Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

Na takim kompie przy najmniejszych ustawieniach pójdzie crysis 2? Czy jest jakaś możliwość tak jak w call of duty żeby zwiększyć FPS a pogorszyć grafikę? Da się jakoś tą kartę podkręcić?

mój pc

Płyta główna:NVidid 6100

ram 3 GB

karta graficzna ATI Radeon 4350 512mb

procesor AMD Athlon II x2 245 2,9GH

P.S. wiem że karta jest do dupy…

Znalazłem tę grę, to Arcanum: Przypowieść o Maszynach i Magyi, jeśli to kogoś interesuje.

Witam , mam pytanko czy bedą problemy z najnowszym wieśkiem i czy da rady pociągnać na wysokich detalach ?

Mój sprzęt to :

Karta Graf : Radeon 4850 gigabyte 512 mb

Procesor : Amd Athlon X4 635 , 2.90 Ghz

Ram : 4 Gb

Windows 7

Temat martwy, ale może ktoś odpowie.

AMD Sempron 3000+, 1GB, Radeon 9200 - jakieś gierki przyjemne, tylko nie strzelanki. Do głowy mi przychodzi Re-Volt, GTA, NFS, Toca Race Driver, CMR, Mario, Fifa :wink:

@biedrona01 raczej da radę - karta graficzna 4850 1GB podana jest w zalecanych .Ale pójść - pójdzie ,może na “custom” wyższych ,w jakiejś rozsądnej rozdziałce np 1280/960 czy coś w tym stylu.

@sla17 NFS Most Wanted ,NFS Undewrground 2 - fajne gry i pójdą ,GTA 3 - Vice City na pewno, ,Collin 2.

NFS World powinien pójść - polecam :), minecraft, C&C Generals + Zero Hour, Battlefield 1942, Vietnam, 2, Live For Speed :slight_smile:

chciałbym się dowiedzieć czy ta gra pójdzie na moim komputerze . wklejam link z Can you run it

http://img21.imageshack.us/img21/8294/wiedzmin.png

@Sherion pójdzie - procek nie rozpoznawany bodajże na cyri ,ale ma 3 rdzenie ,pójdzie :wink:

jakiegoś szału bym się nie spodziewał mimo wszystko, procesor słabiutki podobnie jak grafa

Witam. Czy waszym zdaniem mam szansę na w miarę komfortową grę w Wiedźmina 2 na choćby minimalnych detalach?

Tak, ale po podkręceniu procesora.

Niestety, bardziej już nie mogę go podkręcić. Trzeba by zwiększyć napięcie, a niestety płyta główna nie pozwala na coś takiego.

@kijek poczytaj to : http://www.pl.thewitcher.com/support/faq/#t18

Sadzę że Wiesiek 2 powinien śmigać , u mnie na C2D 2GHz i GT240 GS lata na +/- średnich (gog.exe)

Witam, chciałbym zagrać we Wiedźmina 2 komfortowo (23-30fps) na tymże sprzęcie:

Procesor: AMD Athlon 64 X2 3000MHz

RAM: 4GB (3,25 dostępne w xp)

Grafika: nVidia GeForce 8400GS 512MB

Płyta Główna: Asus M2A-VM

jak dla mnie ustawienia mogą być minimalne w rozdzielczości 1280x720, jakie karty graficzne obsłuży ta płyta? Wejdzie GTX 260?

@rgverh

Po pierwsze procek : http://www.pl.thewitcher.com/support/faq/#t18

Wejdzie ,jednak nie będzie w pełni wykorzystywana moc tej karty ,płyta główna ma złącze PCI-E x16 , GTX260 PCI-E 2.0 <-które jest kompatybilne wstecz , PCI-E x16 ma mniejszą przepustowość.

Po drugie jaki masz zasilacz ? - marka/model /moc.

Jednak po konkretniejsze porady,dobór sprzętu pod płytę/procesor itp odsyłam do działu Hardware/Sterowniki .

Witam. Zakupiłem ostatnio nowego laptopa . Mam zamiar kupić sobie grę. Przez to iż posiadam zintegrowaną karte graficzną nie wiem jakie gry pójdą na moim sprzęcie. Tu macie dokładne właściwości mojego notebooka. :

Pole Wartość

Komputer

System operacyjny Microsoft Windows Vista Home Edition

Dodatek service pack systemu operacyjnego Service Pack 1

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Nazwa komputera ACER

Nazwa użytkownika User

Płyta główna

Typ procesora Unknown, 1666 MHz

Nazwa płyty głównej Acer Aspire 7720

Mikroukład płyty głównej Nieznane

Pamięć fizyczna 2037 MB

Typ BIOS’u Insyde (11/09/07)

Ekran

Karta wideo Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (448 MB)

Karta wideo Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (448 MB)

Monitor Rodzajowy monitor PnP [NoDB]

Multimedia

Karta dźwiękowa Cyfrowe urządzenie wyjściowe (S

Karta dźwiękowa Głośniki (Urządzenie zgodne ze

Magazyn

Kontroler IDE Kontroler Intel® ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828

Kontroler IDE Kontrolery Intel® ICH8M Ultra ATA Storage Controllers - 2850

Kontroler IDE Ricoh Memory Stick Controller

Kontroler IDE Ricoh SD/MMC Host Controller

Kontroler IDE Ricoh xD-Picture Card Controller

Kontroler SCSI/RAID Inicjator iSCSI firmy Microsoft

Dysk fizyczny Hitachi HTS542516K9SA00 ATA Device

Napęd dysków optycznych DTSoftBusCd00

Napęd dysków optycznych PIONEER DVD-RW DVRKD08RS ATA Device

Status dysków SMART Nieznane

Partycje

C: (NTFS) 40963 MB (15849 MB wolne)

D: (NTFS) 101667 MB (91972 MB wolne)

Rozmiar całkowity 139.3 GB (105.3 GB wolne)

.

podajcie gry które na 100 % wejdą. Z góry dziękuję !

@ Szyszuner

Zaktualizuj system do Service Pack 2 .

Pobierz i zainstaluj sterowniki do chipsetu do systemu Vista: http://support.acer-euro.com/drivers/no … _7720.html i bodajże sterowniki Audio (zainstaluj/zaktualizuj) ,zainstaluj/zaktualizuj sterownik graficzny (VGA INTEL).

Wielkie dzięki. wszystko zainstalowałem . Tylko teraz przejdźmy do konkretów. Jakie gry wejdą na mojego laptopa ?

2.71 GHz

1 GB Ram - NVIADA GeForce 6150SE nForce 450

Czy pójdzie mi :

Fifa 11

PES 11

Fifa 11 Manager?

Proszę pisać szczerze i dać rzecz jasna powód

Jaki procesor? (Chociaż i tak można powiedzieć, że Fifa nie pójdzie, za słaba karta graf.).