Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

RMK_99

no to uwierz :smiley: . To dzięki karcie graficznej … poza tym to mi nawet nfs shift chodzi na hight detalach … a GTA IV Sam dopasowuje jakość do komputera i tyle ile moze rpzeznaczyc tyle bierze … :smiley:

a na 1 GB ram jest to możliwe i niecałkiem na low detalach …

wdizisz MINIMALNE wymagania są troszeczke zawyżone w każdych grach :))

Dodane 20.11.2010 (So) 20:55

RMK_99

No więc Chcę Ci jeszcze powiedzieć że Kupiłem Nowego NFS Hot Pursuit 2010

chodzi mi bez problemu na średnich detalach na rozdzielczości 1440x900

żadnych ścin ani nic a Black OPS niema wiele większych wymagań … :slight_smile:

Lista gier na Intel HD

Ostatnio u koleżanki grałem w INKBALL

Strasznie mi się spodobała. Mógłby mi ją ktoś podrzucić ?? :smiley:

Dodane 30.11.2010 (Wt) 18:28

Zobaczcie :

http://www.joejoe.org/forum/topic/9376- … ll-for-xp/

Może mi ktoś polecić dobrą turową strategię kosmiczną najlepiej 2d. Grałem kiedyś w taką gierkę, była pełna wersja na płytce z jakiejś gazetki. Zaczynało się gre mirem, później jakiś statek pozwalający na ruch 3 pola, wynajdywało się technologie, kolonizowało planety itp :slight_smile: Tak jak chyba w każdej strategii kosmicznej :wink: Chętnie pogram sobie w klasyki (system win xp, zintegrowana grafika intela)

Witam.

Przez ostatnie kilka lat bardzo mało grałem bo mój komputer prawie z każdą grą nie dawał sobie rady.Był za stary i za słaby.

Teraz troche zainwestowałem i wiem że już w coś mogę sobie pograć.

Rzecz w tym że teraz już zupełnie nie orientuje się jakie (poza tym że wysokie) są wymagania sprzętowe moich poszczególnych ulubionych gier.

Większość z Was pewnie doskonale wie…duża część z Was pewnie juz w te gry grała albo gra i moze się na ten temat wypowiedzieć.

Dlatego liczę na Was.

Chcę żebyście mi powiedzieli w które z wymienionych przeze mnie gier uda mi się pograc na opisanym przeze mnie komputerze.Mówiąć “da się pograć” mam na myśli prawdziwa płynną gre może nie na wszystkich full detalach ale też nie wszystko ustawiając na Low i wyłączając połowe opcji w grze.Poprostu chodzi o czerpanie z gry przyjemności a nie tylko radość z jej posiadania i uruchomienia na komputerze.

Moja konfiguracja sprzętowa:

PROCESOR:AMD Phenom II X4 955 BOX (3.2GHz, Quad Core, 6MB, 125W, AM3) Black Edition

PŁYTA GŁÓWNA:Asus M4A87TD, AMD 870, DDR3, SATA3, RAID, GBLAN, ATX, AM3

PAMIĘĆ:DDR3 4GB 1333MHz Kingston (2x2GB, DualDDR, CL9)

DYSK TWARDY:Samsung 500 GB, SATA/300, 16MB, NCQ Spin Point F3

KARTA GRAFICZNA:GeForce GTX460 Gigabyte 768MB, DDR5, 2xDVI, mHDMI, PCI-E OC 715/3600

ZASILACZ:Zasilacz do obudowy ATX 530W be quiet Pure Power BQT-L7-530W

SYSTEM:Windows 7 Home Premium 64-bit

MONITOR:Benq 21,5" LCD G2220HD (DVI, 5ms, Full HD, 16:9)

Gry w które chce grać:

F1 2010

Need for Speed Shift

Need for Speed Hot Pursuit 3

Colin McRea Dirt

Colin McRea Dirt2

Gran Turismo 5

Test Drive Unlimited 2

Fifa 10

Fifa 11

Fifa Manager 10

Fifa Manager 11

NBA 2k10

NBA 2k11

SimCity 4

Cities XL 2011

Piła

Czekam na Wasze fachowe opinie najlepiej oparte na własnym doświadczeniu.

Pozdrawiam!

Każda z tych gier pójdzie bez większych problemów.

Naprawdę?

Przyznam się szczerze że na dzień dzisiejszy zupełnie nie znam sie na wymaganiach sprzętowych gier a wydawało mi się że gry na których najbardziej mi zalezy czyli:

F1 2010

Need for Speed Hot Pursuit 3

Colin McRea Dirt

Colin McRea Dirt2

Gran Turismo 5

Test Drive Unlimited 2

Fifa 11

NBA 2k11

mają naprawde wysokie wymagania żeby pograć w nich naprawde płynnie przy dośc wysokich detalach…

Ale jesli wciąz to podtrzymujesz to mnie bardzo ucieszyłes :))

Chyba że ktoś ma inne zdanie…?

