Problem z assetto corsa 100% zużycia pamięci ram

Witam mam problem ponieważ jeśli próbuje wejść na serwer online w assetto corsa to freezuje mi co 2 sekundy cały komputer i w grze jak mnie załaduje po 5 minutach to mam od 50 do 70 fps na najwyższych ustawieniach. I co jakiś czas w grze tak samo mam jakies freezy częste po 2 sekundy. Nie wiem co mam zrobić ponieważ na singlu mam normalna grę i wszystko śmiga a na online jest coś nie tak.
podzespoły:
RTX 2060 super
i7-8700
16 GB ram

Windows 11 24H2?

mam windowsa 10 jakiegoś chyba home

A dysk jaki? WiFi?

assetto mam zainstalowane na dysku ssd a internet mam przez ethernet wiec raczej z internetem nic nie jest źle a z dyskiem tez wszystko git

1. dysk SSD jakiś porządny, firmowy czy tania chińszczyzna (np. Adata, Lexar)?
  2. zajrzyj do Dziennika zdarzeń czy są tam jakieś wpisy ostrzegawcze
  1. no dysk jest od dobrej firmy wiec raczej mowie ze z dyskiem nic
  2. gdzie mam znaleźć ten dziennik zdarzen?

Z konsoli administratora systemu wpisz: eventvwr.msc, przejrzyj 2 pozycje z lewego menu: Dzienniki systemu Windows>Aplikacja i druga System. Ważne są pozycje zaznaczone na czerwono.

w aplikacja nie mam nic na czerwono
ale w system juz cos jest

Serwer Windows.Gaming… nie pracuje poprawnie. Możesz to jakoś przeinstalować?

nie rozumiem co mam przeinstalowac nie znam sie w ogole?

Gra jest na serwerze Steam? Jeśli tak to sprawdź w Steamie integralność plików gry - prawy klik myszy na grze>Właściwości i w nowym okienku Zainstalowane pliki i przycisk „Sprawdź spójność plików gry”.

zrobiłem to co powiedziałeś i jakaś aktualizacja mi się zaczęła robić
moze teraz sprobuje wejsc i zobacze co bedzie

jak sie uruchamia to juz ma 70%

w trakcie gry

Wyłącz Operę i wszystkie niepotrzebne programy zajmujące pamięć.

wylaczylem i praktycznie nic sie nie zmieniło

Masz tyle uruchomionych programów/procesów, że zaczyna brakować pamięci. Antimalware Service… możesz to wyłączyć?

nie da sie