Problem po wymianie płyty głównej i procesora


(Blasterm92) #1

Witam ponownie, mam kolejny probem. Gdy miałem wcześniej i3 2120 i płyte ms 7707 to w grze cs go miałem średnio 120 fps, po wymianie na procesor i5 3570k i na płytę z77m d3h fpsy w grze zamiast wzrosnac do okolo 170 to spadły mi na 100, jak to mozliwe ze na lepszym procesorze gra ktora jest typowo pod procka daje duzo gorsze osiągi w fpsach ?? przeciez to sie w glowie nie miesci, sterowniki mam zainstalowane najnowsze poprzez slim driver, bios najnowszy, jedynie moze byc problem w ustawieniach biosu, w ustawieniach windowsa lub tym ze mam w7 na uefi a nie typowym biosie. Chyba ze problem leży w czyms innym? bardzo proszę o pomoc.


(kacperor) #2

warto sprawdzic komendy startowe gry oraz same jej ustawienia (wielowątkowośc w szczególności). Nie wiem zbyt wiele o programie slim drivers, ale pewnie sterownikow w odpowiedniej kolejności nie instaluje


(JNJN) #3

Po co drugi temat?

Jak coś robisz, rób to porządnie, a nie narzekaj.


(Blasterm92) #4

jak sie nie znam to jak mam to zrobić porządnie? chyba po to są takie fora żeby poprosić o pomoc ludzi którzy znają sie na tym lepiej. Post bez sensu ktory nic nie wnosi do tematu, masz jakis kij w dupie czy cos?
Komendy gry i jej ustawienia mam takie jakie mialem wczesniej więc tutaj nic nie powinno pogarszac sytuacji z fpsami a wrecz przeciwnie, poprawić ją po zmianie procesora.


(JNJN) #5

Wszystko w poprzednim temacie Ci napisano, więc myśl, a nie śmieć na Forum.

Postaw świeży system + jak trzeba sterowniki do chipsetu + aktualizacja systemu z WU na 100 % + zainstaluj resztę potrzebnych sterów zgodnie z menadżerem urządzeń (bez programów do wyszukiwania sterów) i test.


(Blasterm92) #6

mam 3 raz stawiać system? to juz chyba lepiej będzie gdy kupie kolejny czysty dysk i na nim postawie system. Nie chce w koncu stracic swoich plikow i danych


(JNJN) #7

Z Twojego opisu nie wynika, że formatowałeś dysk/ partycje i wgrywałeś czysty system.


(Blasterm92) #8

Eh… Miałem problemy po wymianie proca i plyty glownej wiec w koncu zrobilem format c, wgralem windowsa ale dalej sypalo bledami wiec postawilem kolejnego, nadpisalem na tym co juz byl zeby nie stracic zdjęc i narazie chodzi


(Radek68) #9

(Radek68) #10