Chetnie poczytam.

Pzdr!

Ja mam takie samo zdanie .Każda Ci pójdzie bez problemów.

Gran Turismo 5 jest tylko na PS3.

Need for Speed Hot Pursuit 3 nie ma takiej gry.

Test Drive Unlimited 2 jeszcze nie wyszła i nie wiadomo jakie będzie mieć wymagania.

Według mnie ten wątek dziwnie śmierdzi.

RMK_99 , z Gran Turismo 5 faktycznie wtopa :oops: ,ale do TDU2 są już podane wymagania http://www.gram.pl/news_8Q3rHOi0_Test_D … etowe.html ,A NFS pewnie literówka :slight_smile:

Witam , ostatnio dość ostro napaliłem się na Call Of Duty : Black Ops .

Zamierzam sobie kupić tą grę , lecz obawiam się że będzie ona lagować na moim komputerze.

Testowałem grę na moim sprzęcie [bez patchy , a słyszałem że dużo dały] i w SP odczuwałem mocne przycinki jak np coś krzyczeli…dało się grać ale było nie przyjemnie [LOW DETALE]

Testowałem na http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/ - i wyszło fatalnie [FAIL] , na czerwono podkreśliło :

" "

CPU

Minimum: Intel® Core™2 Duo E6600 or AMD Phenom™ X3 8750 or better

You Have: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+

A gdy sprawdzałem Call Of Duty : Modern Warfare II

To miałem wszystko ok i doszło do końca lini

Moje pytania :

-Czy warto kupić tą grę , a może lepiej np:Battlefield Bad Company II?

-Graczy co mają tą grę niech mi powiedzą czy dużo dały te patche

-I cena gry : “podobno” 100zł?

Mój komputer :

[ Procek : AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 3600+

Ram : 2 GB ddr2 800cz.

Grafa : GeForce 8600 GT ]

bad company 2 będzie Ci się ścinać …

nie jestem nabywcą tej gry ale ponoć tak .

w saturnie chyba 89,99 zł

a tak pozatym to Ci to pójdzie ja mam gorszy srzęt i chodzi mi Nowy NFS a mają podobne wymagania :smiley:

Cześć!

Czy fifa 11 pójdzie mi na komputerze bez żadnych problemów?

Moje parametry kompa:

-procek. AMD Athlon 64 3000+ (1,8Ghz)

-1GB RAM

-Karta graficzna 256mb

Proszę odpowiedzi piszcie na prywatonąwiadomość

Ten serwis już był pare razy podawany. Odpal na kompie i sprawdzisz czy ci pójdzie ;]

Znalazłem w pudle pełnym kurzu grę-legendę. Warcraft II, mam teraz sevena i nie bardzo chce chodzić, wywala mi komunikat że w trybie pełnoekranowym gra nie może wyświetlić grafiki, a nie mogę przestawić na okno bo plik jest tylko do odczytu, wiecie może jak to obejść :?:

ppm / właściwości / zgodność >> tam masz uruchom w rozdzielczości 640, w trybie zgodności itd. Nie wiem czy zadziała, ew maszyna wirtualna.

Nie działa :-x Mniejsza oto, potrzebuje rady, dostałem polecenie kupienia gry na PC dla 4-letniej kuzynki. Nie mam pojęcia co taki drab lubi, znacie jakieś ciekawe pozycje? Proszę o pomoc :oops:

A grę zaktualizowałeś ? czy grasz na 1.0 ?

Kuzynka ma 4 lata ? Do mnie przychodził kuzyn który ma 5 lat i on miał problemy z graniem w Epokę Lodowcową 3 i Test Drive Unlimited ale rwał się do grania jak “szczerbaty na suchary”.

Na 100% zainteresują ją SIMS 2 i 3, Epoka Lodowcowa 2 i 3, CROC 1 i 2, Kangurek KAO, gry z serii HUGO ale i tak według mnie dzieci poniżej 7 roku życia nie powinny grać co najwyżej obserwować jak dorosły gra a jak już chcą grać to bez pomocy ze strony dorosłego się nie obędzie.

Szukam dość starej gry[myślę że data wydania jej to 2000-2004] może ktoś będzie wiedział jaki jest jej tyuł… pamiętam że łapało się tam stworkami[to nie pokemony] a później walczyło z innymi na arenach, gra była w klimacie fantasty

mógłby mi ktoś podać bezpośredniego linka do catalyst dirt 2 hotfix? (karta ATI Mobility Radeon HD 5145, Win 7 64 bit) w przyczepie kempingowej strasznie klatkuje, poza tym chodzi ok