Według mnie to był zwykły wykupiony przez reklamodawce mejling spam reklamowy wszystkim użytkownikom jak leciało i wciskanie że jest aktywnym użytkownikiem żeby się czuł wyróżniony i uwierzył w to .
W zaproszeniu nie ma mowy o aktywności na forum tylko o zaufaniu.Wykorzystaj tą ofertę.
[quote name="Wojciech Kowasz
Otrzymujesz tego maila jako aktywny użytkownik portalu dobreprogramy.pl.
Zwracam honor. Tym bardziej powinieneś skorzystać.
Ale przeżywacie Ja też dostałem :o Jeśli chodzi o
to może tu chodzi poprostu o to że konto jest aktywne czyli ktoś się na nie od czasu do czasu loguje, a nie że pisze 394394753474 postów dziennie :razz:
Wchodząc na główną stronę portalu użytkownik się już może logować lub jest na stałe zalogowany przez co jest aktywnym użytkownikiem a to że ma kilka postów nie jest wyznacznikiem aktywności kolega piotrek10020 i inni powinni wiedzieć że żeby firma utrzymała się na rynku musi działać przez co danie ( zaproponowanie ) testowania przyszłej usługi jest normalne musi być kasa na utrzymanie portali itp. starsi użytkownicy pamiętają historie dobrych jak zaczynali od zera a teraz mamy zloty konkursy itp. więc radze skończyć tę bezsensowną gadkę i jak już ktoś napisać nie chcemy brać udziału olewamy maila .
Akurat jak dostałem mejla musiałem się zalogować do forum więc nie byłem zalogowany a tu wchodziłem kilka razy po pomoc i tak jej tu nie otrzymałem więc konto też było prawie nic nie używane ale dzięki za takie wyróżnienie . Największą aktywność moja to ten temat i widzicie jak do aktywności użytkowników zmotywować . =D>
Redakcja najprawdopodobniej wysłała listy zarówno do użytkowników aktywnych na forum, jak i aktywnych na portalu.
Pozdrawiam!
Parę postów to aktywność mnie zastanawia jedno,przypuśćmy że mam problem ktoś zaczyna grzebać w kompie i spowoduje destabilizacje systemu (system nie uruchamia się) czy ci ludzie zrewanżują mi wtedy moje straty ??.
To pytanie należało by chyba kierować prosto do supportu netfix, a nie tutaj.
Ponieważ i ja otrzymałem takową wiadomość email, napiszę co o tym myślę.
Po pierwsze poinformuję niektórych użytkowników, że znam osoby zarejestrowane na dobreprogramy.pl, które takiego zaproszenia nie dostały.
Cóż więc, teza wysyłania “jak leci” przepada…
Sam mam zamiar skorzystać z usługi.
Przygotowałem już nawet usterkę na tę okoliczność.
Ponieważ nie wiem nic o osobach, które będą udzielać pomocy, przygotowaną usterkę zaaplikuję do starszego komputera, z którego nie korzystam, bez strachu o cokolwiek.
Miłego wieczoru
I napisz tu jak poszło i czy nie próbowali coś szukać na kompie i czy są wiargodnymi fachowcami czy to jest jakaś podpucha . Tzw Zdaj relacje z tego .
Matko płyto główna, procesorze przenajświętszy !
Wortal zaoferował usługę, pod którą nie zostało napisane"Nieskorzystanie z powyższej usługi jest równoznaczne z wylotem z wortalu"…
Wypróbować nie chce Nikt, ale Wielu węszy teorię spiskową.
O ile stopień “fachowości” może mnie zastanawiać, to o intencje się nie martwię.
Jeżeli choć jedno poke-zdjęcie mi zniknie z komputera, to wszyscy Jesteście u Pani !
P.S.
Nie tam, że jakiś narcyz ze mnie, czy coś… ale to ja zawsze najwięcej narzekałem i wolałbym, aby tak pozostało
No to jak już przeprowadzą ten tekst naprawy to dobrze jak byś się podzielił jak poszło im . I jaki był ich stopień " fachowości " . A i jak masz tą usterkę już zaaplikowaną do innego kompa to też im nie ufasz .
Owszem, usterkę zaaplikowałem do innego komputera.
Nie zrobiłem tego ze względu na strach przed tym, że będą mi węszyć po komputerze, tylko dlatego, że mój osobisty komputer, to dość mocno skonfigurowane środowisko pracy.
W tym środowisku nawet ja nie eksperymentuję. Nikt inny też nie będzie.
Aha ok spoko ja tylko jestem ciekaw jak im pójdzie ta usterka czy dadzą radę . Jak coś to napisz jak to się odbyło co robili i wogóle jak było ;-] .
Na wstępie muszę przeprosić w imieniu redakcji za brak reakcji w tym wątku - niestety tak wyszło, zamykamy obecnie kilka dużych projektów równocześnie (między innymi Netfix) i tak pracując niemal 24h na dobę nie byliśmy w stanie ogarnąć wszystkiego…
Usługa jest oczywiście w 100% autentyczna i podpisujemy się pod nią. E-mail został wysłany przez nas (konkretnie: przeze mnie, ale w imieniu całej redakcji dobrychprogramów), a jego adresatami była grupa wybranych czytelników. Przecinając spekulacje, które się tu w międzyczasie pojawiły:
-
nie był to masowy mailing do wszystkich
-
kryteria doboru odbiorców (aktywności) nie były losowe, tylko ściśle przez nas określone (uwzględniając także częstotliwość logowania i datę rejestracji)
-
nie sprzedaliśmy i nigdy nie sprzedamy żadnemu podmiotowi trzeciemu bazy danych naszych użytkowników, by ten mógł kiedykolwiek wysłać swój spam-mailing do Was
Autentyczność maila zawsze można zweryfikować (choć, przyznaję, wymaga to ponadprzeciętnej wiedzy na ten temat). Po pierwsze wiadomość pochodzi z serwera pocztowego obsługującego domenę dobreprogramy.pl, po drugie w treści maila pojawiają się wyłącznie linki do domen kontrolowanych przez portal dobreprogramy (końcówka adresu brzmi .dobreprogramy.pl), wreszcie właścicielem domeny xenium.pl jest ten sam podmiot co dobreprogramy.pl.
Netfix jest dla nas zupełnie nowym doświadczeniem, stąd na początek zamknięte testy na zaproszenie. Jesteśmy już bardzo blisko uruchomienia usługi publicznie i bardzo dziękujemy wszystkim, którzy biorą udział w testach osobiście bądź przekazali swoje zaproszenia innym osobom. Odwdzięczamy się bezpłatnym rozwiązaniem nurtującego problemu.
Szanując zamknięty charakter testów chętnie odpowiem na wszystkie pytania i wątpliwości. Publiczny start planujemy na przełomie roku i wówczas usługa będzie promowana oficjalnie, także na stronie głównej portalu.
No wreszcie jest odpowiedz . Dzięki za wyjaśnienie .
Jakoś nie jestem do końca przekonany do tego . Co prawda mam kilka usterek takie jak czasami niebielski ekran lub wolno działający system przy włączeniu dopiero po około 2 minutach działa dobrze lub przerywanie po około 2 minutach kopiowania zdjęć z karty pamięci kiedyś po około 30 minutach przerywało . I takie tam problemy są .
Czyżby usługa nie wypaliła, czy nadal trwają nad nią prace? Bo póki co wchodząc na stronę netfix.pl dostaję informację o wielkiej rewolucji.