Witam mam problem ponieważ jeśli próbuje wejść na serwer online w assetto corsa to freezuje mi co 2 sekundy cały komputer i w grze jak mnie załaduje po 5 minutach to mam od 50 do 70 fps na najwyższych ustawieniach. I co jakiś czas w grze tak samo mam jakies freezy częste po 2 sekundy. Nie wiem co mam zrobić ponieważ na singlu mam normalna grę i wszystko śmiga a na online jest coś nie tak.
podzespoły:
RTX 2060 super
i7-8700
16 GB ram
Windows 11 24H2?
mam windowsa 10 jakiegoś chyba home
A dysk jaki? WiFi?
assetto mam zainstalowane na dysku ssd a internet mam przez ethernet wiec raczej z internetem nic nie jest źle a z dyskiem tez wszystko git
- dysk SSD jakiś porządny, firmowy czy tania chińszczyzna (np. Adata, Lexar)?
- zajrzyj do Dziennika zdarzeń czy są tam jakieś wpisy ostrzegawcze
- no dysk jest od dobrej firmy wiec raczej mowie ze z dyskiem nic
- gdzie mam znaleźć ten dziennik zdarzen?
Z konsoli administratora systemu wpisz: eventvwr.msc, przejrzyj 2 pozycje z lewego menu: Dzienniki systemu Windows>Aplikacja i druga System. Ważne są pozycje zaznaczone na czerwono.
Serwer Windows.Gaming… nie pracuje poprawnie. Możesz to jakoś przeinstalować?
nie rozumiem co mam przeinstalowac nie znam sie w ogole?
Gra jest na serwerze Steam? Jeśli tak to sprawdź w Steamie integralność plików gry - prawy klik myszy na grze>Właściwości i w nowym okienku Zainstalowane pliki i przycisk „Sprawdź spójność plików gry”.
zrobiłem to co powiedziałeś i jakaś aktualizacja mi się zaczęła robić
moze teraz sprobuje wejsc i zobacze co bedzie
Wyłącz Operę i wszystkie niepotrzebne programy zajmujące pamięć.
Masz tyle uruchomionych programów/procesów, że zaczyna brakować pamięci. Antimalware Service… możesz to wyłączyć?