witajcie mam dysk ssd czyli C
i mam dysk zewnętrzny 4 tb D
wcześniej jak pobierałem gry na dysk D wszystko ładnie działało teraz jak pobieram to gubi pliki i instalacje np na steamie mówią że brakuje plików …
mógłbym pobierać na C i przenosić na D ale jest problem taki ze podczas aktualizacji gry nie da sie przeniesc plików pytanie brzmi co zrobić z tym dyskiem i czy da sie to naprawić jakoś bo według komputera dysk jest sprawny nie za bardzo wiem co robić jakieś pomysły ? nie mam ani grosza przy sobie zeby kupić kolejny dysk ssd …
Sprawdź dysk D:/ za pomocą Crystal Disk Info
Dobra zrobie to i dam znac co mi powie ten program
To może spróbuj na innym kablu
nic chyba z tym nie zrobie wydaje mi sie że może za bardzo nim ruszałem i dysk po prostu może ocipiał spróbuje jeszcze cos kablem poruszac ale nie sądze żeby już co kolwiek pomogło po prostu zostaje mi filmy zaczac nagrywac xd przynajmiej bede mial je gdzie zapisac a do gier kupie sobie jakiegos ssd moja wina bo zdarzało mi sie nim pomiotać ale dzieki za odpowiedz mimio wszystko po prostu byłem ciekawy o co chodzi
Że coooo jak to nim ruszałeś dyskiem hdd nie należy ruszać podczas pracy i ma być równo położony.
Możliwe że to wina adaptera usb itd. Jeśli masz możliwość podłącz go po przez SATA i zapodaj zrzut skanu z HDTune - Benchmark i error Scan
Miałem taki sam dysk no i po 941 dniach w serwerze NAS od QNAP padł.
Z tego co wiem to dysk jest raczej od zapisywania a nie pobierania. Od tego są downloadery. Zewnętrzne albo wbudowane w przeglądarkę. Nie wiem czym pobierasz ale ja sprawdził bym najpierw pobieranie innym narzędziem. CRC masz idealne.
Nie pobierania tylko do odczytywania !!
Odczyt i zapis danych !!!
Z tego co pamiętam to żeby z dysku można było cokolwiek odczytać to najpierw trzeba to na nim zapisać.
Tak że nie bardzo rozumiem o czym piszesz, bo zdaje się o tym samym co ja.
Gość pisze;
Plik z sieci jest najpierw pobierany przez specjalne narzędzie a potem dopiero zapisywany na dysku. Skąd wiadomo że to nie np. przeglądarka stwarza problem z “gubieniem plików”
P.S. Albo system?