Ponieważ i ja przyczyniłem do tego bagna to bije się w pierś i przepraszam.To się nie powinno powtórzyć :oops:
Niestety nawet taki nie doświadczonu user jak ja ma oczy.Ta polemika prowadzi do nikąd.Są ludzie z natury nie przestrzegający prawa i tak już bądzie.Niestety.
Najlepszym rozwiązaniem będzie nie reagowanie na takie bzdety i już.
Coś nie zgodne wyciąć.
A jak coś się nie podoba to zawsze można iść na skarge do Leppera
A i jeszcze jedno Strumienianin jak jesteś taki akuratny to patrz
tylko dlaczego usunales (choc na 100% nie wiem czy to Ty) bez pozostawienia sladu… i to akurat w czasie kiedy toczy sie na ten temat dyskusja… zabraklo dobrej woli?
w poście powyżej podałem bezpośredniego linka do forumowej wyszukiwarki w celu porównania czy był on identyczny z tym co podałem nowemu userowi
zarzuciłeś mi że nowemu userowi podałem linka do wyszkiwarki na forum i równie dobrze bym mógł go skierwać do wyszukiwarki google.
Zauważyłeś błąd, napisałeś o tym posta, czego skutkiem było poprawienie linka i skierowanie usera do bezpośredniej lokalizacji a nie do wyników wyszukiwania (które z niewiadomych mi przyczyn nie zostały prawidłowo wyświetlone).
Każdy z nas (nie tylko ja) ma możliwość edytowania swoich własnych postów. Dlatego usunałem starego linka o podałem nowego poprawionego żeby skierować usera do właściwej lokalizacji umożliwiającej rozwiązanie problemu a ślad po tym pozostał:
pod postem jest informacja ile razy został zmieniony w całości oraz jest stosowna informacja w poście kierowanym między innymi do Ciebie że błąd został poprawiony.
Reasumując albo ja jestem zupełnie zakręcony albo Ty sam nie wiesz o czym piszesz.
+Strumienianin+Ty=4 Rachunek się zgadza,tylko dla identyfikacji pokaż szpadę
Jednego nie mogę zrozumieć.Dlaczego z uporem maniaka odmawia się pomocy nowym userom,jeśli powtarzają po raz enty jakieś zapytanie(nieświadomie łamiąc regulamin)Przecież,jeżeli są chętni inni doświadczeni userzy do udzielenia odpowiedzi po raz setny to zostawmy takie topicki i posty w spokoju.Niech żyją swoim życiem :lol:
Ale nie,zaraz wkraczają moderatorzy i mentorskim,stoickim ale mrożącym krew w żyłach głosem przywołują delikwenta do porządku.
Czyżby na forum brakowało wirtualnego papieru i tuszu,że zabrania się niedoświadczonym,nieopierzonym userom powielania tematów.Komu to szkodzi?
Przyjął się takowy zwyczaj na forach jak jest nowy user , który pyta . To go zaraz do gogli odsyłają I jeszcze co poniektórzy mu puszczaja wiązankę… . Wydaje mi sie że to bardzo niedobry zwyczaj przejęty o d forów linuxowych (zdarza mi się tam pisywać) . Traktowanie jak nowy to lamer … A mnie się wydaję żę doświadczeni wyjadacze komputerów i Internetu powinni pomóc w miarę przystępnie i zrozumiale. Bo ten nowy użytkownik po prostu nie umie skorzystać z dobrodziejstw wyszukiwarki… I przyszedł tu na forum aby otrzymać pomoc a nie wiązankę Urodzinową…
A mnie też się wydaje że forum ma spełniać zadanie Pomocy dla innych
CHYBA MUSZE ZACZAC PISAC DO CIEBIE WIELKIMI LITERAMI BO JAK PISZE MALYMI TO ROZUMIESZ TYLKO POLOWE LUB NAWET MNIEJ…
USUNALES POST LUKASa_1 I DOPIERO PO JAKIMS CZASIE NAPISALES INFO ZE TO ZROBILES. I WLASNIE O TO CHODZI. JAK USUWASZ TO CHOCIAZ NAPISZ - “POST JAKO OT ZOSTAL USUNIETY”. I TYLKO TYLE - NIE TRZEBA GO NAWET CYTOWAC. CZY TO TAK DUZO?
To juz nawet nie chodzi o Ciebie fiesta, bo Ty zwykle zostawiasz info o tym ze cos usuwasz, chodzi o to aby wszyscy moderatorzy tak robili
Nie wiem w którym miejscu odmówiłem pomocy nowemu userowii ??
Tej aluzji to już sam nie pojmuję czego akurat kierowana jest w moim kierunku. Sam “tępie” takie zwyczaje i tak jak to wcześniej stwierdziłem, podaję przynajmniej linka do forumowej wysziukiwarki i słowa kluczowe jakie ma wpisać. Czy taka prosta czynność sprawi trudność nawet najbardziej niedoswiadczonemu internaucie ?? A skutek takiego oddziaływania jest podwójny:
Primo:
znajdzie rozwiązanie swojego problemu
Secundo:
w bardzo szybki i praktyczny sposób nauczy się wyszukiwać informacji na forum
A chyba wszystkim nam o to chodz,i a nie o to by uprawiać tutaj pustosłowie i po raz enty wywarzać drzwi które już dawno zostały otwarte.
Bardzo zalecana postawa . Nie miałem Ciebie na myśli pisałem . o PROBLEMIE
Jeżeli tO DO SIEBIE odebrałes sory. Piszę , że od jakiegoś czasu przyjmuje się takowy zwyczaj… A W tym zwyczaju to nie tylko moderatorzy biorą udzial bo i co niektórzy userzey…
Nie w tym przypadku :twisted: - pomysł powszechnych wyborów uważam za księżycowy i już się na jego temat wypowiedziałam.
Zresztą autor topiku sam się odkrył z jego prawdziwą intencją, moim zdaniem - dość wyraźną od pierwszego postu.
Kładę to na karb Jego rozżalenia rozwojem sytuacji w topicu “Nowe zwyczaje” - jednakże - powinien temat dalej kontynuować w tamtym topiku, jeżeli nie czuje się usatysfakcjonowany… czy coś w tym stylu!
Sprowadzanie bowiem konkretnego problemu do “urny wyborczej”, lub też jakiejś personalnej nagonki - niczemu dobremu nie służy!
Walczmy z kimś na argumenty w sprawie , a nie walczmy przeciwko temu komuś , jako userowi! (Modek też user… :lol: )
Zresztą to jest podstawowy błąd każdej złej polemiki…
Powinno się krytykować postępek, a nie osobę!
Nic dodać, nic ująć!
Mam wrażenie, że Strumienianin dał się zbytnio ponieść własnym emocjom i stąd ten nieco karykaturalny, moim zdaniem - topic o wyborach! Zupełnie niepotrzebnie - zresztą zawsze postrzegałam go jako mądrego i rozsądnego usera…
Co do tematu w tzw. podtekście 8) : już pisałam o tym w jednym topiku, że po to jest ten dział (zresztą tak ma w podtytule) - by userzy zgłaszali wszelkie propozycje, sugestie itp. Jest to ich prawo, ale ważne by to odbywało się na zasadach przedstawiania własnych racji, a nie osobistych wycieczek! :twisted: I nie na zasadzie wojny , w której musi być zwycięzca i pokonany; bo inaczej będzie niedosyt…
Ja osobiście uważam, że posty oczywiście mają prawo być usuwane zgodnie z Regulaminem, a decyzję podejmują modki zgodnie z własnym sumieniem!
Natomiast dla przejrzystości tematu (nawet, aby uniknąć takich sytuacji jak ta), powinny być zachowane i z odpowiednim komentarzem modka.
Spowoduje to, że wszyscy pozostali userzy będą wiedzieli - jakich błędów nie należy popełniać, a i również - będzie można ocenić (w razie zastrzeżeń usera) czy ingerencja moderatorska była uzasadniona, czy też modek przesadził.
Najlepiej byłoby, gdyby były zachowane w miarę w całości (ew. z zachowaniem trzonu wypowiedzi, o ile są długie), bo skracanie ich przy usuwaniu do zaledwie paru słów wyjętych z kontekstu - nie dość, że nic nie mówi pozostałym, to czasami wygląda wręcz humorystycznie! :lol:
Ponieważ poruszono również temat tzw. powiedzmy obcesowego traktowania “nowych” poprzez odsyłanie ich do szukajki… stwierdzam, że zdarza się to naprawdę incydentalnie i raczej w stosunku do świeżych userów stosuje się zawsze taryfę ulgową! 8)
W odróżnieniu od innych for - o czym pisałam wstecz - gdzie na “dzień dobry” - taki zagubiony user dostaje niezły słowny wycisk!
Jesli kogos urazilem to w tym miejscu bardzo za to przepraszam.
co do fiesty… chyba faktycznie dalem sie poniesc emocjom ale nie moglem juz patrzec na to jak “udaje” ze nie rozumie… nic do niego nie mam i jeszcze raz go przepraszam, bo glownie na nim sie skupilem
Czy mozna liczyc na to ze posty nie beda znikaly bez sladu?
Polemiki ciąg dalszy.Nieważne jakich argumentów użyje Wo,Fiesta,Asterisk czy inni doświadczeni.I tak to nie dociera do przeciwników.Ludzie otwórzcie oczy :o Czy piszecie tylko żeby pisać czy żeby rozwiązać problem.
Ja jestem nowy na tym forum ina początku puściłem post który został wycięty bo był nie regulaminowy.I co obraziłem się?Nie. Jeszcze przeprosiłem. Bo niestety nie znałem regulaminu A co do pomocy.
Dzięki niektórym ludziom z tego forum nauczyłem się troszke a odsyłanie mnie do wyszukiwarki pomogło mi w poruszaniu się.Więc nie uważam tego za coś złego.
Śmieszne są deklaracje ludzi, żę to nie jest nagonka i takie tam.To była nagonka śmieszna i nikomu nie potrzebna.Czekałem tylko kiedy napisze coś Fiesta,no i się doczekałem.Lukas_1 zrobił bałagan w topiku młodego usera (niestety ja też się do tego bałaganu przyczyniłem) choć chwile wcześniej odesłał innego “młodego” do wyszukiwaczki.