Hmm, Diablo 3 idzie…
Spoko tylko że to zupełnie innego rodzaju gra, ma inny silnik, wszystko jest inne, tych gier się ze soba nie porównuje i czego to dowodzi ? Na sprzęcie na którym odpalisz CoD już możesz nie odpalić Crysis 3
Witam. Szukam jakichś fajnych gierek przygodowych lub samochodowych, które pójdą na moim słabym lapku. Dużo nowszych gier już próbowałem i niestety nic ciekawego nie znalazłem a to co ciekawe iestety ma za duże wymagania. Mój procek to i3 2348m, zintegrowana grafika intel 3000 i 4GB DDR3 ram.
Bodajże na stacjonarnym Intel HD 3000 działało Fallout 3 i New Vegas. Aktualnie jest promocja w Biedronce na ten drugi tytuł. A gra jest jak dla mnie najbardziej przygodowa, choć tak faktycznie to gra RPG+FPP(S).
Witam.
Szukam kilku starych gier. Nie pamiętam ich tytułów a jak dotąd nie udało mi się ich znaleźć na stronach poświęconych właśnie starym grom. Może ktoś coś skojarzy i będzie w stanie pomóc.
- Zadaniem gracza na każdym poziomie (różniły się między sobą) było zebranie wszystkich kropek znajdujących się na planszy. Jednak nie wyglądało to tak jak w Pac Manie, tylko te kropki tworzyły przylegające do siebie prostokąty. Jak zebrało się wszystkie kropki wokół jednego prostokącika/kratki/cegiełki (zwał jak zwał), pojawiał się na nim jakiś tam obrazek, dający określoną liczbę punktów. Kierowana przez gracza postać była czerwona, miała duży nos, skrzywioną minę i obracała się na boki w czasie przemieszczania. Na pierwszych poziomach był tylko jeden przeciwnik, potem dwóch (czy jeszcze później było trzech, nie wiem). Jeśli minęła określona ilość czasu, pojawiał się kolejny. Każdy z przeciwników w zależności od rodzaju (były między innymi czaszka i wilk lub coś go przypominającego, tylko głowa) miał z góry określony sposób przemieszczania się w celu złapania gracza i pozbawienia go jednego z żyć. Na początku poziomu lub po stracie życia postać kierowana przez gracza i wrogowie kierowani przez komputer znajdowały się w narożnikach planszy.
- Gra logiczna. Trzeba było na różnych planszach (poziomach) łączyć ze sobą takie same kwadraty (były kwadraty z różnymi figurami, kolorami czy obrazkami, nie jestem pewien) w celu usunięcia ich z planszy i przejścia dalej. Przegrać można było gdy choć jeden kwadracik pozostający na planszy nie był możliwy do usunięcia (np. były trzy kwadraty danego rodzaju, a gracz połączył ze sobą i usunął dwa z nich) lub wpadając na przeszkodę i niszcząc kwadracik (były np. lasery ale chyba też woda i coś tam jeszcze).
- Gra zręcznościowa/przygodowa. Na początku wybór postaci, którą chce kierować gracz (do wyboru chłopiec lub dziewczynka) oraz poziomu trudności warunkującego liczbę wrogów. Postacią się chodziło i skakało po planszy, aby zbierać kwadraty. Na kwadratach były znaki zapytania. Po dotknięciu kwadratu ze znakiem zapytania, pojawiało się słówko w języku angielskim i wszystkie kwadraty zmieniały się w obrazki. Trzeba było wszystkie słówka do obrazków (odpowiednie znaczenia) aby przejść do kolejnej planszy. Tu też byli wrogowie, z którymi trzeba było unikać kontaktu fizycznego. Przy pomyłce (wybranie niewłaściwego obrazka do słupka) pojawiał się dodatkowy potworek. Lokacje w planszach były różne. Zamki drzewa, domki, chyba też chmurki, wodospady.
Ktoś coś kojarzy?
Ja chyba mam odpowiedź na pierwsze pytanie, ale muszę się upewnić
Seria FlatOut.
xywa11 - Jednak nie wiesz?
Nazywała się Supaplex chyba :)
Niestety to nie ta gra. Rzeczywiście jest podobieństwo w tym, że kieruje się czerwoną głową i też zjada coś tam, tylko zamiast kropek są kwadraty. Nie tego szukam, a szkoda.
Ok, powodzenia w poszukiwaniach!
W 2011 roku w jednym z numerów była dostępna gra GT legends. Czy fanowie CD-Action wiedzą może czy ta wersja gry ma starforce protection i czy odpala się na win 7? Tzn. Czy ktoś ma tę płytę i próbował grać na win 7 lub vista? Pozdrawiam!
Jestem posiadaczem takiego sprzętu:
CPU - Intel Core 2 Duo T6400 (2x 2,00GHz)
GPU - ATI Mobility Radeon™ HD 4330 (512MB)
RAM - 4GB DDR2
Jakiego pokroju gry będą działać na maksymalnych detalach?
Czy Battlefield 3 na minimalnych ustawieniach w natywnej rozdzielczości (1366x768) będzie działać z przyzwoitą ilościa FPS?
Poszukuję gier podobnych do gry Sacrifice. Jakieś sugestie?
Siema spec mojego pc : intel core 2 duo e7400, 2gb ram ddr2 667mhz, nvidia GeForce 9800GT , zasilacz Fortron 400W czy pójdzie na tym pc gra Battlefield 3 ?? Gta 4 ? need for speed the run ? fifa 14 ? najbardziej mi zależy na Battlefield 3 .
Nie wiem czy procek da radę pociągnąć BF3, ale na niskich w kampanię zagrasz. Z GTA 4 nie widzę problemów
Witam
Specyfika mojego komputera PC: AMD Athlon 64 3000+ (2.01 GHz), 2 GB RAM, Ge Force 220GT, Windows 7 32 Bit
mam do was pytanie pójdzie mi GTA IV oraz Battlefield 3? Z góry dzięki.
na 220GT nie licz na nowsze wymagające tytuły jak BF3 kup najpierw grafikę do gier a nie do wyświetlania obrazków, proca się tyczy to samo trzeba coś nowszego i 4-rdzeniowe a nie staroć
Poszukuję dobrego i darmowego programu brydżowego. Najlepiej z możliwością grania online, chciałem poćwiczyć z kolegą tzn. nasza para kontra komputer lub para prawdziwych graczy. Jest tego trochę, co polecalibyście?