Problem z grami i plikami .dll

(LuxOski) #1

Witam zakupiłem wczoraj Używany Komputer:

Procesor AMD Phenom II X4 965
RAM 2x4GB DDR3
Grafika NVIDIA GeForce GTX 650 1GB
System Windows 7 Ultimate x64bit
Zasilacz Chieftec 350W (GPA-350S)

Przed zakupem jeszcze pokazywał mi czy wszystko działa, jak gry śmigają i ogólnie wszystko było dobrze.Później gość zrobił format dysku ,wgrał potrzebne oprogramowanie i zapakował.
Gdy wszystko już podłączyłem w moim domu od razu chciałem sprawdzić jak będzie działał Fortnite .
Więc pobrałem Launcher i zaczeło się instalować.Odrazu wyskoczył mi błąd:


Wciśnięcie Debuguj powoduje krótkie ładowanie i po chwili wyskakuje :

Wyszukanie rozwiązania w trybie online i zamkniecie programu powoduje kontynuowanie instalacji,
lecz po 5sec~ ponownie pojawia się ten sam problem co na początku,a powtórzenie czynności ( Debuguj ),wyłącza instalator.Po otwarciu Launchera ( Epic Games Launcher ) powstał problem:

( W grze Roblox występuje to samo: https://prnt.sc/otzki9 )
Postanowiłem sprawdzić jakąś grę na platformie Steam. Zainstalował się bez problemu ( Steam ) ,lecz po próbie włączenia go wyskakuje:
https://prnt.sc/otzi5u
Popróbowałem jakiś tam sposobów:pobrałem najnowsze sterowniki do karty graficznej,zainstalowałem aktualizacje do Windowsa,wyczyściłem rejestr,przeleciałem cały komputer antywirusem,restartowałem kompa,reinstalowałem wszystkie wymienione wcześniej aplikacje ,ale bezskutecznie.Komunikaty mnie dziwią ,ponieważ League of Legends oraz Minecraft mogłem zainstalować i grać bez problemu. Nie znam się aż tak bardzo na komputerach ,dlatego zgłaszam się do was o pomoc.
A więc moje pytanie jest takie: Co Trzeba Zrobić i Jak Rozwiązać Te Problemy?

(jangiz) #2

Procesor AMD Phenom II X4 965 nie wspomaga instrukcji SSE 4.1 i gry które używają tej instrukcji,
nie działają. Pozostaje zmienić procesor na jakiś nowszy (Phenom II jest bardzo stary).

1 Like
(wojtek20124) #3

To jednak nie rozwiązuje problemu. Mam procesor z tej samej rodziny (też nie obsługuje SSE4) i wszystko śmiga (wymienione przez autora gry/programy również działają).

(wojtek20124) #4

Poczekajmy do jutra na ekspertów, może coś zaradzą.

Sterowniki i system (Windows Update) aktualne?

(Mieczkynski) #5

Po pierwsze sprawdź czy jest legalny Windows - ultimate to najczęściej crakowana wersja. Bo raczej nie chcesz w nagrodę wizyty policji i sprawdzenia czy kajdanki na ciebie pasują.

(LuxOski) #6

Tak, wszystko zaktualizowałem.

(CezarJuliusz) #7

Wygląda jakbyś miał nie miał prawidłowo zainstalowanego .NET 4 - spróbuj zainstalować.

(Seba228215) #8

Warto dodać, że biblioteki vc++ należałoby doinstalować i directx redistribute.

(LuxOski) #9

“Na tym komputerze jest już zainstalowana taka sama albo wyższa wersja programu .NET Framework 4.”

(LuxOski) #10

Miałem już najnowsze wersje. Dodam że używałem Driver Booster 6 i pobrałem wcześniej wszystkie potrzebne aktualizacje.

(Seba228215) #11

Ja nie pisałem o żadnych boosterach.

(LuxOski) #12

Ale teraz pobrałem też ze strony Microsoft i pisało że mam tą samą albo wyższą wersję.

(Seba228215) #13

Nie pisałem też o net framework. Jak pobierzesz net framework, to najpierw przed ponowną instalacją, usuń całkiem wcześniej zainstalowany, a potem zainstaluj ponownie. To jest reinstalacja. Natomiast to co robisz, to jest update i słusznie dostajesz komunikat o tej samej wersji lub wyższej.

(krystian3w) #14

Albo pobierz 4.8, na 90% masz jeszcze 4 / 4.6 / 4.7?

(LuxOski) #16
(Seba228215) #17

Bierzesz panel sterowania, odinstaluj programy, masz listę programów zainstalowanych. Jak w nich nie będzie, to masz po lewej stronie zainstalowane aktualizacje (taki przycisk) i w nich szukasz net framework i go odinstalowujesz. I potem instalujesz z pobrego instalatora.

(LuxOski) #18

Mam wersje 4.8

(krystian3w) #19

To odinstaluj, przeczyść po 3 i 4 tym:

http://download.instalki.org/programy/Windows/Narzedzia/deinstalatory/dotnetfx_cleanup_tool.zip
http://www.storage.programosy.pl/dotnetfx_cleanup_tool_[www.programosy.pl].zip

(LuxOski) #20

Dlaczego mam usuwać skoro mam najnowszą wersje?

(LuxOski) #21

Tutaj mam jeszcze raport błędu: