce żeby kasa została wyrzucona w błoto: sprzęt: windows xp, ram: 1,5, CPU: Pentium Dual Core 2.1 gb, Nvidia geforce 8200g m. pomocy!!!

Kubello700 sprawdziłeś przed zakupem wymagania minimalne gry, która kupiłeś? Moim zdaniem na twoim sprzęcie gra nie powinna działać, chyba że zadziała na najniższej rozdzielczości i detalach.

Przecież ta gra nie działa pod XP, nie mówiąc że masz sprzęt sporo słabszy niż wymagania minimalne.

Witam.

Poszukuję gry, o której nie dawno mówił mi kolega. Mówi on, że gra nazywała się “Parobek”, ale to jest chyba nazwa potoczna, bo nie mogę jej znaleźć. Jest to gra pierwszo lub trzeciosobowa. Czasy wojenne. Na początku gry jest się jakimś żołnierzem, który próbuje uciec z tego wojska. Może zrobić to na własną rękę, lub z kimś. Dużo jest tam skradania. Nie mamy wtedy broni. Gra wyszła kilka lat temu. Jeśli ktoś kojarzy to byłbym wdzięczny za pomoc,

Znacie i polecacie jakieś gry typu parkour? Takie jak np. Mirror’s Edge, 404sight, lub nawet Assassin’s Creed.

Mogą być płatne jak i darmowe. Nie musi być jakaś popularna. Najlepiej jak będzie kamera z pierwszej osoby (, ale nie musi).

(GTA V - wiem :smiley: )

Z góry dzięki.

Poszukuję dwóch gier, których tytuły wyleciały mi z pamięci. Obie były darmowe.

1. Gra opensource, w której można wyhodować własną bakterię, karmiąc ją jedzeniem (zielone chmurki) lub trucizną (czaszki).

Jakiego pirata ?

Co za problem sprawdzić blogi ?

Taki komiks. Był tu lata temu. Problem niestety polega na tym, że szukajka newsów nie znajduje aż tak starych. Jedyne rozwiązanie to przeglądać strony rozpoczynające się od około 1000 :slight_smile: Tylko, że nie ma tam miniatur, a po tytule nie zgadnę.

Czy na moim lapku pójdzie Fallout4?

Processor: Intel® Core™ i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz (8 CPUs), ~2.6GHz

Memory: 8192MB RAM

Card name: NVIDIA GeForce GTX 960M   

Pójdzie bez problemu na najwyższych :D.

Zagram sobie na średnich/wysokich? 

Warface_: Core 2 Duo 2.6 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 512 MB (GeForce 9600 GT lub lepsza), 6 GB HDD, Windows XP/Vista/7_

Zagram na niskich/średnich?

SWTOR:   _ Intel Core 2 Quad 2.4 GHz/AMD Phenom 2 X4 2.6 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 512 MB GeForce GTX 260/Radeon HD 4850 lub lepsza, Windows 7 64-bit _

Czym dysponuje: Intel Core i3 2.4GhZ / 4 GB Ram / Nvidia Geforce 820M 1GB / Windows 10. A jeśli naszła by mnie ochota na nagrywanie, co wtedy? :slight_smile:

Pozdrawiam, i po stokroć dziękuje!

820M to mizerna grafika, ale na nisko średnich zagrasz choć nic nie napisałeś w jaką gre. Z nagrywaniem jest tak, że to dość mocno obciąża procesor. Dla i3 mobilnego na pewno nie będzie to wyzwaniem, ale na pewno gra zwolni.

Jak nie napisałem? Są tytuły podane przed wymaganiami :slight_smile:

Dla porównania dodam, że spokojnie gram i nagrywam BF3 na wysokich, a BF4 na średnich/niskich 

Faktycznie, nie skojarzyłem bo szybko czytałem. Jeśli BF4 działa płynnie to pierwsza gierka powinna płynnie działać, druga raczej bliżej niskich ustawień.

Dodam, że są to wymagania rekomendowane, minmalne są niższe :slight_smile:

czy na moim pc ruszy BF4? http://zapodaj.net/0b55d3f74e903.png.html   http://zapodaj.net/ce21d53992034.png.html

Nie widać nic na tych zdjęciach

Przecież pokazałem jaki mam procesor ile ramu mam i jaką mam grafę