Na wine wydajność jeszcze spada ra-v nie wie co pisze
Uprzejmi Panowie, chyba pierwszy raz tutaj zadaję pytanie, notabene chyba jedno z najprostszych na forum, i widzę że bardzo ciężko w tym dziale uzyskać bardzo prostą i konkretną odpowiedź…
Pogrubiłem 4 słowa kluczowe. Proszę chociaż o odpowiedź na ten fragmecik pytania, i już się an stałe wynoszę z działu.
Jak dla mnie arogancie możesz się wynieść już teraz.
Yo to może ja też się zapytam - czy z moim sprzętem jest realna szansa że będzie grało mi się płynnie i przyjemnie ?
Chodzi mi głównie o taką grę jak Śródziemie: Cień Mordoru ? (niedawno wyszła) - po prostu nie chcę dać ciała i kupić coś co będzie mi się niemiłosiernie ciąć. Gram głównie na rozdziałce 1400x900, ze średnimi cieniami.
Moja maszyna :
Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1
AMD Phenom™ II X4 965 Processor (4 CPUs), ~3.4GHz
8GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Pójdzie spełniasz akurat podane minimalne wymagania gry
A czy wg. Ciebie powinno chodzić płynnie ?
Jeśli spełnia sprzęt wymagania to ja bym się nie bał kupić jak bym miał taką możliwość to bym sprawdził bo też mam GTX 560
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy na mój PC wejdzie prototype 2 choćby na minimalnych wymaganiach?
System Operacyjny
Windows XP Professional 32-bit Dodatek Service Pack 3
CPU
AMD Athlon 64 X2 5000+ 51 °C
Technologia Brisbane 65nm
RAM
2,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 373MHz (6-6-6-18)
Płyta Główna
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-M56S-S3 (Socket M2) 36 °C
Grafika
BenQ G922HDL (1366x768@59Hz)
1024MBNVIDIA GeForce GT 220 (Gigabyte) 33 °C
Nośniki
465GB Western Digital WDC WD5000AAKX-00KJ3A0 (SATA) 36 °C
Napędy Optyczne
PIONEER DVD-RW DVR-110D
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55L
DTSOFT Virtual CdRom Device
Audio
Realtek High Definition Audio
Z takim procem i grafiką wątpię
Procesor na ustawienia low wystarczy, ale karta graficzna już nie.
Jakby grafika była troszkę lepsza to dało by radę na LOW.
Cześć właśnie ściągnąłem Fife 15 Demo i strasznie mi laguje ;\ a wydaje mi się że mój lapek powinien dać radę bez ścin , może się mylę , nie wiem .
Procesor: Intel Core i7 2670QM CPU @ 2.20GHz
Grafika: Nvidia GeForce GT 540M (2 gb) oraz Intel HD Graphics Family
RAM: 8 GB
Windows 7 64 Bit’y
Chciałbym kupić pełną wersję ale w tym przypadku nie ma sensu …
Upewnij się że grafika się przełącza na dedykowaną, zmniejsz detale na minimum, podłącz laptop pod zasilanie sieciowe.
Bart96 nie wiem jak mam się upewnić czy grafika się przełącza na dedykowaną . Detale zmniejszyłem wszystkie na najmniejsze ( przy włączeniu gry tak? ) . Laptop podłączyć pod zasilanie sieciowe , co to znaczy ? Internet mam i to 40mb/s . Proszę o dalszą pomoc . Gra mega ścina masakra.
Pod zasilanie sieciowe czyli do prądu…
Wejdź w Panel sterowania -> Opcje zasilania -> Zmień ustawienia planu -> Zmień zaawansowane ustawienia zasilania i poszukaj opcji odpowiedzialnej za grafikę, ustaw tam maksymalną wydajność.
W trayu w sterowniku i masz też Google
Najpierw zobacz ta grafikę bo na zintegrowanej będzie ścigać. A jak na dedykowanej Ci ściana to już nic się nie poradzi.
Poszukuję gry na długie wieczory każda powinna mi na chwile obecną pójść. Szczególnych wymagań nie mam, byleby była bardzo grywalna jak wszystkie GTA
Możesz jakoś zawęzić wymagania ? Platworma ? Gatunek ?