Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

Chodzi mi o to że te zdjęcia są za małe żeby cokolwiek zobaczyć

Za mało masz pamięci. 

Za mało masz pamięci. 

Za mało masz pamięci. 

Jak ty coś tam wyczytałeś?

Gość ma Pentium E5200, 3GB ram i Radka serii 5700. Dla tych co nie mogą odczytać,  choć ja z poziomu telefonu nie mam akurat z tym problemu. 

Pójdzie mi GTA 5 na najniższych ?? Ja chyba  wątpie… 

Sprzęt :

Procesor : Intel Pentium ULV 1.8GHz 2

czy na moim laptopie będę mogła zagrać w fallout’a 4? 

“Notebook z ekranem o przekątnej 15.6 cala, charakteryzujący się  rozdzielczością 1366 x 768 z podświetleniem LED. Wyposażony jest w procesor Intel Core i5-4200M o częstotliwości taktowania 2.5/3.1 GHz, pamięć RAM DDR3 o wielkości 6 GB oraz dysk twardy SATA o pojemności 1 TB. Karta graficzna AMD Radeon HD 8570 2GB. Zainstalowany Windows 8.”

@xzarroc: Trochę za mało ramu i za słaba karta graficzna. Jeżeli ci ruszy na minimalnych, to licz się z tym, że w najniższych rozdzielczościach i pewnie w granicach 10 fps.

Lubię gry strategiczno-ekonomiczne polegające na budowaniu miast, cywilizacji. Chciałbym kupić grę o tej tematyce w klimatach kosmosu. Szukam czegoś naprawdę dobrego. Lubię Cities Skylines oraz CIV 4 i w miarę Anno 2070. Zastanawiam się nad jednym z poniższych tytułów:

Galactic civilizations III

Endless space

anno 2205

Sid M. Beyond galactic CIV

Co polecacie?

Mam pytanie odnośnie AC Syndicate.

W poprzednią część ACU grałem na najwyższych ustawieniach ( bez miękkich cieni, FXAA, 1440x900 ) na poziomie ulic było powyżej 35 fps na dachach itp po 50/60 fps. Czy jest szansa że ACS będzie działało mi podobnie jak ACU gdyż Syndicate ma mniejsze wymagania?

Mój sprzęt:

GTX 750 ti, 8 GB RAM, intel i5 4460 3,2 GHz, Win 10 64-bit

Wymagania Assassins Creed Syndicate:

Rekomendowane: Intel Core i7 3770 3.5 GHz/AMD FX-8350 4.0 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 4 GB GeForce GTX 760/Radeon R9 280X lub lepsza, 50 GB HDD, Windows 7(SP1)/8.1/10 64-bit Minimalne: Intel Core i5 2400 2.5 GHz/AMD FX-6350 3.9 GHz, 6 GB RAM, karta grafiki 2 GB GeForce GTX 660/Radeon R9 270 lub lepsza, 50 GB HDD, Windows 7/8/10 64-bit

Na nisko-średnich na pewno zagrasz przy tej rozdzielczości przy min 30-40 klatkach, więc będzie płynnie. 750ti radzi sobie z fhd na low przy ok. 30fps.

Sprawdziłem. Gra działa mi na ultra ( bez tych wypasionych cieni ) na 35-50 klatkach sam nie wierzę własnym oczom

To bardziej ustawienia wysokie niż ultra skoro nie włączyłeś wszystkich bajerów graficznych. W każdym razie wystarczająca płynność te min 35 klatek. 

Poszukuję spolszczenia do Galactic civilizations III. Znalazłem na internecie tylko dwa linki do podejrzanych stronek, ponoć jest jakieś fanowskie. Proszę o informacje czy takie istnieje?

Ciężko powiedzieć. Oficjalne nie istnieje na pewno. Są grupy zapaleńców którzy tworzą spolszczenia, ale z jakim skutkiem to nie wiadomo. 

Rozumiem, dziękuję za informację. Czy jest jakiś poradnik po polsku jak w to grać? Jakiś Turtorial?

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=Galactic+civilizations+III+poradnik

Poszukuję swojej gry idealnej na PS3. 

Co oznacza zwrot “gra idealna”? Taka która spełnia w 100 procentach moje oczekiwania i pozwoli mi się nacieszyć konsolą PS3 do momentu zakupu PS4. Jakie to oczekiwania?

Otóż muszę przede wszystkim wiedzieć czy w tą grę gra bardzo dużo ludzi i ilu graczy może być maksymalnie w lobby (od 8 wzwyż). Gatunek, hmm, nie jest taki ważny, ale może (ale nie musi) być FPS (możecie śmiało podawać grę z każdego gatunku).

Aktualnie gram w te gry więc jakby co to możecie mi powiedzieć czy dużo tam gra osób. W nawiasie podaję w jakim trybie gram:

• LittleBigPlanet 3 (posiadam i gram na multi, żebyście mi nie pisali o tej grze w propozycjach

• Gran Turismo 6 (kariera)

• Pro Evolution Soccer 2016 (na razie gram tylko lokalnie - Exhibitiion Match)

Pytania dotyczące potencjalnych gier idealnych:

• Czy dużo ludzi gra w Call of Duty: Advanced Warfare?

• Czy dużo ludzi gra w Battlefield 4?

• Czy dużo ludzi gra w Call of Duty Black Ops 3?

nie jest to FPS, ale może Need For Speed The Run?

pomijając karierę, online gra w to dużo ludzi z całego świata, nie jest to “otwarte miasto” jak w NFS Rivals, każda sesja online (2-8 ludzi, zazwyczaj 8) ma ileś tam wyścigów. Wszyscy zbierają się na starcie i ognia, ciężko jest utrzymać się w czołówce.

Czasami jest stresujące jak na kilkunastominutowej trasie online idzie się łeb w łeb na pełnym gazie i nie można popełnić najmniejszego błędu :P.

Szukam gry a’la edukacyjnej, np. takiej jak ta

Na PC

Gran Turismo 6 to też wyścigi, ale spoko, spróbuję. I wiecie co? Kupuję Battlefield Hardline na PS3 a na PS4 zostawię sobie Call of Duty: Black Ops 3. Bardzo dziękuję :slight_smile:

Need for Speed Rivals też spróbuję :smiley: