Daliście mi do myślenia tym RODO i nieaktualnym softem. Tutaj przypadek, gdy nałożono karę z powodu utraty dostępu do danych - zostały zaszyfrowane, ponieważ oprogramowanie nie miało wsparcia Aktualności - UODO
Zależy, na pewno każą zaktualizować do wersji systemu, która ma wsparcie, chyba, że ktoś doniesie, albo nastąpi wyciek, wtedy nie przejdzie na pewno.
Można, bardzo wiele komputerów było aktualizowanych legalnie do 10 z 7. Teoretycznie M$ zakończył okres darmowej aktualizacji, ale nie oznacza to, że nie można zaktualizować później, ponieważ ograniczony był nie czas aktualizacji, tylko czas wyrażenia chęci do takiej aktualizacji.
W praktyce jeśli licencja aktywuje się z automatu, żadna kontrola nie wnika dalej. To sprawa między M$ a tobą, i jeśli M$ aktywuje i nie zgłasza objekcji to nikt inny tego nie będzie robił.
Zainstalowałem Windows 10, podłączyłem internet, wpisałem klucz i pojawił się komunikat: „Wprowadzony klucz produktu nie działa . Sprawdź klucz produktu i spróbuj ponownie lub wprowadź inny klucz. (0x80041024)”
Zostaje zakup nowej licencji na Windows 10?